reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Nie chce wyjsc na panikare ale naprawde sie boje. A u nas w szpitalu sa strasznie niemile babki na IP. Ale chyba zaraz sie ubieram i jade.

Nie chce wyjsc na panikare ale naprawde sie boje. A u nas w szpitalu sa strasznie niemile babki na IP. Ale chyba zaraz sie ubieram i jade.

Miłe nie miłe, ale dzieciątko najważniejsze!!

Po za tym powinnaś czuć przynajmniej 4 ruchy przez godzinę, jeśli ich nie ma potrącać brzuszkiem lekko i spróbować przez następną godzinę, jeśli dalej nie ma 4 ruchów, koniecznie trzeba jechać na IP.

Właśnie... nie rozumiem takiego postępowania.. dziewczyna się męczy a oni karza jej czekac:eek:

Niestety u nas tak jest!!!!! Pierworódka to ma prawo się pomęczyć, wiele razy to słyszałam!!

Miłe nie miłe, ale dzieciątko najważniejsze!!

Po za tym powinnaś czuć przynajmniej 4 ruchy przez godzinę, jeśli ich nie ma potrącać brzuszkiem lekko i spróbować przez następną godzinę, jeśli dalej nie ma 4 ruchów, koniecznie trzeba jechać na IP.

4 ruchy na godzinę?? Łomatko ja tak nie czuję:szok: A jak dzidzia sobie śpi?? Ja czuję moją w jakby cyklach. Ale na pewno nie 4 ruchy na godzinę.

Dobra dziewczyny ja uciekam, bo musze jeszcze pare rzeczy na miescie zalatwic i mam zamiar kupic ten biustonosz do karmienia.
Sloneczko na dworze to dobry bedzie taki spacerek:-):-):-)
kaaha Ja to podobnie mysle, ze pierwsza ciaza i nie chce wyjsc na panikare.
Ja wlasciwie nie pojechalam i z niuska wporzadku ale jak masz sie martwic to 100 razy lepiej jedz bedziesz spokojnieksza i spacerek dobrze Ci zrobi!!!
I jak to mi tu powiedziala jedna pielegniarka oni od tego sa zeby nas zbadac!!!!
W koncu im za to placa to nie przejmuj sie personelem.
To twoja dzidzi i masz prawo sie o nia martwic!!

Pozdrawiam Udanego Dnia!!!

Niestety u nas tak jest!!!!! Pierworódka to ma prawo się pomęczyć, wiele razy to słyszałam!!
Myślę, że zależy od placówki. Mnie jakoś jednak pomagali - dostałam zastrzyki i czopki na przyśpieszenie rozwarcia, no i potem ZZO, które bardzo przyśpieszyło akcję. Na te nieszczęsne 3 cm czekałam 18 godzin, a potem w 2 godziny się zrobiło pełne rozwarcie :tak:

4 ruchy na godzinę?? Łomatko ja tak nie czuję:szok: A jak dzidzia sobie śpi?? Ja czuję moją w jakby cyklach. Ale na pewno nie 4 ruchy na godzinę.

Tak miałam napisane na kartce, na której miałam liczyć ruchy, aby liczyć mniej więcej o tej samej porze, 4 ruchy powinny być co najmniej na godzinę, jeśli przez następną godzinę nie ma ruchów na IP. u mnie zawsze było co najmniej 8.

reklama
Tak miałam napisane na kartce, na której miałam liczyć ruchy, aby liczyć mniej więcej o tej samej porze, 4 ruchy powinny być co najmniej na godzinę, jeśli przez następną godzinę nie ma ruchów na IP. u mnie zawsze było co najmniej 8.
Ach...o tej samej porze. Więc u mnie się zgadza. Bo moja dzidzia jest aktywna o swoich porach. A zawsze jak oglądam wieczorem Na Wspolnej:tak::tak:

Do góry