reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Nie chce wyjsc na panikare ale naprawde sie boje. A u nas w szpitalu sa strasznie niemile babki na IP. Ale chyba zaraz sie ubieram i jade.

Nie chce wyjsc na panikare ale naprawde sie boje. A u nas w szpitalu sa strasznie niemile babki na IP. Ale chyba zaraz sie ubieram i jade.

Miłe nie miłe, ale dzieciątko najważniejsze!!

Po za tym powinnaś czuć przynajmniej 4 ruchy przez godzinę, jeśli ich nie ma potrącać brzuszkiem lekko i spróbować przez następną godzinę, jeśli dalej nie ma 4 ruchów, koniecznie trzeba jechać na IP.

Właśnie... nie rozumiem takiego postępowania.. dziewczyna się męczy a oni karza jej czekac:eek:

Niestety u nas tak jest!!!!! Pierworódka to ma prawo się pomęczyć, wiele razy to słyszałam!!

Miłe nie miłe, ale dzieciątko najważniejsze!!

Po za tym powinnaś czuć przynajmniej 4 ruchy przez godzinę, jeśli ich nie ma potrącać brzuszkiem lekko i spróbować przez następną godzinę, jeśli dalej nie ma 4 ruchów, koniecznie trzeba jechać na IP.

4 ruchy na godzinę?? Łomatko ja tak nie czuję:szok: A jak dzidzia sobie śpi?? Ja czuję moją w jakby cyklach. Ale na pewno nie 4 ruchy na godzinę.

Dobra dziewczyny ja uciekam, bo musze jeszcze pare rzeczy na miescie zalatwic i mam zamiar kupic ten biustonosz do karmienia.
Sloneczko na dworze to dobry bedzie taki spacerek:-):-):-)
kaaha Ja to podobnie mysle, ze pierwsza ciaza i nie chce wyjsc na panikare.
Ja wlasciwie nie pojechalam i z niuska wporzadku ale jak masz sie martwic to 100 razy lepiej jedz bedziesz spokojnieksza i spacerek dobrze Ci zrobi!!!
I jak to mi tu powiedziala jedna pielegniarka oni od tego sa zeby nas zbadac!!!!
W koncu im za to placa to nie przejmuj sie personelem.
To twoja dzidzi i masz prawo sie o nia martwic!!

Pozdrawiam Udanego Dnia!!!

Niestety u nas tak jest!!!!! Pierworódka to ma prawo się pomęczyć, wiele razy to słyszałam!!
Myślę, że zależy od placówki. Mnie jakoś jednak pomagali - dostałam zastrzyki i czopki na przyśpieszenie rozwarcia, no i potem ZZO, które bardzo przyśpieszyło akcję. Na te nieszczęsne 3 cm czekałam 18 godzin, a potem w 2 godziny się zrobiło pełne rozwarcie :tak:

4 ruchy na godzinę?? Łomatko ja tak nie czuję:szok: A jak dzidzia sobie śpi?? Ja czuję moją w jakby cyklach. Ale na pewno nie 4 ruchy na godzinę.

Tak miałam napisane na kartce, na której miałam liczyć ruchy, aby liczyć mniej więcej o tej samej porze, 4 ruchy powinny być co najmniej na godzinę, jeśli przez następną godzinę nie ma ruchów na IP. u mnie zawsze było co najmniej 8.

reklama
Tak miałam napisane na kartce, na której miałam liczyć ruchy, aby liczyć mniej więcej o tej samej porze, 4 ruchy powinny być co najmniej na godzinę, jeśli przez następną godzinę nie ma ruchów na IP. u mnie zawsze było co najmniej 8.
Ach...o tej samej porze. Więc u mnie się zgadza. Bo moja dzidzia jest aktywna o swoich porach. A zawsze jak oglądam wieczorem Na Wspolnej:tak::tak:

Do góry