reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam sie:-)

madzia powodzonka i trzymam kciuki za malego:tak:

u nas dzis fajny dzionek moze na zakupy skocze cos wybrac na chrzciny, 19 czerwca robimy

maly spi, coraz jest fajniejszy tylko z tym usypianiem jeszcze ciagle jest problem,nie chce sam wieczorem zasnacale jestem dobraj mysli
no i nie wiem co sie stalo ale obudzil sie dzis o 2 w nocy, ale spal potem jeszcze do 7 wiec tak zle nie jest, tylko ze przyzwyczailam sie ze wstaje pierwszy raz kolo 5-6 a potem jeszcze do 8-9 spi:tak: ale moze to jednorazowy wyskok;-)

moja mama raz zmienila pieluche jak pawelek zrobil kupe ale ja to sie cieszylam, przeciez to nie jest jakas filozofia zebym miala jej tego zabronic:sorry:

reklama
u nas nowy sposób na zasypianie wieczorne.
kładziemy się razem u nas na łóżku i czytamy książkę :) Olcia jest zafascynowana obrazkami, przy pierwszych trzech stronach radośnie gada do królików, a im bliżej końca, tym bardziej oczy sie kleją :) książka ma 8 stron ;P odkładam ją wtedy do łóżeczka i w 5 minut zasypia uśmiechnieta :)
musimy kupic więcej książeczek :)

ionka musze wyprobowac:tak::tak::tak:;-)

Witam :)

Madziu ja również trzymam kciuki za Bartusia, musi być dobrze!!

Synek ponownie ma antybiotyk i szmery w oskrzelach :(

Co do chrzcin my robimy dopiero 22 sierpnia, czekamy na moją mamę, która bardzo chce być obecna :) Mała będzie miała 5 miesięcy, dokładnie tyle ile Dawid miał jak był chrzczony, może nie być łatwo z takim maluchem podczas mszy, ale damy radę :)

Dzisiaj noc mieliśmy bardzo fajną, ale najgorzej jest z zaśnięciem, ponieważ następuje to około 23, Natalka zbudziła się o 4 na cyca, później o 8 na butelkę i teraz jeszcze sobie smacznie śpi :)

Życzę miłego dnia!

Witam :)

Madziu ja również trzymam kciuki za Bartusia, musi być dobrze!!

Synek ponownie ma antybiotyk i szmery w oskrzelach :(

Co do chrzcin my robimy dopiero 22 sierpnia, czekamy na moją mamę, która bardzo chce być obecna :) Mała będzie miała 5 miesięcy, dokładnie tyle ile Dawid miał jak był chrzczony, może nie być łatwo z takim maluchem podczas mszy, ale damy radę :)

Dzisiaj noc mieliśmy bardzo fajną, ale najgorzej jest z zaśnięciem, ponieważ następuje to około 23, Natalka zbudziła się o 4 na cyca, później o 8 na butelkę i teraz jeszcze sobie smacznie śpi :)

Życzę miłego dnia!

skąd ja to znam :) u nas identyczne zasypianie ok 22-24 i tak od 3 tygodnia życia chyba ale już się przyzywczaiłam

Witam
My to nie mamy problemów z zasypianiem . Po kąpieli, koło 19 gdy już jest najedzony i czyściutki, kładę go do kołyski i tak sobie lezy i usmiecha się do karuzelki i kolo 20.30 smacznie juz spi. Gorzej, że o 4 rano zaczyna dzień i nie daje pospac bo na gadanie mu sie zbiera :)

fiolkowa a więc my odrazu po kilku dniach jak małemu tak strasznie się ulewało poradziliśmy się pediatry i zakupiliśmy nutriton jest to specjalny preparat do zagęszczania dla dzieci w przypadku ulewania, mogą je stosować normalnie do mleka jak i kobiety karmiące piersią, RÓŻNICA OGROMNA nie ma żadnego ulewania nic mu nie leci, po prostu jestem dużo spokojniejsza bo tak leciało strasznie, dodajesz maleńką miareczkę 0,7 g do mleka mleko jest trochę bardziej zagęszczone i po problemie, polecam ci, w aptece kosztuje ok 20 zł starcza na cały miesiąc i problem z głowy
Niestety Nutriton nie zawsze pomaga, zależy od nasilenia problemu. Mój starszy synek bardzo ulewał i Nutriton nie pomagał :no:. Męczyliśmy się z ulewaniem 8 miesięcy :szok:

u nas z zasypianiem wieczornym nie ma juz problemow gorzej jest niestety w dzien, lepiej bylo jak bylam u siebie w poznaniu elegancko w dzien zasypial i w nocy spal czasem do 6-7 rano a czasem zdarzaly mu sie pobudki okolo 4, a teraz od 1,5 tygodnia jestem u rodzicow i w dzien zdecydowanie gorzej zasypia na szczęście na noc zasypia bez problemow ale budzi sie teraz dwa razy w nocy raz okolo 2-3 a potem okolo 5 i spi jeszcze gdzies do 8, ale w nocy schodzi nam max 20 min bo tylko zje i dalej spi chociaz podejrzewam ze budzi sie bo mu sie bardziej pic chce niz jesc bo czasem naprawde bardzo krociutko je okolo 5 min i spi dalej, mam tylko nadzieje ze jak wrocimy do siebie to bedzie spal tam tak jak wczesniej :) bez pobudek w nocy

Dzień Dobry.Bardzo dziekuje za kciuki co ja bym bez Was zrobiła jesteście kochane.Synus ładnie spał,szedł lulu o 22 wtedy obudził sie na mleczko o 2.40 i wtedy dopiero przed 7 i tak sobie lezelismy do 9.U nas pogoda brzydka i zostajemy w domku.Dobrego dnia;-)

no u nas dzięki temu, że mały zasypia ok 22-24 to śpi to 12-13 :) z przerwami na butlę i śpi dalej

czy wasze maluszki też tak się kręcą w łóżeczku chodzi mi konkretnie o to że tak się wypycha nóżkami że moment jest tak wysoko, co jakiś czas muszę chodzić i go obniżać, bo wtedy krzywo leży

reklama
Do góry