reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Tylko ja bym uważała jednak na kąpiele w basenie, niestety jesteśmy teraz narażone na infekcje dużo bardziej niz zwykle. raczej się odradza kąpiele w basenie przez środki do dezynfekcji. Już bezpieczniej jest kąpać się w jeziorach, które są zbadane przez sanepid.

reklama
moniska w niektórych spa są specjalne zabiegi upiększające dla kobiet w ciązy:tak:jakieś masaże, bezpieczne maseczki i zabiegi!
Na pewno coś znajdziesz dla siebie.
A dlaczego nie chcesz jechać za granicę?
To może być ostatnia okazja przez dłuższy czas, dopóki maluch nie podrośnie, żeby gdzieś polecieć samolotem lub pojechać dalej. Bedziesz w II trymestrze....to podobno najlepszy okres ciąży, więc korzystaj!

Też to dostałam na mdłości. Pomagało mi przez 2 dni, a później było gorzej i przestałam brać. Mi lekarz powiedział że powinnam to brać raz dziennie albo nawet co dwa dni. Tak, tarczyca to TSH :)

hej hej

mi też 2 dni pomagało i też miałam w czopkach póki co nie mam złotego środka na mdłości i wymioty ale ale dziś jeszcze nie wymiotowałam:tak::tak::tak:

gratuluję widoku dzieciaczków ja już się środy nie mogę doczekać

co do humorków to dziś lepiej wczoraj czarne myśli łzy jazda że dzidzia będzie chora albo, że coś się nie uda szkoda gadać i na dodatek zemdlałam :nerd: tak po prostu

ale dziś słonko praży i uśmiech na ustach

co do ilości dzieci to ja zawsze chciałam mieć 3 ale nie wiem czy się na 6 ciążę zdecyduje może po 35 urodzinkach:-D:-D:-D

znalazłam to co szukałam i to z czym każdy ma problem jak się liczy miesiące ciąży oto ściąga

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szósty
27 - 31,5 siódmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

ale ciąże tez można liczyć jako 10 miesięcy księżycowych czyli takich po 28 dni :biggrin2:

Ja też dziś mam trochę czarne myśli. Troche czytałam o ciąży obumarłej i poronieniach:( Wiem że nie powinnam , ale... ciekawość pierwszy stopień do piekła.
Internet czasami jest pomocny, ale czasami...

Ja też dziś mam trochę czarne myśli. Troche czytałam o ciąży obumarłej i poronieniach:( Wiem że nie powinnam , ale... ciekawość pierwszy stopień do piekła.
Internet czasami jest pomocny, ale czasami...

ja teraz już nie czytam przy natace wiedziałam wszytko o wadach wrodzonych genetycznych zagrożeniach teraz nie czytam a schizy mam gorsze niż miałam z córcią:szok::szok::szok:

znalazłam to co szukałam i to z czym każdy ma problem jak się liczy miesiące ciąży oto ściąga

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szósty
27 - 31,5 siódmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

ale ciąże tez można liczyć jako 10 miesięcy księżycowych czyli takich po 28 dni :biggrin2:
Fajne :tak:. Ja miałam ostatnią @ 1 czerwca, więc sobie liczę po prostu miesiące kalendarzowe - np 1 sierpnia zaczął się 3 miesiąc :-).

Hej :-)

Mnie się wydaje że nie jest najgorzej u nas z tą opieką medyczną. Fakt, że się chodzi prywatnie, ale nie kosztuje to tak dużo jak pisały dziewczyny z wysp. Ja chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie i płaciłam 70 zł za wizytę, 60 zł za USG. Teraz mam abonament medyczny z pracy, więc mam wszystko za darmo. Co do szpitali to odnoszę wrażenie, że się dużo poprawiło. Coraz więcej szpitali daje bezpłatnie ZZO, coraz więcej widać dobrych opinii na temat personelu... Przynajmniej w Krakowie zauważyłam taką tendencję i bardzo to jest pozytywne :tak:

Blueberry bardzo mnie to cieszy, ze sie poprawia :-) i z tym znieczuleniem, to zszokowalas mnie normalnie :-D
A wiesz juz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic?

reklama
Blueberry bardzo mnie to cieszy, ze sie poprawia :-) i z tym znieczuleniem, to zszokowalas mnie normalnie :-D
A wiesz juz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic?
Myślę o szpitalu Rydygiera, bo tam pracuje mój lekarz. I tam podobno znieczulenie dają za darmo, tak samo w Siemiradzkim, w MSWiA, podobno nawet w Żeromskim (chociaż nie bardzo w to wierzę, bo to jakaś nowość). Na Ujastek chyba też już jest za darmo. Synka rodziłam w klinice SPES i tam znieczulenie kosztowało wtedy 300 zł, ale wydaje mi się że potem też wprowadzili darmowe. Konkurencja działa nawet na rynku porodówek :-D.

Do góry