reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ewcia, lekarz z IP powiedziala ze to szyjka macicy podkrwawia albo to łożysko co jest przy samym ujściu szyjki...a ze dzidziol sie opuścił bardzo to naciska glowką i moze tak podkrwawiac. Musze tylko uwazac, zeby bardziej nie zaczelo bo to moze byc niebezpieczne dla dziecka.

A co do cudownego czasu ciązy....to pamietam, ze po pierwszym porodzie, strasznie mi brakowalo mojego brzucha i tych milych kopniaczków.....taka czulam sie osamotniona;-):zawstydzona/y:

Moj maz mnie czasami podpytuje czemu nie mozemy se sie sexic...mamy zakaz od świąt:eek: wiec mu mówie zeby spojrzał na mnie i sam sobie odpowiedział na to pytanie,.....po co mu sex z wielorybem...ale mówi ze mu to rybka:-D No ale niestety....musimy jeszcze troszke wytrzymac....a co do uroku cipki to ja nic nie wiem na ten temat, bo dawno jej przez ten brzuchol nie widziałam:-p:eek::eek::-D

Jedyny plus tego cc to taki, ze pochwa sie nei rozciągnie jak przy porodzie SN:-D

Pochwa po porodzie SN szybko wraca do normalnych rozmiarów i dla mnie to jakieś brednie o rozciąginiętych cipkach. Moja siora do tej pory kładzie się ze śmiechu jak jej teściowa się martwiła że chce rodzić SN i ze jej pochwa po tym będzie jak worek:-D:-D:-D:-D
Ja po pierwszym porodzie tak byłam zszyta, ze nawet powiedziałabym że mam ciut węższą w środku

Dzień dobry:)

Dobrzez ze ta noc juz mineła!:wściekła/y:Męczyłam się okrutnie!Było mi masakrycznie duszno,. nie mogłam znaleźć sobie miejsca, spociłam się jak mysz i w ogóle noc do bani.Wy tez tak macie? Normalnie jakby ktoś mi powietrze z sypialni wysssał! Wypiłam całą butlę wody ineralnej, zmieniłam koszulkę na świeżą bo dosłownie mokra była i nie mogłam doczekac się kiedy w końcu ranek będzie.

Od rana wietrzę mieszkanie żeby choc trochę chłodniej i rzesko się zrobiło bo nie wyrabiam. Pranko wstawione, rosóół też. Tylko odkurzyć muszę i podłogi umyć. Kurzy sie u mnie teraz niesamowicie. Codziennie mam kurz na meblach, codziennie je wycieram i figa. Następnego dnia to samo. Po piątkowym sprzatniu nie ma oczywiście sladu. Wczoraj wieczorem ścierałam kurze a dzisiaj w słońcu wszytsko pieknie się uwidoczniło.:wściekła/y:

)

No to u mnie to samo, kaloryfer w sypialni przykręciłam, zakładam leciutką piżamkę a i tak mokra się budzę. Tylko że ja mam tak że choćby nie wiem jak było gorąco przez sen przykrywam się po samą szyję :no::no:

A ten kurz to od kaloryferów :crazy:

No to u mnie to samo, kaloryfer w sypialni przykręciłam, zakładam leciutką piżamkę a i tak mokra się budzę. Tylko że ja mam tak że choćby nie wiem jak było gorąco przez sen przykrywam się po samą szyję :no::no:

A ten kurz to od kaloryferów :crazy:
Mój M mówi że przeze mnie marznie. A ja piję litrami i odkrywam sie i mam gołe nogi w domu. Aż jego pani doktor (mąż co miesiąc chodzi na wizyty bo choruje przewlwkle) się martwiła czy ja nie mam tarczycy chorej. Ale widzę ze wy też macie tak samo i to duż z was.

to chyba zazwyczaj tak jest ze na 1 dziecko sie czeka z niecierpliwoscia a na 2- czy 3 juz zpewnym dystansem.....
Widze to po mojej siostrze....mam 3 dzieci

Dziewczyny co do seksu to ja kurde ostatnia ciagle mam ochote, az mi glupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, bo lekarz powiedzial zebysmy sie powstrzymali.
Tylko nie rozumie dlaczego skoro z dzidzia wszystko wporzadku?!?!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moze dlatego, ze mialam te infekcje albo bole kosci?!?!?!
Nie wiem ale wlasciwie to tak raz na tydzien sobie pozwalamy i jest wszystko oki....ale ja bym mogla nawet 2 razy na dzien.
Tez tak macie?!?!

to chyba zazwyczaj tak jest ze na 1 dziecko sie czeka z niecierpliwoscia a na 2- czy 3 juz zpewnym dystansem.....

Tak dlatego ,że ciekawość już jest zaspokojona, ta potrzeba tulenia maluśkiego dziecka też, a poza tym wiadomo co nas czeka :tak::tak:

Ja na drugie czekam tak samo jeśli nie bardziej, przy pierwszym obawiałam sie czy sobie poradzę itd. Teraz takich obaw nie mam, chociaż zostanę za jakiś czas sama w domu z dwójką małych dzieci i też może być trudno :tak: Ale dam radę. Przy drugim tylko bardziej boję się porodu, wiem już jak smakuje :-p

Hej dziewczyny, a ja zmartwiona od rana, a wlasciwie od wczoraj. Prawie w ogole nie czuje ruchow dziecka. W sobote tak brykala ze sie nawet zastanawialam czy nie za bardzo, a tu wczoraj prawie w ogole i dzis tez jeszcze nic:( strasznie sie boje czy na pewno wszystko jest ok:(

reklama
Hej dziewczyny, a ja zmartwiona od rana, a wlasciwie od wczoraj. Prawie w ogole nie czuje ruchow dziecka. W sobote tak brykala ze sie nawet zastanawialam czy nie za bardzo, a tu wczoraj prawie w ogole i dzis tez jeszcze nic:( strasznie sie boje czy na pewno wszystko jest ok:(

Może dla własnego spokoju pojedz na IP!! Zrobię Ci KTG, a Ty przynajmniej będziesz spokojniejsza!!

Do góry