reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

o to ty też z lubelskiego jestes:-) Ja wiem gdzie jest Łuków, zresztą dobrze znam to miasteczko i kamerzystę i fotografa miałam na swoim ślubie właśnie z Łukowa:tak: Obsługiwałam Łuków jak pracowałam jako przedstawiciel handlowy. Znam tam wszystkie dziecięce sklepy hehe:-p

Ja dokładnie mieszkam w Radzyniu Podl. pewnie też wiesz gdzie to jest :tak: No ja Łukowa za dobrze nie znam, bo raczej zakupy robie w Lublinie no ale wszystkie moje znajome rodziły w Łukowie i nie spotkałam się ze złą opinią na temat tego szpitala:tak:

reklama
czarnuszka- a ja Cie bardzo rozumiem, nie jest w stanie człowiek zajmować się tylko jednym cały czas:tak:, i podziwiam że tak szybko zdecydowałaś sie na drugie dziecko ale powiem szczerze tez tak chce:tak:, wiem ze nieraz bede marudzic ale jestem za odchowaniem "brzydko mówiąc" za jednym zamachem.Dzieci są cudowne ale nie poświęce im całego swojego życia .
My tez chcielibysmy miec jedno po drugim, raz odchowane i swiety spokoj (no powiedzmy) ;-)
Na szczescie z M mamy takie samo podejscie do wychowania, wiec bedzie nam lzej, bo na pewno rozpieszczac i nosic na rekach calymi dniami nie zamierzamy! Czlowiek tak nauczy, a pozniej do klopa nie bedzie mogl nawet pojsc...
I rytual spania - jak dla mnie priorytet, dziecko ma zasypiac samo, w swoim lozeczku. Zadne lulalnie w wozku czy na rekach. Tzw. zimny chow jak to tesciowka okreslila :-D A my tak wcale nie uwazamy!!! Bo wiem, ze poza Niunkiem swiata nie bedziemy widzieli, ale tez trzeba zachowac zdrowy rozsadek i nie dac sie zwariowac! Bedziemy go kochac, ale nie zaglaskiwac. Ja chce sobie tak wszystko zorganizowac, zeby miec czas dla Malego, Meza, na obowiazki domowe, ale i rowniez przyjemnosci. A nie byc kura domowa, ktora nosa nie wysciubi zza pieluch i garow! Moze i latwo mi sie teraz mowi i zycie zweryfikuje wszystko, ale bede sie starac, zeby nam sie udalo :tak: A takie podejscie to juz 50% sukcesu :happy2:
Wiadomo, ze przez pierwsze pare tygodni Al bedzie najbardziej potrzebowal mnie i moich cycuchow :-p ale nie raz rozmawialismy z Mezem i wiem, ze bedziemy sie dzielic obowiazkami. Bedzie dobrze!!! :happy2:

Nadrobiłam...
Wróciłam już jakiś czas temu,ale was nadrobić to trochę schodzi:tak:
Oczywiscie już nie wiem kto i co napisał,no ale ciężko zapamiętać tyle postów:szok:
Aneczka2405 ty się stresujesz, że dzidziuś duży, a ja, że za mały. W 30 tyg.ważył 1,5 kg i jak tak porównuje wagi innych maluszków to mój chyba najmniejszy. Nie wiem czemu nie rośnie większy, za to mamusi się odkłada:tak:
Tyle tylko, że może łatwiej wyskoczy z brzuszka:blink:
Eeeeeeee to mój synuś lepszy bo 1,5 kg to ważył w 32 tygodniu :-) Ja tam się nie obrażę jak będzie ważył tak z 3 kg w dniu porodu.

Tabasia- to chyba będziemy się wspiarać albo wyżalać na forum :-D jak plany się nie pokrzyżują :-D. Ja jednak z rok muszę od ciąży odpocząć bo już mam dość !!! Mi najlepiej pasowała by parka za jednym zamachem :-D:-D

reklama
Czarnuszka absolutnie niczym mnie nie urazilas, ja czytajac Twoje posty o Twoim synku widze ze czesto piszesz ze on jest niedobry, niegrzeczy czy wszedzie za Toba "lazi" a wiadomo on ma dopiero 15 miesiecy i na dobra sprawe nie wiem czego innego mozna sie od takiego maluszka spodziewac. Ja rozumiem doskonale co znaczy miec dosc i chciec miec chwilke spokoju dla siebie. Ale te male ludziki sa od nas calkowicie zalezne i to my musimy je nauczyc co znaczy zaraz, czy nie wolno. Wydaje mi sie ze w Twojej sytuacji Twoj maz powinien nieco wiecej sie postarac i Cie odciazyc, bo Sebus jeszcze nic nie rozumie. Ale uwierz mi doskonalw Cie rozumiem i tez czasami mam dosc. Jesli tesciowe rozpieszczaja Twojego synka to wydaje mi sie ze stanowczo i jasno powinnas z nimi porozmawiac i im powiedziec ze nie zyczysz sobie aby oni ingerowali w wychowanie malego i rozpieszczali go, bo Ty pozniej nie dajesz sobie z nim rady.

Do góry