reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam ponownie wdniu dzisiejszym..staralam sie nadrobic popoludnie i widze ze rozemocjonowane wszystko jak nie wiem... odrazu widac HORMONY BUZUJĄ... no ale cuż kazdy ma lepsze i gorsze dni....
ja ostatnio to w ogole chyba troche gorsze... ale to pewnie ze stresu przedporodowego heehe :p

alescie sie rozpisaly - widze ze goraca atmosfera sie robi...
Ja takich klimatow unikam bo klotnie na forach to jakas bzdura jak dla mnie :-D
Miejmy nadzieje ze noc ostudzi emocje :sorry:

Zycze Wszystkim dobrej i spokojnej nocy :tak::tak:

witam brzuchatki:) normalnie no nie nadrobię was :no: tyle napisane:szok:
a ja nie miałam dziś zbytnio czasu by wejść:wściekła/y:
a jutro muszę auto zawieść na resztkach benzynki do naprawy , jeszcze na gwarancji ma zamki bo tatko popsuł niechcący a tak mi sie nie chce..

a mi chyba się szyjka skracać zaczęła bo dziś pierwszy raz zaczęło mnie troszkę tam kłuć hihi:rofl2:

fiołkowa chyba tak źle z brzuchami nie będzie :)

młoda mamuśka córeczki gratuluję w końcu wiesz:-D

Effaa zycze powodzenia...jaknajszybszego tulenia Maleństwa;-)
Co do poporodowych brzuchów to ja już się boje jak bedę wyglądać, mam trochę rozstępów, a przy pierwszej ciąży nie miałam:sorry:
Dziewczyny poradzcie...mąż mnie badał za moją namową i wybadał, że mam w szyjkę wchodzą dwa palce, ledwo chodzę tak mnie kości bolą, a chcę wytrzymać chociaż do niedzieli, wtedy przylatuje do nas teściowa, myślicie, że dam rade? dodam, że czop siedzi, tylko mam ten 'budyń' od kilku tygodni.
pierwszy porod miałam cięzki b przy częstych i bardzo bolesnych skurczach rozwarcie bylo na 1cm przez prawie dwa dni:szok:

Jak na razie mam podawane tabletki dowcipne z oksytocyna. Ale nie czesciej niz co 6 godz. Zawsze przed zaaplikowaniem mam podlaczone KTG przez min 40 min. Jezeli wszystko jest OK podaja tablete i KTG przez godzine. Nastepnie kilka godz przerwy. Jezeli przed zaaplikowaniem jest cos nie tak np. ze skurczami, wstrzymuja sie na kilka godzin po czym znowu KTG. Idzie fiola dostac.
Taki sposob wywolywania uwaza sie w Danii za najbardziej zblizony do naturalnego rozpoczecia procesu porodu.
Jutro najprawdopodobniej przebija mi pecherz.
Jesli ktoras z Was poda mi nr tel, to napisze co i jak. Probowalam dzisiaj z tel napisac na forum, ale nie dalo rady

Wysłałam Ci widaomosć prywatną i tam zostawiłam swoj nr :-)

Effaa zycze powodzenia...jaknajszybszego tulenia Maleństwa;-)
Co do poporodowych brzuchów to ja już się boje jak bedę wyglądać, mam trochę rozstępów, a przy pierwszej ciąży nie miałam:sorry:
Dziewczyny poradzcie...mąż mnie badał za moją namową i wybadał, że mam w szyjkę wchodzą dwa palce, ledwo chodzę tak mnie kości bolą, a chcę wytrzymać chociaż do niedzieli, wtedy przylatuje do nas teściowa, myślicie, że dam rade? dodam, że czop siedzi, tylko mam ten 'budyń' od kilku tygodni.
pierwszy porod miałam cięzki b przy częstych i bardzo bolesnych skurczach rozwarcie bylo na 1cm przez prawie dwa dni:szok:

Mnie kości tak bolą strasznie bolą po spacerku normalnie az nie moge zasnac a tym bardziej sie ułożyć, a jeśli chodzi o szyjkę to moja jest taka elastyczne ze jak czasem spobie sprawdzam to mam wrazenie ze rozwarcie jest na 5cm a lekarz powiedzial ze jedynie na opuszek.

renif - odwazna jestes z tym badaniem przez meza :szok::szok::szok: ale nie wiem czy to nie bylo niebezpieczne :no: no chyab ze jest lekarzem ;-)
ja to mojemu nawet brzucha nie pokazuje :-D a co dopiero reszta :eek::zawstydzona/y:

odpocywaj ile mozesz to mysle ze do niedzieli wytrzymasz - skoro czop siedzi to nie powinno byc zle :tak:

renif o kurcze to rzeczywiscie odrazna jestes z tym badaniem przez Twojego:)

ja mam jutro KTG i badanie o 10..to sie dowiem czegos wiecej.. czy to juz czy jeszcze nie... i sama juz nie wiem co bym wolała.. strach robi swoje..:-:)zawstydzona/y:

reklama
Do góry