reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

bluberry przeczytalam, rzeczywiscie lajtowo, przynajmniej tyle:tak::tak::tak:

u mnie to tez plusem ze zaraz po porodzie smigalam po calym oddziale;-) mimo tego ze lekko nacieta bylam i mam 4 szwy

generalnie to musze powiedziec ze bylam bohaterka:-):-):-) bo caly oddzial byl swiadkiem bolesnych narodzin synusia:-):-):-) wszyscy mi gratulowali;-)

a macierzynski mam od narodzin wczesniej normalne l-4

reklama
No wlaśnie ja się boje najbardziej, że u mnie będzie tak jak u k_aralajny, bo ból nawet największy da się znieść jeżeli nie trwa wiecznie. Najgorsze jest to jak położne i lekarze nie wierzą Ci, że boli i robią z człowieka histeryczkę:wściekła/y:

mialam pecha bo ta na MOJEJ zmianie akurat byla niedowiarkiem:tak:

Agus28 :-D:-)- zdrówka i szybkiego i bezbolesnego porodu :tak:

mysza_m- nie przejmuj sie kochana , ja juz prawie koncze 39 i nic ;-), a wywoływania boję sie jak diabeł święconej wody, jeju żeby to sięsamo rozkeciło np. w niedziele :-D

A moj samochodzik juz sprawny - pojechałam do mechanika i mówię że muszę go dziś mieć bo nic nie wiadomo a jak nie to umawiamy się że on mnie wiezie w razie czego :-D no i się gościo wystraszył chyba bo 50 min i gotowe :szok::-D

niezłe:-D:-D:-D:-D

:tak::tak::tak:

na szczescie i tak skonczylo sie szybciej niz w ogole moglabym pomyslec i ja wszyscy przy tym obecni:tak::tak::tak:

a jak twoj drugi?? bo jeszcze nie doczytalam, ale mnie straszyly ze w takim razie z drugim moze byc gorzej heh

oj, to współczuję takiej męczarni....na szczęście to już za Tobą:tak::tak::tak:

marela mi gin powiedziała, że po terminie to już macierzyński...ale ja też bym wolała L-4...może trzeba się upomnieć o nie w szpitalu:tak::dry:

Tabasia, widze, ze jesteś zadowolona :)
i tak trzymaj :)

ja teraz czekam, az sie Olcia obudzi, nakarmię i śmigamy na spacer :) póki nie leje, hehe ;P

mam pytanie i z góry przepraszam, jeśli kogoś obrzydzę...
jakiego koloru kupki znajdujecie w pieluchach?? bo juz sama nie wiem, u nas kolorowo zielono-żółto i ten zielony mnie martwi :(
przypominam, że my pijemy z butelki...

Hej Mamuski,
Nam po 8 dniach odpadl kikut :-):-):-)
W zasadzie to niewiele z nim robilismy, tak jak w szpitalu mowili, przemywalismy woda i wysuszalismy, a platkami leko moze ze dwa razy... Wiec chyba reguly nie ma, ze po spirytusie odpadnie szybciej :happy2:

Ewcia pytalas lekarza ile powinien jesc Maluszek? Bo nasz juz potrafi wtrabic 100-120ml za jednym posiedzeniem :-D

Zoltaczki prawie nie mielismy, od wczoraj go werandujemy, choc polozna mowila, zeby juz wychodzic na spacerki :szok: Tu wszystko inaczej :-D
Ja dalej lece na przeciwbolowych, bo niestety troche piecze i ciagnie ta rana, ale to nic, ladnie sie goi i sama w szoku jestem, bo prawie nic nie widac :-)
Do cyca go dostawiam, ale rowniez dokarmiam butelka, bo to maly glodomor :-D
No i ladnie nam w nocy spi, przewaznie wieczorem jest aktywny, a potem budzi sie 2 razy na jedzonko i zmiane pampersa :-)
Placze tylko jak jest glodny, ma mokro i gole stopki :-D
Czasem go brzusio boli, ale widze, ze to normalne u takich maluszkow.
Reasumujac jest swietnie, oby tak dalej :tak:

A teraz zmykam, bo mam troche roboty i egzamin za tydzien :baffled:

Milego dzionka Dziewczynki ;-)

a dokarmiasz go swoim odciągniętym mlekiem??

mój chyba miał dziś w nocy kolkę matko boska płakał 4 godziny tak strasznie a ja nic nie mogłam zrobić byłam bezsilna naprawdę nic nie pomagało :((((

ionka to prawidłowy kolor kupki nic się nie martw :)

A ADELINA się nie odzywała? Bo na NK sie święciła, to chyba ją odesłali do domu.
Porobiłam wkoło siebie, depilacja, paznokcie i teraz wyjeżdżamy, wracam wieczorem, to może ze dwie strony dojdą hihi. Kiedyś to było po 20 stron przez dzień.

dziekuje wszystkim za zyczonka :**** niestety mała raczej prezentu mamusi nie zrobi..ide kurde bo sie nie wyrobie do przyjscia gosci! do jutra kochane :***

a ja chcialam zapytac o jakis dobry krem do biustu, do stosowania przy karmieniu, najlepiej zeby nie trzeba bylo zmywac przed, znacie cos dobrego????

reklama
Do góry