reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
U nas z karmieniem i budzeniem się chyba powoli normuje. Nie ma szans, żeby mały usnął przed 21. Teraz leży w łóżeczku i powoli mu się oczka zamykają - mam nadzieję, że wytrzyma jak zwykle mniej więcej do 3 w nocy. Potem mamy kolejną pobudkę ok 6 rano i potem od 8 prawie nie śpi. Czasem nie mam czasu nawet obrać ziemniaków na obiad:sorry:

Ja też w szpitalu dostałam bella happy. A w domu przez 1 miesiąc używaliśmy Pampers 2-5 kg. Praktycznie dokładnie gdy skończył miesiąc przeszliśmy na te 3-6.

e_kord - odradzała, bo u nich w szpitalu więcej dzieci trafiało z rota, co były szczepione i podobno gorzej przechodziły. Tak było według ich statystyk.
Filipa nie szczepiłam i Wiktorii też nie będę. Filip chodzi do żłobka od ósmego miesiąca. Miewał biegunki, ale orsalit, dicoflor, czasem HIPPOSR i dietka pomagały

u nas chrzciny tylko w kosciele niestety:-:)
a ja mam podejrzenie zapalenia wyrostka r. i już mam 38 stopni :( mam nadzieje ze wytrzymam do pon. wtedy kolejna wizyta i jak sie potwierdzi to na usunięcie i karmić nie będę mogła:( a mam takie bóle skurczowe jak na poród prawie!! a mały ma jeszcze teraz kolkę:-(

z tymi pieluchami - 1 to i w moim mieście krucho:crazy:, jedną paczke ostatnio znalazłam w Aldiku i nigdzie indziej nie ma :crazy: my mamy prawie miesiac ale jeszcze ciagniemy na 1 bo ostatnio załozyłam mu 2 to myslalam ze sie utopi w niej :-D.

Mi tez huggisy nie podpasowały, malemu wyciekalo po bokach :wściekła/y: a robi mi dosc zadkie kupy :-p wiec potrafił zapaskudzic wszystko . Zastanawiałam sie czy w ostateczności te z biedronki mają rozmiar 1 ale nie mam czasu nawet tam pojsc , i faktycznie nie pomyslalam o allegro:tak: wiec moze sie zaopatrze wczesniej :tak:

reklama
Witam się... kurcze czasami podczytuje ale napisac cos to juz ciezko. Haniut troszke szaleje- mamy straszne problemy z usypianiem w dzien. Pipka zmeczona i marudna ale zasnac nie potrafi :-( Godzina usypiania- pół drzemki :eek: MASAKRA. Do tego kot w gipsie, taka powsinoga że cięzko go w domu utrzymac, a teraz ma siedziec 6 tygodni :eek: No wiec Hankok płacze, kot miałczy bo chce wyjść- Dom wariatów :-D
Widzę, że dyskusja na temat pieluch. Ja kupuje w wiekszych ilościach niemieckie pampersy- u nich zwykłe pampersy to takie jak u nas premium care, a cena nizsza niz nasze. Dla mnie bezkonkurencyjne bo wyjatkowo miekkie i cieniutkie i świetnie wchłaniają substancje różniste :-D bo maja taka siateczke.

Kurcze jakoś niektóre z Was bardzo ambitnie planuja chrzciny. A ja nie mam pojecia kiedy, co i jak. Mężowi zależy wiec bedzie załatwiac :-D A jak go znam to bedzie liczyc na mnie w tej kwestii wiec Hankok nie bedzie ochrzczony ;-)
A przy okazji czy spotkałyscie sie kiedys zeby były dwie matki chrzestne? Teoretycznie na podstawie prawa kanonicznego nie jest to możliwe ale nigdzie nie jest to napisane wprost i podobno czasami księza sie zgadzaja i takie przypadki bywają.

Do góry