reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam na chwilkę w Nowy Rok!:-)

My też posiedzieliśmy do 1:30. Marcel spał jak kamień od 19:30 do 6:10 wypił mleczko i spał do 8:45. Fajerwerki nie zrobiły na nim wrażenia bo ich nie słyszał:-D
madzia rób, rób teścik, wszystkie jesteśmy ciekawe.:tak:
Ionka jasne że zechcemy, dawajcie te adresy dziewczęta no i daty, a może by trzeba było założyć osobny wątek na ts z adresami i datami urodzin, wtedy będzie porządek i każda szybko znajdzie.to taka moja skromna propozycja.:zawstydzona/y:

I tak powstają plotki :)))

hehehehe dobre, dobre:-D

reklama
Wszystkiego naj naj naj w Nowym Roku !!!

Kurcze jak to szybko zleciało ;( fajnie tak posiedzieć z małym w domu ;)
Troszke opisze bo zaniedałąm się ( jak zwykle ) :zawstydzona/y:
Ogólnie Alan w wigilie przeszedł jakaś totalną zminanę , jakby mi dziecko podmienili.
Wiem że u was to nie nowość no i niektóre smyki same już chodzą , byłam pewna że mój nie będzie raczkował tylko odrazu chodził - no i w wigilie - patrymy a ten zasuwa tzn. raczkuje;), wiecie jaka jestem szczęśliwa, normalnie duma mnie rozpiera, niewiem jakoś chciałam żeby najpierw raczkował potem chodził ;) tak jakoś w środku chciałam ;).
Poza tym zaczął tak jakby wszystko rozumieć co do niego mówi to to robi, pokazuje przedmioty rączką;) Widać że dużo rozumie.

W sylwestra kupiliśmy małemu wykłądzinę do pokoju bo po panelach się ślizgał a teraz ma cieplej -takie uliczki - Wykładzina dywanowa VILLAGE 12, Szerokość: 3,0 m - Wykładziny dywanowe, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin , troszke drożej wyszło niż na allegro ale mamy dokładnie pod wymiar i są super żywe kolory, bo w innym sklepie to widziałam okropnie wyblaknięte.

Nasz prezent pod choinkę okazał się teafiony- tylko że źle śpiewał -pokazywał kwadrat a śpiewał trójkąt no i musieliśmy zwrócić - teraz chcemy zamówić taki sam przez internet no i wyjdzie 50 zł taniej;) tylko że Alan nie ma obecnie zabawki. Myślelismy cos dokupic za tą kwotę ale chyba juz sobie darujemy bo nie mam pomysłu na fajny prezent w chwili obecnej.

A sylwestra popis dał moj syn. Poniewaz ja troszke siedziałam w kuchni małym zajeli mi się teściowie- uśpili go ok 16 i spał 2,5 h bo go kolysali w wózku- no i wyobraźcie sobie że przez gości , atrakcje itp usnął o 00:05. Nawet wystrzały olądaliśmy sobie. Wczoraj mi nie przeszkadzało ale mma nadzieje że troche wczesniej bedzie usypiał.
A sylwka spędziłam w domu - tylko mialam gości. Ale troche ich olałam bo wiecej czasu spedzialam z Alanem.

Pamiętam kiedyś byłą rozmowa na temat sanek- nie wiem czy chodzicie ale u mnie to hicior numer jeden- nawet w domu włazi w śpiworek i siedzi na sankach.

A co do karmienia piersią- to ja chyba bym mogła cały czas , uwielbiam jak Alan sie od mnie przytula , sam trzyma rączkami, aż mi się przykro robi że on coraz większy i niedługo trzeba skończyc ;( , choć wcześniej nie byłam tak optymistycznie do tego nastawiona.

Dziewczyny sory ze tak długo ale jak Was czytam to sobie wszystko przypominam a ze nie bylam kilka dni to chce wszystko opisac , wybaczcie :-p

edit: ja chętnie przyłączę się do pomysłu z kartkami;)

Ostatnia edycja:
Uff nadrobiłam.I sen narazie minął:)

Napisała ajentka "Ionka jasne że zechcemy, dawajcie te adresy dziewczęta no i daty, a może by trzeba było założyć osobny wątek na ts z adresami i datami urodzin, wtedy będzie porządek i każda szybko znajdzie.to taka moja skromna propozycja.:zawstydzona/y: "

Ionka no bez gadania wyślemy:)Ajentka Koniecznie specjalny wątek na TS:) I dziękuje za miłe słowa pod moim adresem:)
Madzia czekamy z Tobą:)
Dzieci zadziwiająco przespały sylwestra i petardy spokojnie.Posiedzieliśmy tez gdzieś do 1,30, spokojnie i sympatycznie było.Chociaz dzień wcześniej i do południa w sylwka same nerwy...
Miłoszka karmiłam dwa miesiące i nie przybywał , zaczęłam dokarmiać mm i juz nie chciał z piersi.Milenka 6miesiecy na piersi a od 5 dokarmianie i słoiczki weszły, cycuś sie oddalił.Teraz codziennie jak sie bawimy przyjdzie i zadziera mi bluzkę albo dekold naciąga, żeby się przytulić i poparskać :)Masę śmiechu i radości:)
cos miałam jeszcze napisać...sklerozis
dobranoc

Hej! Nocka u nas ok, zero pobudek, teraz drzemka z tatą - jestem zatem zadowolona:-)Pranie mi się kręci w pralce, było to nieuniknione bo kosz pełen...Ja czuję się jakby mnie coś brało:baffled:
madzia 3mam kciuki, żeby było po Waszej myśli!
Cc zdrówka dla Was!
Tabasia skoro lekarze dali zielone światło to niech się Twoja przyjaciółka nie zastanawia i działa:tak:
idę na top do potem!

Witajcie dziewczynki

Zycze Wam w tym nowym roku duzo milosci , szczescia i pociechy z dzieciaczkow !!i zeby ten rok byl jeszcze lepszy od poprzedniego

My sie bawilismy u znajomych na sali bylo ponad 50 osob, dzieci byly z nami, spali u gory w pokoju i sebus spal cala noc, krystianek mial przerwe od 22.30 do 00.30 wiec nowy rok przywitalismy z mezem sami u gory u dzieci :)

Moje postanowienie noworoczne : schudnac do swojego wymarzonego celu, przestac sie brzydko odzywac i byc milsza dla innych, bo ja to wredziol jestem straszny :( chce w tym roku znależć stalą prace i dostac sie na studia...duzo tego troche hehe.

heloł heloł

troszke czasu z rana

u nas gut. Znajomi siedza ale troszke zmeczeni juz jestesmy po wczoraj znowu do pooozna gadlaismy:)
od rana sprzatam, porzadki w szafach porobilam poki jeszcze spia. Chlopaki padły. Nikiemu zeby daja w kosc...rano tak płakał posmarowałam bobodentem i chwila spokoju była. Dzisiaj jest pięknie i wkoncu idziemy na spacerek mielismy jechac do przyjaciol ale odpadamy chcemy posiedziec w domu.
Co do Sylwestra o były jaja. Nogi mnie tak bola juz przed 24 na boso ;-) Nikus nie slyszał petard ...przy zyczeniach sie rozwyłam jak bobr ...:)) Nowy Rok czas zacząć i kupa postanowien. Skonczyc wkoncu studia. Schudnac. Byc dobrym dla Ł. i wszystkich na okolo, wiecej ruchu i w ogole wiecej optymizmu:))))))))
no na razie tyle jak dostane fotki to powklejam. ide na ts:]

wszystkiego dobrego w nowym roku! witajcie!

ja mam tyyyle do roboty ze nie wiem gdzie rece wlozyc, pakowanie, zasraz uspac pawelka... ale juz po spacerze, ostatnie chwile u dziadkow, zle spalam dzis w nocy, meczyla mnie nieprzespananoc dzien wczesniej, imprezka udana ale to nie na moje lata, w przyszlym roku spokojnie domku,
madzia co z testem? robilas?

milego dnia!!

Witam sie:)

U nas nocka kiepska.Bartus płakał nie mógł zasnąc,wtedy M mnie zbudził o 5 Bartus tez nie spałkupke zrobił wypił flache mleka.Od dzisiaj jestem słomianą wdową mam nadzieje ze miesiąc szybko zleci.Nie robiłam testu apteka nie czynna,poczekam moze sie jeszcze pojawi a jak nie to we wtorek kupuje.

Moni duze buziaki dla Pawełka:)

Dobrego dnia:)

Ostatnia edycja:
witajcie :)
nocka koszmarna: o 2 Pola obudziła się z temperaturą i okropnym kaszlem, wzięłam ją do łóżka pospała chwilę i płacz, tak do rana :( dzwoniłam już do naszego pediatry i ma przyjść, kurcze chyba te antybiotyk co miała nie zadziałał jak trzeba :(

cc zdróweczka dla dzieciaków *)

frotka dla Twoich też *)

dziewczyny zakładać wątek i ślemy kartki naszym dzieciakom. później fajnie będzie im o tym opowiadać :)

idę przygotować coś na obiad, potem muszę kolację podszykować bo mam gości i robię fritate

miłego dzionka :)

reklama
polusia zdrówka dla malutkiej. Już kiedyś pisałam, że dzieci nie powinny chorować...
madzia zrób test i daj znać co i jak.
Ja dziś w dobrym humorze, bo pogodzeni z A. :-)

Do góry