reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

cześć dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu sama się odzywam :)
wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zostanę mamą 20 marca :)
życzę wszystkim wszystkiego najlepszego :)

reklama
HEJ
WITAM NOWE KOLEŻANKI
dzisiaj byłam u lekarza i wszystko ok
przedstawiam naszą Kruszynkę
ejwvu0.jpg

witajcie marcoweczki!

ja koncze wlasnie 8 tydzien :) mam termin porodu na 28 luty albo 1 marzec.. dopiero na nastepnym USG mi wyjdzie, kiedy dokladnie.

2 razy mialam USG, czuje sie super, nie mam zadnych objawow, wymiotow itp. Oby tak dalej!

wow Riterka jaka piękna fasolka :)
Kasiamaj- bardzo się cieszę :)
ja byłam na usg w piątek, mój Kosmita miał 2.9mm, mam nadzieję, że dziś już więcej :)
dziś znowu musiałam odwiedzić lekarza, bo przez cały dzień plamiłam... dostałam duphaston i mam się zgłosić za 2 tygodnie...

ionka napewno wszystko bedzie ok :tak: ja plamila rawie tydzien najpierw brazowe plamki potem dwa dni zdarzylo sie jednorazowo na czerwono bbrrrr ale lekarz mowil ze ok jest... za to dzisiaj brzuszek mnie nie boli od wczoraj i sie martwie

riterka super dzieciaczek !!! gratulacje ;-) ja lece 30 lipca na kolejne usg ale serduszka juz widziałam :-)

w ogole wiecie co?? ja sie zastanawiam jak ja bede wygladala z taka wielka kandacharą:szok: chodzi mi o wozek bliźniaczy oczywiscie .... jeszcze mieszkam na 7 pietrze :no::szok: no nic jak było "raz a porządnie":-) to teraz trzeba sie martwić :-D

Czesc Mamuski!
Troche mnie tutaj nie bylo, nadrobilam zaleglosci i odpisuje szybciutko :-)

Riterka super zdjatko! Jestem pod wrazeniem :-)

a mnie dzisiaj nawiedziły pierwsze mdłości i to gdzie? w pracy! A tam jeszcze nic nie wiedzą o ciąży, bo wydaje mi się że jeszcze trochę za wcześnie żeby mówić...

U mnie w pracy nie moge powiedziec do 4 miesiaca, bo inaczej moga mnie zwolnic :baffled: a moj M juz mowi, ze brzuszek mi szybko rosnie :-D i co teraz? :szok:

Dziewczyny, a macie może śluz? Ja mam taki żółty
Ja tez :zawstydzona/y:

Zobacz sobie jakie ja miałam liche kreseczki (ten duży test jest bardziej czuły, a kreseczka nabrała koloru dopiero po przepisowym czasie)
Fajna fota, ja tez zrobilam kilka testow i smiesznie to wygladalo jak wszystkie walaly sie gdzies po domu :-D na lawie, na szafce, w lazience, nawet jeden byl w samochodzie :laugh2::laugh2::laugh2:
to moje bobaski w 6/7 tyg ciazy :) do gory nogam sobie siedza jeden ma glowke to ten na dole ma przy glowce ogonek swoj :) kiepskie usg miala bo nie widac lini oddzielajacej dzidziaski od pecherzyka no ale na dole po prawej jest glowka drugiego a nad nim wisi drugi robaczek :-)
Blizniaki?!?!?! WOW! Ale sie wzruszylam! :-) Gratuluje Mississ!

A co u mnie? Chyba lepiej niz dobrze :) Czuje sie wysmienicie, @ nie dostalam, prawie zadnych bolow brzuszka, piersi urosly :happy: bola troszeczke, ale zauwazaylam, ze jak mam dobrze trzymajacy biustonosz, to nie czuc totalnie nic. Zadnych mdlosci :-):-) Tylko zawsze jak sie klade spac, to umieram z glodu, pomimo, ze wczesniej jadlam kolacje :no: Wstaje w nocy na siku kilka razy, ale zawsze tak mialam... Martwi mnie tylko, ze moja ciaze bedzie prowadzic lekarz rodzinny, bo po ostatniej wizycie jestem troszke rozczarowana. Malo szczegolow i zainteresowania... Juz sie nie moge doczekac USG!!! A powiedzcie mi, bo piszecie, ze juz w 6 tygodniu widac serduszko :) Czy mam liczyc 6 tydzien ciazy od @ czy od zaplodnienia? Bo nie wiem :zawstydzona/y:
Trzymajcie sie cieplutko Dziewczynki i nie dajcie sie tym dolegliwosciom :tak:
I nie piszcie tak duzo, bo nie nadrabiam :-D:-D:-D

reklama
ja mialam pierwsze usg w 7 tygodniu i juz serduszko bilo (od ostatniej @ to bylo). Mysle, ze mozesz sprobowac :) chociaz, jesli planujesz usg za tydzien, dwa, lepiej poczekac, niz dziecko tyle razy stresowac :D

Ja juz powiedzialam w pracy, ze jestem w ciązy, na razie tylko szefowi, ale jutro wezme jakies ciastka do pracy i powiem calemu teamowi.. ciekawa jaka bedzie reakcja.

Dopiero kilku kolazankom powiedzialam :p

Do góry