reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
yra to ja mocno zaciskam kcuki za #2

tak was czytam to w PL upaly takie jak tu byly ostatni tydzien, po srednio 37-38 stopni i pelne slonko, teraz jest jakies 29 i straszna wilgoc, ale chociaz na dwor wyjsc mozna, wspoczluje i mam nadzieje ze macie jakies klimatyzatory, albo chociaz wietrzne mieszkania, bo u mnie wszystkie okna mozna otworzyc a przeciagu jakos brak.

Nie wiem, ja kupowałam na allegro za 49 zł. Może podrożało, a w aptece nie ;-)

yra, jasne, że bierz 2 :tak:

A Kuba znów śpi. Jadł o 11.30 - pewnie z gorąca mu się nie chce.
podrozaly pewnie, bo jest na to popyt.
yra to ja mocno zaciskam kcuki za #2

tak was czytam to w PL upaly takie jak tu byly ostatni tydzien, po srednio 37-38 stopni i pelne slonko, teraz jest jakies 29 i straszna wilgoc, ale chociaz na dwor wyjsc mozna, wspoczluje i mam nadzieje ze macie jakies klimatyzatory, albo chociaz wietrzne mieszkania, bo u mnie wszystkie okna mozna otworzyc a przeciagu jakos brak.

Wama ja mam 33 stopnie aktualnie w pokoju. Pochlastac sie mozna.

moniskaBe wspolczuje, a jak Pawelek znosi takie temperatury? Jak Polcia jadla to miala cala glowe w kropkach potu.

U mnie w domu 30 stopni i ledwo wytrzymuje... no masakra..
Mały non stop spi z przerwami na jedzenie. possie cyca i znow w kime. nie dziwie mu sie,, taki skwar aż nogą ruszyc sie nie chce;)

moniskaBe wspolczuje, a jak Pawelek znosi takie temperatury? Jak Polcia jadla to miala cala glowe w kropkach potu.

srednio. W ogole nie chce jesc w normalnej pozycji tzn z glowka w zgieciu lokcia. Klade go na moj brzuch przodem do swiata i wtedy sie nie rzuca. Albo klade na kolana na plecki i wtedy podaje butelke. Kiepsko spi, nie chce jesc. No i marudny.

Ja nie mam termometru pokojowego - może to i dobrze, nawet nie chcę wiedzieć, ile tu jest stopni:no: U mnie okna tylko z jednej strony bloku i do od płd-wsch. Nadal tu świeci słońce, a przeciągu zrobić się nie da:no:
Kubę karmię trzymając go na poduszce, żeby się mu główka dodatkowo nie pociła od mojej ręki...

Monia sprobuj połozyc go na poduszke u mojego to przeszło kilka razy nie dosc ze powietrze ciepłe to i ty mu oddajesz ciepełko...
mój się zreflektował i wypił 130 i kima juz 2,5h... Moniska a jak często dajeszm u jeść?? u mnie Nikodem musi jeść co 4h bo 3godziny to za mało i wybrzydza

u nas wiaterek chmury i grad padał jest ciutke lepiej

fiolkowa ja podkladalam malej zwykla pieluszke tetrowa pod szyje/ na swoje przedramie, zeby jej sie glowka nie pocila, bo u nas po poduszcze to wlosy (jedyne co ma) z tylu glowy byly mokre.

Oj dziewczyny wspolczuje wam tych upalow. Ja wlasnie korzystajac ze mala usnela, wzielam chlodny prysznic i odrazu czuje sie lepiej.

reklama
Monia sprobuj połozyc go na poduszke u mojego to przeszło kilka razy nie dosc ze powietrze ciepłe to i ty mu oddajesz ciepełko...
mój się zreflektował i wypił 130 i kima juz 2,5h... Moniska a jak często dajeszm u jeść?? u mnie Nikodem musi jeść co 4h bo 3godziny to za mało i wybrzydza

u nas wiaterek chmury i grad padał jest ciutke lepiej

hmm.. no staram sie mu dawac co 3-3,5h i nic. Zobaczymy, moze ta nowa butelka mu bardziej przypasuje.

Do góry