reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam ciepło.
Czytam od jakiegoś czasu to forum bo też mam marcowego dzieciaczka i mozna sie dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.

Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko że tu napisałam ale chciałam skorzystac z waszego doświadczenia. Chciałam was zapytać jak robicie wprowadzając dziecku jakąś nową zupkę, obiadek. Wiadomo daje się tego trochę i patrzy na reakcję czy sie nic nie dzieje. Ale czy w tym dniu dajecie maluchowi jeszcze normalną porcję jakiejś zupki którą już wcześniej jadł, czy też może zastępujecie to wtedy mlekiem?

A drugie pytanko mam odnośnie kaszek. Czy dajecie dziecku kaszkę tej samej firmy co pije mleko, np. jak pije nan to dajecie z nestle, a jak bebiko czy bebilon to z bobovity? Czy to jest istotne? Bo mój mały pije bebiko a chciałam mu podać kaszkę z nestle lub hippa. Tylko boję się czy mu tym nie zaszkodzę

Witamy :) Co do wprowadzania nowych obiadków czy deserków, nie przykładam już bardzo takiej uwagi ponieważ na nic jeszcze nie miała uczulenia, ale myślę, że można podać tego samego dnia obiadek, który dziecko dobrze tolerowało, a do kaszek tak samo daję różnych firm.

Kosz na śmieci :-D:-D:-D dobre :)

A cd odchudzania to myślę nad Dukanem (Marciaa coś wspominała, że chce - jakie wyniki?)

Ccaroline
masz racje mż najlepsze ... tylko tak wooolno to działa :baffled:

Czarnuszka ile już za Tobą ?
Tak mŻ idzie bardzo wolno, :) 10 kg a już trochę się odchudzam, z kolei jak liczyłam kcal 1200, schudłam 23 kg przez pół roku.

Czarnuszka cukinie faszerowane pycha!

reklama
ccaroline to Ty już bardzo doświadczona jesteś w temacie 'odmawiania sobie'

10 kg to i tak piękny wynik :-) Gratuluje sukcesu i uporu !

U mnie jest tak - obiecuje sobie mż i odstawienie słodyczy ... dobrze mi idzie prze miesiąc a później widząc słabe wyniki tracę mobilizacje :dry:

ccaroline to Ty już bardzo doświadczona jesteś w temacie 'odmawiania sobie'

10 kg to i tak piękny wynik :-) Gratuluje sukcesu i uporu !

U mnie jest tak - obiecuje sobie mż i odstawienie słodyczy ... dobrze mi idzie prze miesiąc a później widząc słabe wyniki tracę mobilizacje :dry:

u mnie juz ( i dopiero ) -17 kg ja probuje teraz dietke Montignac czyli jedzenie produkty o Ig nizszym niz 50 , wczesniej bylam na MŻ i probowalam i Dukana i ONZ ale tych dwoch nie moge bo jest za duzo białka a ja mam chora wątrobe i kamice zolciowa i jak mam za duzo cholesterolu to mnie napiernicza niezle bo zol sie nie wydala czy jakos tak:baffled: wiec probuje Montignaca, jezeli bedzie tez zle to dalej MŻ

n&h dzięki za wsparcie;-)

a wiecie co dziewczyny ja to się do diet nie nadaję, max 1 dzień się trzymam sztywnego planu, natomiast mój tata od momentu jak kilka miesięcy temu rzucił palenie tak się boi przytyć, że bardzo uważa na to co je np mięso tylko z surówką i zero ziemniaków, na kolację sałatka z pomidorków i cebulki z oliwą i nic do tego! podziwjam go choć myślę, że przesadza bo jest szczupły facet

czesc mamusie i dzidziusie!!! :) nie odzywalam się ostatnio, pewnie nawet nie zauważyłście że mnie nie ma od jakiegos miesiąca :-( u nas wszystko ok, Alunia zdrowa, troche remontu zrobiliśmy, wesele się udało a poza tym bez zmian. Mam nadzieje że dzieci zdrowe, dziś postaram się Was podczytać

magudia czekamy na fotki z weselicha :)
ja dzis zabiegana od rańca
piszecie o dietach. Robilam Dukana 2 mies po porodzie i wtedy jeszcze byłam za słaba. Schudlam 3kg w tydzien. Wolę cwiczyc i nie jesc slodyczy i ograniczyc ilosci jedzenia niz prowadzic diety rozne a przede wszystkim Dukana. Głupkowata dieta.
chudnie sie szybko co nie jest zdrowe poza tym czmeu odmawiac sobie ziemniaków, ryzu, makaronu. Jedzac to tez mozna schudnac.
Ja uwielbiam nabiał ale po 2tyg jedzenia nabiału i szynek miałam dość jedyne co ze slodkiego to cole zero pić mozna.

reklama
Do góry