reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja z objawów mam zatwardzenie ( sorki za wyrażenie ale nie wiedziałam jak to ując ), bolące piersi.
Dziewczyny a co myślicie o alkoholu w ciązy? Czy można pić piwo bezalkoholowe?

osobiście bardzo lubię piwo, ale nie w ciąży :no::no::no: ani piwo ani wino NIC!!!

w ciąży z Natalką koło 18 tygodnia rozpoznawałam piwo po zapachu:-):-):-)

reklama
A ja z objawów mam zatwardzenie ( sorki za wyrażenie ale nie wiedziałam jak to ując ), bolące piersi.

Ja osobiście w ciąży nie piłam piwa ani innego alkoholu i myślę, że każda ilość może zaszkodzić, ale nie musi. Zdrowie maluszka najważniejsze.

Cześć dziewczyny mam nadzieje że do Was dołącze robiłam dziś test i wyszły 2 kreseczki :-) wprawdzie jedna jest dużo jaśniejsza od drugiej ale jest :-) Ostatnią @ miałam 11 czerwca :-) i teraz cisza więc zrobiłam teścik :tak::tak::tak:
Do gina ide w czwartek o 16:45 to będe wszystko dokładnie wiedzieć :-):-):-)

Moni27 witaj :)
A ja dziś jestem ciągle głodna

Witamy nową marcówkę :)

Ja muszę się pilnować, aby nie jeść za dużo, w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg, po ciąży zostało mi 14 kg i schudłam 23 kg, więc jest mnie dużo mniej niż przed pierwszą ciążą. Z wyliczeń w internecie powinnam w całej ciąży przytyć od 8 kg do 12 kg dlatego trzeba się pilnować :)

Witajcie Moje:-D
Kurczę naskrobałyście tyle, że szok, ale po kolei:tak:

Witam!
Dziś przespałam pół dnia po nocce w robocie...ale fajnie! Córcia wraca z wczasów jutro i dopiero da mi popalić, kurcze zastanawiam się tylko czy dam radę z samopoczuciem i moją rozbrykaną córcią;) W sobote jedziemy na urlopik nad morze i już nie mogę się doczekać..tylko żeby nie te mdłości!
Pozdrawiam !!:-)
Udanego wypoczynku Kochana:tak::-)

Witajcie dziewczyny:)
Wpisałam sie juz na Waszą listę marcóweczek, ale chciałabym być z Wami także w tym wątku.
Ostatnią @ miałam 11 czerwa, a pierwszy teścik zrobiłam w piatek 10 lipca. Wyszła bardzo blada kreseczka. Powtórzyłam teściki wczoraj i dzisiaj i krechy robia sie coraz mocniejsze:)
Jutro idę na betę, ale chyba juz moge napisać, że jestem w ciąży:)
Wg kalkulatora termin - 20 marzec:)
Witamy, witamy w naszym marcowym gronie:tak::-D

witamy w naszym szanownym i widzę elegancko powiększającym się gronie:-):-)

my już na działeczce, M jeszcze nas pakuje na naszym "byłym" mieszkanku i czekamy jak się sprawy wyjaśnią:tak::tak::tak:

miłego wieczorku i spokojnej nocki\
ps ja już dziś znowu cofkę zaliczyłam, widzę, że dzień bez wymiotków dniem stracony;-);-);-)
A ja się nie moge doczekac kiedy bedę miec jakies nudności:zawstydzona/y::-p:-D Bo teraz to czuję się świetnie:-)

Witam nowe koleżanki :-)

Jutro uzupełnię listę, bo dzisiaj mam lenia :-p

Rybka, korzystacie z tego kredytu "rodzina na swoim"?

Kacha, kurczę, nie mogą ci dać jakiejś innej roboty na czas ciąży? Ja co prawda noszę synka, ale jednak 12 kg to nie 20 :sorry2:
Kochana nie wolno nosi synka! Ja opiekuję sie dwu i pół letnim Filipkiem i lekarz mi zakazal całkowitego noszenia go i wogóle jakichkolwiek ciężarów..:no:

witajcie,

w piątek byłam na wizycie u ginekologa, ciąża potwierdzona z terminem na 06 marca. Pęcherzyk ma 5,3 mm (tzn. dzidziuś?) podobno jest bardzo dobrze bo da się wyczuć czy zobaczyć (?) tętno. z witamin nic nie mam przepisane.

co do objawów to senność mi mija, mdłości też mniejsze. Pić mi się strasznie chce co wiąże się z częstymi wizytami w wc :-D Dziewczyny piszecie o włosach, ja niedługo będę łysa, wczoraj miałam gości i tylko czekałam jak ktoś zwróci mi uwagę że ma coś w talerzu - na szczęście nic takiego nie było. a o pryszczach nie wspomnę!

aha, pani doktor pytała mnie czy nie boli mnie brzuch z prawej strony bo mam tam dużo białego nalotu, ale nie dopytałam o co chodzi:zawstydzona/y:
Ja byłam 7 lipca w 5 tygodniu ciąży i widział u mnie pęcherzyk 6 mm i powiedział, że jakiś mały jest jak na ostatnią @, którą miałam 30 maja. Na usg widziałam tylko pęcherzyk, Pęcherzyk to nie dzidzia. Dzidzia będzie dopiero później w pęcherzyku. Ale jak to tętno??:confused:

Kochana absolutnie!!:no::wściekła/y: Zaraz przyjde i doopsko zbiję;-):-D Nie ważne, czy alkoholowe czy bezalkoholowe:no: Nie wolno i kropka. Zdrowie dzidzi najważniejsz:tak:

Cześć dziewczyny mam nadzieje że do Was dołącze robiłam dziś test i wyszły 2 kreseczki :-) wprawdzie jedna jest dużo jaśniejsza od drugiej ale jest :-) Ostatnią @ miałam 11 czerwca :-) i teraz cisza więc zrobiłam teścik :tak::tak::tak:
Do gina ide w czwartek o 16:45 to będe wszystko dokładnie wiedzieć :-):-):-)
Kochana gratuluje i witam na naszym przemiłym wątku:tak::-)

Witamy nową marcówkę :)

Ja muszę się pilnować, aby nie jeść za dużo, w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg, po ciąży zostało mi 14 kg i schudłam 23 kg, więc jest mnie dużo mniej niż przed pierwszą ciążą. Z wyliczeń w internecie powinnam w całej ciąży przytyć od 8 kg do 12 kg dlatego trzeba się pilnować :)
A mi dziś powiedziała mama Filipka którym się opiekuję, że schudłam:baffled:
Czuję nawet sama po sobie, że spodnie w udach mi wiszą.. ale w pasie jest ok..

Witajcie dziewczyny:)
Wpisałam sie juz na Waszą listę marcóweczek, ale chciałabym być z Wami także w tym wątku.
Ostatnią @ miałam 11 czerwa, a pierwszy teścik zrobiłam w piatek 10 lipca. Wyszła bardzo blada kreseczka. Powtórzyłam teściki wczoraj i dzisiaj i krechy robia sie coraz mocniejsze:)
Jutro idę na betę, ale chyba juz moge napisać, że jestem w ciąży:)
Wg kalkulatora termin - 20 marzec:)

Witaj Kejcik wszystko u Ciebie jest identycznie jak u mnie ja też ostatnią miesiączke miałam 11 czerwca. Pierwszy teścik też zrobiłam 10 lipca ale kreseczka była tak nie wyraźna że chyba tylko ja ją widziałam :-) więc nie chciałam wierzyć
Dzisiaj znów powtórzyłam teścik i 2 kreseczka była już bardziej wyraźna choć i tak bledsza od tej w okienku C.
Według kalkulatora też mam termin na 20 marca ale ide w czwartek do gina to zobaczymy czy już coś ujrzy czy dopiero za tydzień każe przyjść. Nie robiłam jeszcze badań więc pewnie mi je zleci.
Pozdrawiam:-)

A jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe? Bo ja mam koleżankę która chyba jest w 5 czy 6 miesiącu ciąży i ma kamienie w nerkach i w moczu i lekarz kazał jej pić piwo bezalkoholowe, żeby jej się nerki ruszyły czy coś takiego. Ja osobiscie zawsze miałam duży problem z pęcherzem moczowym i pomagał na to tylko furargin, a teraz wiadomo że nie mogę go brać. Dlatego pytałam się o piwko bezalkoholowe, bo to też pomaga.
Teraz tylko się modlę żeby nie złapać zapalenia

reklama
Mnie bolał w sobotę krzyż, bo prasowałam przez 3 godziny, a wcześniej sprzątałam i gotowałam. A potem w nocy miałam taki ból w podbrzuszu, że aż się przestraszyłam, bo nie mogłam spać. Wczoraj nic nie robiłam i było wszystko ok. A dzisiaj zrobiłam sobie spacer do banku i po zakupy (jakas godzinę) i znowu mnie boli w krzyżu:/ Także muszę się oszczędzać i tyle..
Pozdrawiam

Do góry