reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Mi ani razu nikt nie robił tych pomiarów, więc nawet nie wiem czy jestem w stanie SN urodzić. A ta duża główka tzn że ile mierzy? To jest ten wymai BPD jeśli się nie mylę. Mi po ostatnim usg w 38 tyg BPD wyszło 95 mm i powiedział że sporo (jak na skończony 39 tydzień )

No moja dzidzia ma prawie 35cm obwód główki i prawie 10 cm średnice..

Witam brzuszki i znów musze troche nadrobić tego co napisałyście :tak: ja dzisiaj kupiłam ostatnie rzeczy potrzebne do szpitala :tak: wkońcu
Mąż dostał garnitur do porodu rodzinnego :-D bluza, spodnie, czepek - będzie jak lekarz wyglądał ;-)

effaa trzymam kciuki :tak: będzie dobrze uuu własnie doczytałam że dzisiaj nic z tego, ale to kciuki trzymam za jutro :tak:

Myszencja82 super że już w domku :tak: to bardzo szybko małej kikutek pępowinki odpadł

Gagoda no nie dziwie się wcale że talerze prawie leciały :-( jak mógł tak powiedzieć że nie chce dzidzi, oj faceci czasami niemyślą jak cos mówią

moniSkaBe co za burak z tego gina :no: jak można odmówić sprawdzenia czy wszystko oki, przecież po to są brrrrr włos się kurna jeży :wściekła/y:

xXxIzuLQaxXx nie no dosłownie jakiś skandal :wściekła/y: w twojej sprawie, męczysz się kilka dni a oni do domu cię wypuszczają - nie mogą jakoś przyśpieszyć porodu, przecież twoja ciąża jest donoszona

Tabasia no fakt mogliby wkońcu się zdecydować czy pozwolą ci rodzić sn czy nie, zawsze to lepiej wcześniej wiedzieć

rybka_24 super że u Was wszystko oki :tak: napewno mały szybko nadgoni, gratuluje energi i zapału do prac domowych :-)

moniazuber o boziu jaka cudna fotka :tak: mała jest śliczna

patinka_1985 super że dzidzia rośnie :tak: kurcze to moja tez jest duża a jak pytałam gin czy dam rade urodzić to mówi że do 4 kg zazwyczaj próbuje się naturalnie :sorry: ale ja mam stresa że moja przekroczy te 4 a oni dalej mi każą naturalnie

O kurcze ledwo nadrobiłam :-D i zgłodniałam przez to chyba musze iść wrzucic coś na ruszt :tak: no i pranie wywiesić bo wczoraj juz prawie zaczełam pakować torbe a uświadomiłam sobie że ręczniki nie prane a nowe czyli wode kijowo wciągają :wściekła/y:

Moni27, no widocznie nie mogli mi przyspieszyć.. Ale dla mnie też to dziwne że tak po prostu w terminie praktycznie wypuszczają ze skurczami (bo nieregularne) i z rozwarciem.. Rozwarcie przecież od skurczy się zrobiło..

Tuttobene, jak trafisz do szpitala to Ci zmierzą na pewno :)

Hej :)Po obiedzie jeszcze nie zdazylam zjesc i jak mnie skurcze dopadly zerwalam sie na rowne nogi pochodzilam po pokoju i przeszlo ,poszlam spac i dopiero wstalam :) czuje tylko takie cisniecie na dole mysza sie tam wypycha .Boli brzuszek jejku kiedy sie to skonczy :(kiedyyyyyyyyyyyyyy????MONIZAUBER CUDNA MYSZKA I SUPER WYGLADACIE BUZIAKIIIIIIIIIA teraz ide posprzatac kuchnie bo po obiedzie syf i moze bym placka zamieszala bo mi sie cos slodkiego chce :)

reklama
Moniazuber dopiero odkryłam Twoje zdjęcie :-)
śliczności z tej Twojej Zosi :-)

Iza- w szoku jestem, że Cię do domu wyrzucili :szok: ja juz sie nastawiałam, że urodziłąś, a tu o...

i tak właśnie chcę powiedzieć, że jakoś przystopowałyscie z rodzeniem, heheh :-p
dobrze, dobrze, czekajcie do terminów :-)

jesli chodzi o skurcze i aktywność dzidzi, to ja nie pomogę, bo zupełnie nie pamiętam :eek: ja w ogole myslałąm, że te bóle to od biegunki :sorry: a to były skurcze :sorry:

Do góry