reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam,
a u nas dzisiejsza nocka i połowa dzionka paskudna. Pola nie spała całą noc prawie a rano jak wstała to okazało się, że przyplątał się nam katarek, do tego jeszcze zaczęła pokasływać. Kurcze nie fajnie nam się dziś zaczęło. Pediatra przyszedł pooglądał małą i powiedział że mamy malutkie przeziębienie. Malutkie a mnie się wydaje jakby było co najmniej zapalenie oskrzeli, mała płacze, katarek przeszkadza, zjadać też nie bardzo ma ochotę. Teraz po wielkich płaczach usnęła więc mam chwilkę dla siebie.

reklama
polusia to uwazaj na małą bo u mojego tez tak bło małe przeziebienie i zapalenie drog oddechowych... oczyszczaj nosek solą 5x i fridą mozesz kupic nasivin soft jeszcze i 3x po jednej kropelce kropic
ja kupiłam kropelki CEBION witamina c i daje 2x po 5 kropli i do tego syrop ambrosol 3ml rano ale go sie podaje do 17 lepiej dmuchac na zimne

dostałyśmy syrop Elafen 3xdziennie, Cebion w kropelkach, a do noska mamy w euforbium 3x dziennie oraz czyścić mamy wodą morską. Mam nadzieję, że nie rozwinie nam się to w coś gorszego. A mała zaraziła się ode mnie, bo ja teraz miałam zapalenie gardła.

Wróciliśmy godzinę temu ze spaceru. Umarłam dosłownie:no::no::no:
Jest OKROPNIE!:angry:

Witojcie:)
Nie uwierzycie, ale Mój trzymiesięczny Franko trzyma sobie butelke z woda i wklada i wyciaga i pije :) a poza tym przekreca sie z pleckow na brzuszek !!! Za pierwszym razem nie wiedzial co zrobic z reka ale za drugim razem juz wiedzial:) No jestem jeszcze w szoku:D
A z mniej przyjemnych rzeczy to idziemy dzis do alergologa trzymajcie kciuki za nas!
Gratulacje :) U nas tylko przewroty na boczki, ale nic poza tym.
Powodzenia u alergologa!

Dzem dobry!
U nas ok, poplakiwanie troszke przez sen, bo idze drugi zabek, ale jestem w miare wyspana :happy2:
Mlody teraz demoluje lozeczko, tak szaleje :szok:
Pewnie zaraz usnie.
Ja mam gore prasowania, musze sklecic jakis obiad, a nic mi sie nie chce :sorry2:

Nawet mi nie mow Fiolkowa o tych upalach, bo az sie boje :zawstydzona/y: U nas w domu coprawda jest mega chlodek, ale mamy tyle zalatwien na miescie, a w PL auto bez klimy, ze chyba padniemy :no:

Fiolkowa nigdzie nie moge dostac tego odstraszacza komarow, na all chwilowo brak towaru :wściekła/y: Echhh....
Kuba też przed chwilą demolował łożeczko, ale właśnie zasnął.
Upały są naprawdę niemożliwe:no:
A to na komary znalazłam w aptece internetowej, jeśli Cię interesuje: CHICCO Zanza No urządzenie przenośne 1szt. | Komary, kleszcze, inne | i-Apteka.pl

Idę pod zimny prysznic, skoro Kuba śpi.

Witam sie.My wczoraj bylismy na grilu u kumpla i jego rodzinki super było zostalismy na noc piwko sobie wypiłam.Bartus ładnie spał usnoł przed 23,obudził sie o 4.30 i spalismy do 8 u nich prawie cały dzien drzemkował.Spał z nami,a dzisiaj z nimi jedziemy nad jeziorko,bo znowu duchota 33 stopni.A ja po zimnym prysznicu i nic nie pomogło,synus drzemkuje,wczoraj mu dałam łyzeczke marchewki normalnie połknoł z usmiechem na twarzy widocznie mu zasmakowało.Miłego dnia!!!

ehhh... dostalismy Nutamigen. Ta pani doktor jest jakas dziwna. W sumie t zadnej diagnozy mi nie postawila.
Maly wazy 7 kg i mierzy 64 cm. Od wyjscia ze szpitala przybral 4,150 i podobno to strasznie duzo.
Powiedziala, ze nie chce jesc dlatego, ze wczesniej duzo jadl, a teraz sobie wyregulowal na mniej.
No ale do cholery na 30 ml ?! I dlaczego zrobil to dopiero na butelce?

A co do Nutramigenu to.. jest okropnie obrzydliwy.. Narazie nie chce pic, wypil 30 ml i plul.. a moze nie je bo goraco?

Monia nie je, bo to mleko jest jak to moj M okreslił "rzygne" bebilon pepti to rarytas;) dodaj na 120 ml nutramigenu pol miarki glukozy i pewnie zalapie.

kurcze moj tez jest na jednej butli bebilonu i poprawy nie widze na jego skorze zobaczymy co powie alergolog, trzymajcie dalej kciuki laseczki:D

o tak. okropne...

dziewczyny kupilam nowa buteleczke Canpola -> Butelka plastikowa 250 ml dekorowana z uchwytem 11/145, Canpol babies - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje cos takiego i nie uwierzycie. Wypil wszystko co mu przygotowalam. A zrobilam 60 z nadzieja ze moze chociaz tyle zje.
Fakt, ze troche to trwalo, bo lapal za uchwyt i wkladal do buzi i wyjmowal co chwile.. Ale najwazniejsze ze zjadl :-)

w sumie, teraz moglabyc sprobowac dac Bebilon w tej butelce, ale jak juz zaczelam Nutramigen to juz nie bede mieszac.

hej dziewczyny, wróciłam

powiem wam tak ogólnie było ok, przeszłam do drugiego etapu ale nie jestem zadowolona z warunków, premiia w tym banku raz do roku, tylko 3 osoby mi podległe, no i najlepsze było jak powiedział " włączam minutnik ma pani 10 minut na opowiedzenie o sobie" więc musiałam nawijać, po wszystkim zaprosił mnie na drugi etap na rozmowę z konsultantem ale niestety premia raz na rok mi nic nie daje, ale na szczęście w tym innym banku co się staram o dyrektora jest premia co miesiąc i 5 osób podległych mi duży fajny oddział, więc tamten bank odrzucam a jadę na II etap do tego gdzie mam szansę na dyrektora, jezu ale motam, mam nadzieję że rozumiecie

skrótowo: staram się o pracę w 2 bankach :
- 1 - kierownik placówki ( 3 osoby podległe) premia raz na rok
-2 - dyrektor oddziału ( 5 osób podelgłych) premia co miesiąc

więc wybieram i staram się dalej o 2 a 1 odpuszczam

eh ale ciepło gorączka, a mój mały obraca się z brzuszka na plecki i radzi sobie już z rączką hehe

byliśmy dziś w sopocie na chwilę na plaży powiem wam że jednak wolę otwarte morze niż zatokę, jakaś woda brudna, piasek od wody inny itp.

a mój mały dziś dalej marchewka zajada jak dziki już

reklama
Kuba też przed chwilą demolował łożeczko, ale właśnie zasnął.
Upały są naprawdę niemożliwe:no:
A to na komary znalazłam w aptece internetowej, jeśli Cię interesuje: CHICCO Zanza No urządzenie przenośne 1szt. | Komary, kleszcze, inne | i-Apteka.pl

Idę pod zimny prysznic, skoro Kuba śpi.
Dzieki, dzieki, dzieki!! Zaraz zamowie :-) A ciekawe czemu taka roznica w cenie? Na all jest po 55zeta.

Witam,
a u nas dzisiejsza nocka i połowa dzionka paskudna. Pola nie spała całą noc prawie a rano jak wstała to okazało się, że przyplątał się nam katarek, do tego jeszcze zaczęła pokasływać. Kurcze nie fajnie nam się dziś zaczęło. Pediatra przyszedł pooglądał małą i powiedział że mamy malutkie przeziębienie. Malutkie a mnie się wydaje jakby było co najmniej zapalenie oskrzeli, mała płacze, katarek przeszkadza, zjadać też nie bardzo ma ochotę. Teraz po wielkich płaczach usnęła więc mam chwilkę dla siebie.
Wspolczuje, my chyba z miesiac katar przechodzilismy :baffled: Do tej pory cos mu charczy w nosku, ale to chyba od sliny.
Podnies materacyk z jednej strony, pomaga :tak:

A u nas marudnie...
Zjadl kilka lyczeczek marchewy, jaka awantura byla, ze mama za wolno karmi :-D
A po jakims czasie dalam mleko i zonk, w ogole nie chcial. Prezyl sie i marudzil. Mysle sobie - slodka ta marchewka byla, to teraz Nutramigen jest bleee... A ja nie chce mu dosladzac tego mleka. No, ale w koncu odkrylam powod - kolejny zab, o ktorym juz pisalam daje mu dzisiaj w kosc :baffled: Wiec posmarowalam dziaslo, dalam paracetamol (bo bardzo bolalo) i zjedlismy ladnie :happy: Przy pierwszym tydzien temu bylo identycznie, ale na szczescie jeden dzien to trwalo.
A teraz sobie usnal w lozeczku. Zaczelo padac, wiec ze spaceru chyba nici...

Moniska to w sumie nic konkretnego Ci ta lekarka nie powiedziala?
Ja sie nie moge dodzwonic do pediatry. Ale ona ma ciagle wyl. tel. bo pracuje...
Zarejestrowalam sie juz do ginekologa, dentysty, na usg piersi itd. Echhh czlowiek sie sypie :-D

Yra jestem za 2!!!!!!!! :) bez porownania hehe

Ostatnia edycja:
Do góry