reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

My używamy pampersów nr 2, a chusteczki różne. Wczoraj kupiłam chusteczki w LIDLu i na razie są fajne, zobaczymy jak mala będzie je tolerować. A pupę smaruje tylko po kupce, najczęściej zasypką Alantan, albo kremem HIPP na odparzenia. Też jestem zdania, że jak pupa zdrowa i kupa za długo nie jest przy pupci, to nie trzeba niczym smarować.

reklama
a mój dzisiaj jest okropny, przeszedł samego siebie, strasznie płacze po karmieniu i dość długo , co mu odbiło nie mam pojęcia :(( żeby mu to minęło :(
KOchana co i rusz mówisz że twój maluszek tak płacze, kurczę a mówiłaś o tym lekarzowi. Może coś jest nie tak. A czy on ci wymiotuję po karmieniu> ?

Wiecie moja wcale nie jest taka chętna do chwytania, nawet zabawek za bardzo nie łapie. :sorry2: Śmiga za to na brzuch i już podnosi się na przedramieniach i kiwa na boczki, zajefajnie też grucha i usmiecha się jak jej się uda... mogłabym słuchac i gapić się godzinami.:-)

A co do pampersów to używamy Pampers 2 ale wcześniej Bella 1 i tez bylam zadowolona. Później też skorzystam pewnie z pieluch Tesco bo sprawdziły się przy 1 córci.
Chusteczki najlepsze dla nas to Huggies bezzapachowe ( są bardzo wilgotne i nie podrażniają).
Myjemy się w płynie nawilżajacym Ziai "ziajka" , pupę rano i wieczorkiem smaruje od urodzenia Linomagiem a buziakę teraz jak podrażniona była kremem Emolium.
Generalnie czym mniej tym lepiej :)

lekarz mówi że to napewno kolka , ale dziwne że momentalnie pod koniec karmienia ://
a i dziś zauważyłam że kupka jest ze śluzem hmmm

Hej mamusie
Dzis na odmiane moj smyk nie zasnał po kąpieli, strasznie się wiercił i nie chciał spać no i spi dopiero od 30 min już prawie złapałam doła bo zawsze ładnie zasypiał - i oczywiście z cyckiem w buzi bo nie ma innej opcji ;-).
A 5 min temu dowiedziałam się że przed chwilą zmarła moja babcia :frown:, no i nie dam rady pójśc na pogrzeb . Sory ale musze sie wygadać. Mimo że nie zawsze za nią przepadałam dziwnie się czuję :frown:. Powiem Wam że to pierwsza mi tak bliska osoba zmarła .Do tej pory miałam obie babcie i dwóch dziadków, ale zdazyła zobaczyć pierwszego prawnuka :frown:.Mały jak nigdy o tej porze się wiercił pałakał i nie chial spać - wiem że to dziwne i głupie ale nachodzą mnie myśłi że coś czuł.

moze i Huggiesy sa troche szywniejsze, ale bez przesady :-)
uwazam, ze dobrze chlona i nie przemakaja.
Pawel ma jednego przez cala noc od 22 do 6 rano i jest ok.

Dziewczyny pragne sie pochwalic. Pawel sie dzisiaj 2 razy przekrecil z brzucha na plecy :-)
dumna jestem :-D

i strasznie chce mi sie smiac, bo dzisiaj caly dzien ogladal sobie piastke i wkladal ja do buzi.
:-)

Candy typowa kolka nie pojawia się zaraz po karmieniu i przez cały dzień. A ten śluz...dużo go? Wiesz często śluz pojawia się w momencie złego trawienia maluszka, a to wiąże się z bólami brzuszka ( nie każdy ból to kolka ) A ty jesteś na diecie? Jak go karmisz to słyszysz jak przełyka lub mlaszcze?

a dajcie spokoj.. jak mi sie chce wszystkiego nabialowego !
juz nawet zlapalam sie na tym, ze trzymalam w reku szczypiorek z mysla o twarozku ze szczypiorkiem... ale przypomnialam sobie, ze nie lubie szczypiorku :-D :eek: no i nie moge bialego sera ...

marela- współczuję.

może faktycznie Alan cos wyczuł?... :zawstydzona/y:

ja mam zawsze ciarki na grzbiecie, jak Ola wpatruje się w róg pokoju :szok: dzis przeszła samą siebie: wchodzimy do sypialni, a ona od razu tego kąta szuka i aż głowę przekręca :sorry2: nic tam nie ma! nawet pajęczyny!

reklama
Do góry