reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
o matko.. pol godziny Was nadrabialam od rana :-D

Tak na pół lub na litr wody. Zalezy jakie chcesz mieć stężenie roztworu.
I jakie badania tam u was do ZZO trzeba mieć??
w szpitalu na Inflanckiej powiedzieli, ze badania tylko te podstawowe (WR,HBS, mocz, morfologia, usg i grupa krwii), do znieczulenia nie musze dodatkowo nic robic.
Kochana nie szalej,masz termin tylko o dzień inny niż ja;-)Ciekawe co ja dowiem się w czwartek...
hehe ano zgadza sie. :-D
Kilka razy dziennie mowie Pawełkowi, zeby jeszcze z tydzien poczekal, do marca :-D
Tabasia nie nie wszystkie urodza w lutym, JA napewno NIE ;-)
ja bym nie mowila HOP :-D:-D

moniska jaką masz wade wzroku? i czy robisz badanie dna oka??:eek:

nie wiem czy zdarze zrobic. Jutro ide sie zapisac do okulisty.
mam -1,75.

Igi ...jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o hormony :-D:-D:-D:-D
mi tak szyję i dekolt wysypało...włókniaki mi się porobiły :sorry: i niestety będę musiała je usunąć po porodzie:confused2:
a jak wygladaja taKIe wlokniaki?
U mnie objawow nadal brak.
MoniSkaBe - jak Ty masz objawy to nie zdziwilabym sie gdybys byla nastepna :-p
tylko objawy to juz mam od kilku dni, no i poki co cisza. :-D
ale ciiii.. bo sobie wykrakam :-D
a tak powaznie, to przed porodem niby ruchy dziecka slabna..
a u mnie niekoniecznie. Paweł sie strasznie rozpycha.

Co do temperatury to u nas grzejnik zakrecony od dluzszego czasu i otwieramy okno. Na noc jest tylko rozszczelnione, bo jednak jak byly te mrozy to pizgało przy otwartym.

My przez całą zimę nie właczalismy kaloryferów, właczam tylko w kuchni na noc bo pies tam spi i było jej zimno...takze licze na jakis konkretny zwrot heheh

Ja też, i w pierwszej ciąży skurczy takich nie miałam w ogóle, w drugiej straszne, teraz jakoś mniej - może dlatego że bardzo uważam.
Ale kilka razy zdarzyły mi się ooookropne :no: :-(

moniska te włókniaki to takie drobne narośla, mam jasne i ciemne...mój J mówi że to nie za fajnie wygląda - jakbym ja o tym nie wiedziała :angry::angry::angry:

Hej Brzucholki...ja dopiero niedawno wstałam:tak:i nic mi się nie chce...:eek: a mam całą łazienkę prania po tym remontowym weekendzie,muszę odkurzyć i pomyć podłogi i skoczyć do sklepu po coś na obiad...echhhhhhhh ale mnie leniwiec dopadł,no nic idę sprzątać...bo jak się nie zmobilizuje to będe tak siedzieć pół dnia przed kompem:rofl2: biedna Iza...co za debilni lekarze,powinni dziewczynie pomóc a nie kazać czekać do usranej śmierci:angry:

a mi dziewczyny jest tez tak goraco, i tez tyle pije ze szok, nie nastarczamy kupowac zgrzewek mineralnej:-)

teraz posprzatalam, poprasowalam i okno na osciez otworzylam bo normlanie pot sie ze mnie leje, musze sie wykapac;-)

Mi tez jest ciagle gorąco...leze na łózku, a za mną owarte okno caly dzien. Trzeba pic!!!

Nie wiem czy wieloródki pamiętają jak jest w pierwszych dniach karmienia....JA PILAM WODE NON STOP!!! Mąż sie ze mnie smiał, że taniej byłoby wodociąg z Żywca pociągnąc do domu niż wode w butelkach dla mnie kupowac;-):-D
Przy jednym karmieniu potrafiłam wypic 1,5 l wody!!

moniska te włókniaki to takie drobne narośla, mam jasne i ciemne...mój J mówi że to nie za fajnie wygląda - jakbym ja o tym nie wiedziała :angry::angry::angry:

a moze to zniknie po porodzie?
mnie sie zdarzylo kilka takich, ale przed ciaza. I czesto zaczepialam bluzka o nie.
Ale same sie przestaly robic.

Dziewczyny nie zgadniecie...
ten sprzedawca od lozeczka, z ktorym walczylam 2 miesiace o wszystko, straszy mnie sAdem za wystawienie im negatywnej opini :eek:

oto mail ktory dostalam od niego:

"Witam. Uprzejmie prosimy o usunięcie komentarza negatywnego. Rozumiemy Pani niezadowolenie, ale komentarz nie ma podstawy prawnej. W naszym regulaminie wszystko jest jasno określone. Na zwrot czekała Pani4 dni, na naszej stronie znajduje się informacja że zwrot robimy w ciągu 7 dni. Na nasz koszt dwa razy wysyłaliśmy do Pani element łóżeczka, nie może Pani winić nas za firmę kurierską, która nieuważna na towar, na dodatek do uszkodzenia doszło dopiero u Pani w mieście. Reklamacje przyjmowaliśmy mimo tego że niespożądziła Pani druku uszkodzenia towary u kuriera. Obwina nas Pani również o słaby kontakt, na każdy Panie e-mail odpisywaliśy, o wszystkich naszych krokoach była Pani informowana. Także prosimy o usunięcie komentarza, w innym przypadku nasza firma będzie zmuszona do podjęcia dalszych kroków, czyli wystawienie komentarza negatywnego oraz o wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini."

a moze to zniknie po porodzie?
mnie sie zdarzylo kilka takich, ale przed ciaza. I czesto zaczepialam bluzka o nie.
Ale same sie przestaly robic.

Dziewczyny nie zgadniecie...
ten sprzedawca od lozeczka, z ktorym walczylam 2 miesiace o wszystko, straszy mnie sAdem za wystawienie im negatywnej opini :eek:

oto mail ktory dostalam od niego:

"Witam. Uprzejmie prosimy o usunięcie komentarza negatywnego. Rozumiemy Pani niezadowolenie, ale komentarz nie ma podstawy prawnej. W naszym regulaminie wszystko jest jasno określone. Na zwrot czekała Pani4 dni, na naszej stronie znajduje się informacja że zwrot robimy w ciągu 7 dni. Na nasz koszt dwa razy wysyłaliśmy do Pani element łóżeczka, nie może Pani winić nas za firmę kurierską, która nieuważna na towar, na dodatek do uszkodzenia doszło dopiero u Pani w mieście. Reklamacje przyjmowaliśmy mimo tego że niespożądziła Pani druku uszkodzenia towary u kuriera. Obwina nas Pani również o słaby kontakt, na każdy Panie e-mail odpisywaliśy, o wszystkich naszych krokoach była Pani informowana. Także prosimy o usunięcie komentarza, w innym przypadku nasza firma będzie zmuszona do podjęcia dalszych kroków, czyli wystawienie komentarza negatywnego oraz o wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini."

no śmieszni oni są :-D:-D:-D:-D
a w ogóle zwrócili Ci kasę???...
"wystąpienie na drogę sądową o wystawienie niesłusznej opini" - przecież opinia jest Twoja i jeśli wg Ciebie jest negatywna to nie mają prawa jej podważać :sorry::sorry::sorry:
skąd wiedzą że do uszkodzenia doszło u Ciebie w mieście? dziwne to wszystko....:eek:
Pozwij ich pierwsza :-D:-D:-D

reklama
Czesc dziewczyny!
Wlasnie sie wykapalam :-)dzis wyjatkowo przed 11wstalam;-).
A ja zadnych pieprzykow jak narazie.
Co do tego cudownego uczucia w ciazy to u mnie roznie bywa.
Jak Ingusia kopie to szczesliwa, ale jak bola mnie te kosci i ruszac sie nie umie oraz po raz 100wstaje do ubikacji to marze zeby sie skonczyla.
Co narazie sie u mnie chyba nie zapowiada, bo wciaz te zgagi i brzusiu wysoko.
A tu tyle wypakowanych ze sie obawiam, ze sama zostane:-:)-:)-(.
mloda mamuska Minela szybko ale za to ostatni miesiac mi sie duzy.
(chyba obydwie bedziemy mlodymi mamami ja w kwietniu skoncze20 a ty???)
neska11 Ja bardzo bym nie chciala cesarki ale jak narazie nic sie na to nie zapowiada:-):-), a filmikow ogladania nie polecam bo tylko stracha napedzaja!
igi Nic tylko pozazdroscic tesciowej!
Ja to wlasciwie wszystko sama ale juz praktycznie wszystko przygotowane, poza wanienka ktora mi przywiezie siostra w nastepnym tygodniu.
w57vskjold61nkge.png

bfarxzdvvah2hvm1.png
Ja to młoda jestem tylko z nazwy...:zawstydzona/y:Taki nick wpisałam a potem uświadomiłam sobie,że na pierworódke to stara jestem:-DTermin mam na 21 a 17marca skończe 26latek:sorry:

Do góry