reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie,
u nas też niestety upał. Ale mały dzisiaj spokojniejszy niż wczoraj, a i też więcej śpi. Chyba po 18 z nim wyjdę na godzinkę, bo wg mnie jest chłodniej niż wczoraj, albo ja się przyzwyczaiłam. A mój pies też ledwo zipie, właśnie nakryłam go mokrą szmatą i nie protestuje nawet!
Moniska, to widzę że mleko ci zmieniła lekarka. Ale ja słyszałam, że niektóre dzieci są uczulone na pepti także warto spróbować. Oby była poprawa. A mój Ignaś też sie za uszami strasznie drapał i były takie liszajki, to występuje przy tym AZS i to świnstwo swędzi. Ale na szczęscie podleczyłam. Na buzi niby cos tam jeszze jest i na jednym łokciu jakaś plamka.
Tabasia, ja po przeczytaniu ulotki do maści elidel zadzwoniłam do tej pani dermatolog zapytac i mówiła, że to jest stara ulotka, że teraz już jest od trzech miesięcy. A tak samo było z elocone, tam dodatkowo było napisane, żeby na buziaka nie smarowac, tez sie dopytywałam i jeśli krótkie leczenie to mozna. Oby ci lekarze prawde gadali. Pewnie jak bym trafiła do innego, to by inaczej mówił.
Fiołkowo, ja w sobotę będąc na tym weselu ok 20 chciałam sie do domu zbierac, bo sie tak słabo czulam i do męza mówiłam, że czuje sie gorzej niż w ciązy. Też słaba jestem, ale dzisiaj akurat jest ok. A w niedziele ledwie stałam, taka jakaś osłabiona.
Yra to Ty jestes z Trojmiasta? Ja jestem za propozycja 2. Trzymam kciuki.
A mój mały ma prawie 3 i pół miesiąca i sie nie przekręca. Raz z brzuszka na plecki się kulnął.A z plecków na brzuszek nawet nie próbuje. Mam nadzieje , że wsio ok. A czy to , że idą zęby to łatwo można rozpoznac? Bo pcha łapki do buzi i zabawki. Ślini sie, ale nie jakoś masakrycznie. Z jednej strony u góry ma jakby lekko powiększone dziąsełko, ale to tak po boku.
Dobra, lecę zetrzec kurze, bo jeszcze mały chwile kima. Do potem.

reklama
MoniSkaBe - widze ze Pawelek zalapal juz ze Nutramigen musi pic i juz :-D a chcialam Ci poradzic zebys moze na poczatku mieszala z innym "starym" mlekiem - ja tak mialam robic w przypadku starszego synka, no ale on byl tak idziwny ze od pierwszego lyka rzucil sie na Nutramigen bez mrugniecia okiem i pil go do 1 roku :-)

Mysz, a jak wprowadzilas nowe pokarmy, glownie o deserki mi chodzi, to Jas tez pil bez problemu to mleko? Mimo, ze poznal lepsze smaki?

Tabasia moja Pola jest enfamilu ar bo mamy problem z ulewaniem to mleko jest paskudne, dla mnie ono śmierdzi na kilometr, ale Pola je wcina. I mimo tego że zna już kilka smaków owoców to mleko wcina tylko uszy jej się trzęsą. A teraz zdziwiona byłam bo na kaszel i katarek dostała strasznie niesmaczny syropek, bałam się że będzie histeria z wypiciem a tu moje dziecię tylko się oblizało :-)

Kochane nie dawajcie paracetamolu ani nic typowo przeciwgorączkowego na ząbki jak nie ma gorączki!Szwagierka dała mi czopki typowo na ząbkowanie.Viburcol-do kupienia też bez recepty.Małej zaaplikowałam pół gdy płakała od ząbków i po kilku minutach było już dobrze.Tak,że polecam!!!
Na opakowaniu paracetamolu jest napisane, ze mozna podawac m.in. przy bolesnym zabkowaniu, nie jest tylko na goraczke ;-)
A Viburcol... tez mam, ale jakos homeopatia mnie nie przekonuje i Alka tez :sorry2:

Mysz, a jak wprowadzilas nowe pokarmy, glownie o deserki mi chodzi, to Jas tez pil bez problemu to mleko? Mimo, ze poznal lepsze smaki?
Kochana, znam chłopca, który w wieku 4 lat pił nutramigen, bo się przyzwyczaił i normalne mleko mu nie smakowało ;)

Kochane nie dawajcie paracetamolu ani nic typowo przeciwgorączkowego na ząbki jak nie ma gorączki!Szwagierka dała mi czopki typowo na ząbkowanie.Viburcol-do kupienia też bez recepty.Małej zaaplikowałam pół gdy płakała od ząbków i po kilku minutach było już dobrze.Tak,że polecam!!!
Viburcol nie jest na ząbkowanie, to jest homeopatyczny lek uspokajający. Niektórzy twierdzą, że bardzo skuteczny, inni że wcale :)

reklama
Do góry