reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

n&h mam 13 godzin, ale polskie szkoły działaja tylko w weekendy, w tygodniu dzieci realizuja obowiazek szkolny w irl. szkołach. niestety nie ma specjalnych ksiazek, więc korzystamy z normalnych, tylko musimy mocno okrajać. generalnie chodzi o to, żeby dziecko umiało pisać, czytać i porozumiewać się w ojczystym języku, potem wchodzi historia i geografia Polski.

marciaa powodzenia!

reklama
ionka czyli jak dla Ciebie to chyba ok? Cały tydzień jesteś z dzieckiem a w weekendy pracujesz. Zresztą do pełnego wymiaru 5/7 godzin Ci brakuje. Sama piszesz program nauczania? Faktycznie szkoda, że nie macie książek.

polusia :* kochana ;)))

nowe wersję bajek Andersena powstają :):)
moje dziecię śpi :) więc chwilka dla siebie jest. dostałam sms od Madzi : mały ma się lepiej a Ona dziś się testuje :) ciekawa jestem co wyjdzie, bo ja obstawiam że mamy kolejną fasolkę :)
jaaaaaaaaaa dawaj znac jak tam tescik Madzi jak bedziesz cosik wiedzia juz :*

N&H - buziaczki i usciski dla Antonia !! :*

dziekujemy dziewuszki, moj 10 miesieczniaczek spi na szczescie a ja cwicze :)

polusia dawaj znać odrazu jak ci madzia da znać.

ja wróciłam, zaczynam powoli robić dla Frania wyprawkę, bo po Jasiu sprzedaliśmy takie maleńkie i nic nie mam. jeju znowu takie malusie body, pajacyki, szok :)))

a dziś z allegro przyszły rybaczki ciążowe dla mnie z H&M - kurde takie fajne ale na styk, długo nie ponoszę. ramari jak co mam nadzieję potem je odemnie przejmiesz co hehe :) bo są superowe, kurde tak mi się podobają, do kozaczków idealnie :)))

n&h cały etet u nas to 26 godzin (wiem, że dziwne, że nie 18 i że nie da się tyle fizycznie wyrobić w ciągu 2ch dni, ale taka decyzja ministerstwa :confused:), program piszę sama... troche roboty z tym mam, bo ja mam ogólnie aż 4 klasy.
no i 100 lat dla Antonio! :-)

moje dziecię zasnęło, ciekawe na jak długo :dry: pewnie jak zwasze 20-30minut
o juz wstała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaa

edit: 21 minut. zdazyłam sie umalowac, zrobic kawe i napisac posta.

Ostatnia edycja:
polusia dawaj znać odrazu jak ci madzia da znać.

ja wróciłam, zaczynam powoli robić dla Frania wyprawkę, bo po Jasiu sprzedaliśmy takie maleńkie i nic nie mam. jeju znowu takie malusie body, pajacyki, szok :)))

a dziś z allegro przyszły rybaczki ciążowe dla mnie z H&M - kurde takie fajne ale na styk, długo nie ponoszę. ramari jak co mam nadzieję potem je odemnie przejmiesz co hehe :) bo są superowe, kurde tak mi się podobają, do kozaczków idealnie :)))

yra jakbys cos chciala dla Frania z malych ubranek to dawaj znac, bo mi zostala jeszcze cala reklamowa takich najmniejszych 56-62 po moim Franiu, wlasnie szwagierka mi oddala. Z tego co przegladalam to znaczna czesc jest w super stanie, bo moj w 56 to pochodzil moze tydzien a szwagierki mala wcale;)

ja znow mialam fatalna noc, Franio nie chce pic w nocy butelki a ewidentnie jest glodny, wiec o 5 karmilam go kaszka- LYZECZKA:wściekła/y: no udusic tego gada;)

aaa no i czarna, n&h, Blu wsio najlepszego dla lobuziakow!

ja znow mialam fatalna noc, Franio nie chce pic w nocy butelki a ewidentnie jest glodny, wiec o 5 karmilam go kaszka- LYZECZKA:wściekła/y: no udusic tego gada;)
Zamieńmy sie moja gwiazda kasze tylko z butli:(

Dołączamy do życzonek dla miesięczniaków! Buziaki ślemy do Adasia:***Antoniego:*** Krystianka:***

Maleńka śpi,synek ma chwile na bajki .Za obiad się biorę bo juz pora.Dzisiaj tarta ze szpinakiem i boczkiem i pomidorowa z ryzem z wczoraj:)

reklama
a u nas był pediatra i mała z krtani poszła w zapalenie oskrzeli, cholera jasna chce mnie trafić. dostała wziewy i bactrim bo mówi że tamten antybiotyk jeszcze działa więc nie możemy dać kolejnego, zyrtec i flegaminę w kroplach. cholera no czego te choroby się tak nas trzymają :(:(:(:(:(:(:(

Do góry