reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no mnie też wczoraj strasznie coś kuło z lewej strony że z łóżka wstać nie mogłam ale wziełam ciepła kompiel i wypiłam herbatkę miętową i przeszło

reklama
a myślicie że jak mnie maż amolem nasmarujeto nie zaszkodzi???
brałam ciepłą kapiel i nie pomogło,nic zrobic nie mogę,a o leżeniu nie wspomnę ( na lewym boku to już wogóle mogę zapomnieć)mąż mnie z kibelka podnosił tak mnie połamało....

powiem was dziewcyzny ze mnie dzis tez od rana caly lewy bok boli... a mała mnie nie oszczedza i bryka normalnie caly dzien..., moze chociaz w nocy da mi troche spokoju....:-( probowalam juz lezec ale to nie za duzo dało:(

Dziewczyny czy wy też tak macie że okres ciązy uważacie ze jeden wielki stres i starch o nasze maleństwa:confused:

Dzis rozmawilam z koleznka ktora urodzila 3 tyg temu. Jej ciąża przebiegala wzorowo - chodzila prywtanie , jedynie jej mała mało sie ruszala - podobnie jak moja!! No i dalam jej czas zeby ochlonela i nacieszyla sie małą i dzis zadzwonilam do niej a tam SZOK!! Dopiero w pt opuscila szpital bo u jej malutkiej wykryli oprocz rozszczepienia podniebienia, torbieli na jajniku i w mózgu to tez niewyksztalcone niektore mieśnie i jaj malutkiej na poczatku nie dawali wogle szans na to że bedzie siedziala i podejrzewali zespoł Hoffa czy Hoffmana - choroba dzidziczna i dziecko umiera przed 4rokiem zycia- nie pamietam bo bylam tak sparazlizowana ta wiadomoscią że mialam w głowie tylko jedno : "Boshe żeby tylko moja niunia byla zdrowa"!! Czlowiek zajmuje sie przyziemnymi sprawami takimi jak kolor wozka czy wybor butelki do karminia a tu takie targedie!! Jej mała ma szanse na normalne życie ale wymagac to bedzie od nich intensywnej rehabilitacji!! No i jej mały ruch byl zwiazany z tymi niewyksztalconymi miesniami... teraz ja sie boje i wkrecam akcje i boje sie zeby moja mala byla zdrowa!!
Niech ktos powie ze ciąża to piękny czas:confused2:
Jakie to niespwiedliwe, czym ta malutka istotka jest winna...kobieta dba o siebie a tu takie kwiatki wychodza:-(

mój J ma siostre niepełnosprawną...i się wahaliśmy trochę... jego pierwsze dziecko urodziło się zdrowe....ale mieliśmy obawy jak z Mikołajem bedzie...gin nic nie mówił, no ale nie wiem czy takie rzeczy widać na USG...póki co o tym nie myślimy...co będzie to będzie...każdy zasługuje na szanse życia :)

a teraz ponadrabiam reszte...

mi kostki troche puchna, no ale nie jest to dramat - w poprzedniej ciazy bylo chyab gorzej, no ale ona przypadla jednak na inne miesiace juz (cieplejsze). Nie chcialabym miec koncowki ciazy w lecie :szok:

kurcze.. Nasz Pawełek albo bedzie fanem kapieli albo bedzie bardzo plakal. Taki byl niespokojny jak lałam prysznicem na brzuch, ze szok. Az sie zdziwilam :-D

a teraz slysze jak co mi bulgocze w brzuchu. Tak jakby sie przelewalo :eek:

candy z rodzicami tak jak ty i bez nich bym zgineła bo mi pomagają i wspierają bo co ja mogę zaoszczędzić jak nie pracuję tylko się uczę

reklama
witajcie
zaszalalyscie dzisiaj z tymi postami tyle mam teraz nadrabiania
ja dzisiaj mialam kiepski dzien zreszta podobnie jak wczoraj tyle ze dzis nie mialam jak w lozku lezec bo troche spraw musielismy zalatwic
ciagle mi cos niedobrze na zoładku i strasznie slaba jestem
to teraz zabieram sie za nadrabianie milego wieczoru

Do góry