reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej Kochane
U nas nocka ok, choć wstałam z bólem głowy, pewnie dlatego, że wczoraj bardzo się zdenerowałam i cały dzień o tym myślałam. Daltego wczoraj zjadłam wielką pakę chipsów a dziś na śniadanko snikersa i kawę z mlekiem i brązowym cukrem - samo zdrowie, no i pół jogurtu po Franku - to już troszkę lepiej;-) Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo nie lubię być zła na rodzinę, a jestem na teściową i szwagierkę:-( Mam nadzieję, że u Was lepiej:-)
miłego dnia Wam życzę:-)

Ja chyba jestem wstrętną bratową a moja Mimi teściową ... jakoś nie możemy dogadać się z Gwiazdą :sorry2: Słowo zołza powstało od słowa bratowa !

myszowata solidarnie 3mam Twoją stronę oczywiście, żeby była jasność ;-)

Witajcie :happy:

Codziennie sobie obiecuję, że wieczorem z Wami popiszę, ale nie chce mi się kompa włączać. Wczoraj zasnęłam na dr House :sorry2:

Mojego P wypuszczą chyba ze szpitala na przepustkę :-) Cieszę się :-) Może w niedzielę wybierzemy się do teściów. Ale będą mieć niespodziankę ;-) jak im powiemy o ciąży.

Miłego dnia!

Jej! Pamiętam jak w ciąży z Antonim tatuś zabierał nas na spacery, na których w pięknej jesiennej scenerii ... zasypiałam na ławce :-D:-D:-D

Witam dziewczyny, bobasy i fasolki:)
U nas noc ok. Ale mamusia wpadla na pomysl zeby oduczyc cyca w nocy i podala dziecku herbatke. Mala jak poczula, ze chce ja oszukac momentalnie otworzyla oczy i bylo po spaniu. hihihi i mam nauczke!! Wole juz jej dac cyca, przynajmniej zasnie znow twardo:) Ostatnio i tak sie budzi tylko dwa razy:) Czy Wasze dzieci jak juz nauczyly sie przekrecac na brzuch to robily to caly czas?? Ola nie ulezy na plecach a jak sie przewroci na brzuch to po chwili steka zeby ja przekrecic bo sama jeszcze nie umie, ja ja obroce a ona fik z powrotem i tak wkolo!
Madzia uszki do gory!! Operacja i pobyt w szpitalu szybko mina, a potem bedzie juz tylko lepiej!!
Polusia udanego wyjazdu i szalenstw na weselichu!!

Antek jak tylko nauczy się czegoś nowego to wałkuje to do bólu :tak:

Czarnuszka u mnie podobnie, strasznie tęskniłam za Dawidem, a poród fakt był lżejszy i szybszy, ale ból ten sam :p

Jezu ! PORÓD ... :no::no::no:

Antoni zjadł gruszkę williamsa i wstąpiła w niego moc! :-D Wykazuje hiperaktywność, przy czym opowieści różnej treści ie ma końca :-) "abuuu" "bubu" dominuje :happy:

a moja śpi ciagle... cały czas oczekuję, że już zaraz wstanie.

kurde, chciałam zapisać Ol na szczepienie, bo juz jesteśmy 2 tygodnie spóźnione i znowu nie ma terminów!! mi pasuje tylko wieczorem, bo wtedy M. jest, no kurde.

Witam ciepło.
Czytam od jakiegoś czasu to forum bo też mam marcowego dzieciaczka i mozna sie dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.

Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko że tu napisałam ale chciałam skorzystac z waszego doświadczenia. Chciałam was zapytać jak robicie wprowadzając dziecku jakąś nową zupkę, obiadek. Wiadomo daje się tego trochę i patrzy na reakcję czy sie nic nie dzieje. Ale czy w tym dniu dajecie maluchowi jeszcze normalną porcję jakiejś zupki którą już wcześniej jadł, czy też może zastępujecie to wtedy mlekiem?

A drugie pytanko mam odnośnie kaszek. Czy dajecie dziecku kaszkę tej samej firmy co pije mleko, np. jak pije nan to dajecie z nestle, a jak bebiko czy bebilon to z bobovity? Czy to jest istotne? Bo mój mały pije bebiko a chciałam mu podać kaszkę z nestle lub hippa. Tylko boję się czy mu tym nie zaszkodzę

witajcie
dzis troche lepiej ze mna ale nie chwale dnia przed zachodem ;)

Alanek - ucina sobie juz druga drzemke - tylko ze pierwsza to 20 min ;) wiec nawet kompa nie zdazylam wlaczyc. PRano tak slicznie slonko swiecilo a teraz pochmurno ale i tak 1,5 h bylismy na spacerku ;) no i znajac moje dziecko to zaraz idziemy znowu, to jest jego żywioł, wszystko chce ogladac, dotykac a najbardziej to sie smieje jak zobaczy kosz na smieci - zołto czerwony- wyglada troche jak muchomor;) normalnie dostaje takiego powera ze sama sie brechtam;)

podziwiam Was z tym odchudzaniem- ja sie smieje ze po drugim dziecku bo narazie mi sie nie oplaca ;) , a slodycze to znikaja na potege ;)

Kosz na śmieci :-D:-D:-D dobre :)

A cd odchudzania to myślę nad Dukanem (Marciaa coś wspominała, że chce - jakie wyniki?)

Ccaroline
masz racje mż najlepsze ... tylko tak wooolno to działa :baffled:

Czarnuszka ile już za Tobą ?

reklama
Do góry