Y
yra245
Gość
mój mały 5-6 razy po 160-170 ml
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czytałam ulotkę i jak byk pisało,że jest przeciwbólowe np.przy ząbkowaniu.Chyba lepiej podać to niż lek na gorączkę gdy jej nie ma.Już kilka osób związanych z medycyną odradzało paracetamol czy nurofen.Moja Daga wyleczyła się z kaszlu dzięki drosetuxowi a podobno też jest homeopatyczny.Wiadomo,że nie na każdego to samo podziała ale myślę,że dzieci na początku nie są jeszcze tak nafaszerowane lekami by coś łagodniejszego nie działało.Ja córkę wolę nie przyzwyczajać do silniejszych leków.
Wskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.
MoniSkaBe - widze ze Pawelek zalapal juz ze Nutramigen musi pic i juz a chcialam Ci poradzic zebys moze na poczatku mieszala z innym "starym" mlekiem - ja tak mialam robic w przypadku starszego synka, no ale on byl tak idziwny ze od pierwszego lyka rzucil sie na Nutramigen bez mrugniecia okiem i pil go do 1 roku :-)
Monika, często jest tak, że w nocy dzieci lepiej jedzą i jakby zapominają o różnych problemach. Może mieszaj mu z Twoim mlekiem, które odciągasz? Czy nie odciągasz już?