Młoda mamuśka:)
Fanka BB :)
Candy jak ja ci współczuję tego,że maluch jest rozdarciuchem.Moja Daga to złote dziecko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tą biegunką to naprawdę chyba trudno wyczuć. To że jest krew w niewielkich ilościach to podobno normalne. Moja mała tak miałą jeszcze w szpitalu. Właśnie jeśli chodzi o ten śluz w kupce to jak on wygląda? Moja mała ma nieraz kupy takie ciągnące- sorki za opis. Ale nie zawsze. Czy ten śluz to taki jest bezbarwny czy jak?
A i jak się sprawdza ciemiączko czy nie jest zapadnięte.
Ja od wieczorka troszkę się martwię bo mała częściej ulewa, tak mocniej właściwie chlusta. Było tego tak z 2- 3 łyżeczki i zdarzyło się 0d wieczora 3 razy:-(. Fakt że pije bardzo łapczywie i nie zawsze się jej odbije. Miałam wrażenie że już jej się nie mieści w brzuszku a ona cały czas chciała pić. Tak pomyślałam że tak ulewa bo ja wczoraj zjadłam więcej niż zwykle nabiału. Myślicie że to może od tego?
Miałyście tak?
Jak to jest z tym refluksem żołądka. Gdzie trzeba zrobić badania żeby sprawdzić?
Co do kolek to nam pediatra mówiła że te kropelki to nie warto ale Wy piszecie że przynoszą ulgę. Pewnie jak nam się przytrafi to będziemy próbować.
Podobno ulgę przynosi dziecku położenie go sobie na brzuszku goły brzuch dziecka i dorosłego. Ze przechodzi perystaltyka jelit i pobudza pracę brzuszka u dziecka .
A kiedy macie badania bioder Waszych maluchów? Ja zapisałam się na koniec kwietnia- straszne terminy. Mała będzie miała wtedy 7 tygodni i myślę czy to nie za późno:-( Pediatra na skierowaniu napisała " podejrzenie dysplazji stawu biodrowego" Kazała póki co zakładać pieluchę tetrową i kłaść jak najczęściej na brzuch. I kolejne zmartwienie czy wszystko będzie ok.
Nie wiem czy tylko ja tak mam i taka przewrażliwiona jestem. O wszystko się martwię. I tak mi nieraż smutno że aż same łzy lecą właściwie bez powodu:-(
Ja nadal 2 w 1 8 dni po terminie buuu, ale dziś ze mnie wychodzą jakieś takie gluty to raz przezroczyste, to białawe, to żółtawe To czop ? bo już sama nie wiem Na dodatek nie wiem co się dzieje, ale mam problemy z chodzeniem tzn strasznie mnie bolą pachwiny aż nogi mi drętwieją chyba się rozsypię bo nie wiem co się dzieje, czuje jakby mi brzuch miał za chwile spaść tak mi dziwnie ciągnie do dołu HELP!
Mysza tez w 2paku i tez mi lecą jakies "gluty" mam nadzieje, ze to nie jakieś zapalenie
ogólnie ok sie czuje pachwiny rwa mocniej ale tylko w nocy w ciazu dnia cisza. Dzis sie mega zle ze sobą czuje. Czuje sie wielka i be