reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
no a u nas inaczej dają te szczepienia. w sumie przez te 4 lata jak w żłobku pracowałam wszystkie dzieci tak miały i ok. zresztą tutaj też inne szczepienia sa inaczej, np. od gruźlicy w Pl od razu po urodzeniu, a tutaj po paru tygodniach.
co nie zmienia faktu, ze mam mega stresa :-(

oooooooooo właśnie mi telefon wpadł do filiżanki z kawą. ale jeszcze działa.

Marciaa, Monia nasze buciki też nie są mega miękkie. zginają się tam, gdzie powinny. a sandałki bym chciała z bardziej zakrytymi paluszkami, bo jednak to wciąż nauka chodzenia, a nie chodzienie ;-) no ale wczoraj patrzyłam na stronkach i wszystko mają z odsłoniętymi...

Witam :)
a ja od rana zabiegana - była na spotkanie w sprawie dotacji unijnych na ten biznes co mam w planach - zobaczymy co z tego wyjdzie ale teraz mam jasność czego mogę się spodziewać i jak to zrobić :)
nocka maskara - ja nie spałam wcale tak strasznie bolały mnie ręce w łokciach że nie widziałam co mam z nimi zrobić :( nic nie działało - rano dopiero wzięłam dawkę jak na konia, posmarowałam i trochę lepiej. ciekawe od czego - boję się że mi je wczoraj przywiało jak się spociłam.
mała rano coś kaszelek miała ale potem teściowa mówiła że przeszło więc nie wiem o co kaman, teraz śpi.
a jak byłam w mieście to zakupiłam sobie czarne baleriny :) wiosna pełną parą więc trza wyglądać jak człowiek a nie jak baba ze wsi :) pogoda zmienna- rano kropił deszcz a teraz słonko wychodzi ale ciepło więc spacerek będzię :)

myszowata oby szybko przeszło to co męczy Frania :)

monia ja mam elefanteny
http://najlepszegalerie.pl/kolekcja/buty.dla.dzieci.jesien/5856,Buty,dla,dziecka,na,rzep,rozowe

Ostatnia edycja:
w sumie ja swojemu tez. Ciekawe co powie, moze w przyszlym tygodniu pojedziemy.

kurcze chcialam, zeby Pawelek poszedl spac przed spacerkiem, ale widze ze nici z tego. Potem zapakuje go w wozek i usnie... ehh..

Witam
My tez dzisiaj walczyliśmy o żłobek dla Wiktorii - państwowy, bo teraz do prywatnego chodzi i trochę mam rozjazdy, bo daleko od Filipka przedszkola. Tak to będę przy jednym parkingu oboje miała , jak sie Wiki dostanie.
Moja mama o 4 rano zajęła kolejkę, była 10. Pierwsza osoba przyszła o 12. Po moijej mamie już tłumy były. Na raz przyszło około 40 osób. Później o 7 zmieniła ją tesciowa moja i złożyła nasze podanie. podobno mamy duże szanse. No chyba ze dużo "samotnych" rodziców sie znajdzie, to wtedy się przesuwamy na dalszy plan

K_arlajna - no to zdrowe zachowanie. Walczy o swoje. Nie on zaczął przecież :). Dobrze że nie daje sobie w kasze dmuchac, tylko sobie radzi. Powiem ci, że moja teściowa też nie była zadowolona jak Filipka daliśmy, bo ona sie upierala że ona może z nim zostać. Teraz uważa że dobrze zrobiliśmy. Dobrze sie rozwija, lubił chodzić do żłobka. Z przedszkolem nie było problemu. No i teściowa dalej pracuje...

moja tesciowa tez jest przeciwna zebym zapisywała dzieci do przedszkola i zlobka a sama zapisała swoich synow jak milosz mial 2 latka a moj K 3 :baffled:

Witam
tak pozatym :-D

zaraz sie wybieram do miasta wlasnie do zlobka zapisac Krystianka i do banku. Musze niestety jechac autobusem bo ten moj maz idiota wozi kolegow zamiast mi dac auto a kolega z ktorym jezdzi do pracy ma 2 auta pod domem :/ i dzwonie do niego i sie pytam czy pojdzie a on udaje glupa i nie wie gdzie, jak od tygodnia mu mowie ze bedzie musial isc zapisac krystka do zlobka bo zlobek znajduje sie akurat kolo jego pracy. W niczym mi nie pomaga ten facet chyba go kopne w dupe nic z niego nie mam . On nie bedzie sie zajmowal dziecmi umywa od tego rece nie chce zebym poszla do pracy ani na studia mam siedziec jak jego matka kura domowa i sie zajmowac dziecmina dodatek na jakims zadupiu. Mowie Wam mam takiego nerwa ze zaraz wybuchne !!!

alex pnącze - powojnik inaczej clematis, do donicy - pelargonia, begonia, lobelia - te mam sprawdzone i wiem jak się hodują w takich warunkach jak piszesz bo takie same mam z jednej strony tarasu- jakby coś to pytaj :)

lecę spać bo padam po tych moich wojażach w ogrodzie :)
spokojnej nocy życzę :)

Dzieki Polusia, coś wybiorę. no i na lawendę się napaliłam. a wieczorami będę w mojej dżungli leżeć i czytać książki:) się rozmarzyłam

no nam kazano przyjsc. W sumie dwoch mi mówiło, pierwszego musieliśmy zmienic bo cięzko chory jest..;-(

Czarna no racja nic tylko kopnąc w du*ę.

Yra nie pomogę miałam 6w1, teraz czeka nas z miesiac ta na ospę

reklama
yra my mieliśmy 6w1 i tę czwartą dawkę podaję się po roku od trzeciej, może i w przypadku 5w1 tak jest? Jest tak też wprzypadku pneumo...Zatem my powtarzamy te szczepienia na koniec lipca. Co do ortopedy to też kazano nam przyjść jak Młody będzie śmigał - p. doktor powiedziała, że chodzi o to, żeby sprawdzić czy prawidłowo ustawia nogi...

Do góry