reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a macie czasem kłucie w dole brzucha albo lekkie pobolewanie ?
--------------------------
Czasem mam,szczegolnie gdy sie przeforsuje.
Ja mam jeszcze problemy z oddychaniem.czasem mam wrazenie ze wszystko sie przesunelo do gory i uciska na pluca co zmniejsza ich pojemnosc.Macie cos takiego?

Czy masz uczucie, że trudno Ci się oddycha bądź dławienia w gardle?
Ja tak mam, ale jest to spowodowane chorobą tarczycy. Lekarze baaardzo rzadko o tym wspominają, ale niektóre choroby tarczycy (np. niedoczynność , Hashimoto) ujawniają się podczas ciąży lub po porodzie. Jak coś Was niepokoi (ciągłe poddenerwowanie bez przyczyny, uderzenia ciepła, ucisk w gardle, kłopoty z oddychaniem, uczucie zimna), warto zrobić badanie hormonów tarczycy (TSH i FT3). W ciąży hormony szaleją - niestety od ich poziomu zależy, czy dzidzia będzie zdrowa i czy nie będzie innych komplikacji.

hejka
my dziś u dziadków na wyjeździe
ja też nic nie odczuwam żadnych mdłości....
tylko co nie mogę na miejscu pasażera w samochodzie jeździć bo mnie telepie na boki i to mnie bardzo wkurza...ale jak sama prowadzę to już jest ok!!!! :-D:-D:-D:-D
ale tak samo miałam z Kubą w ciąży.

pisałyście o spaniu na brzuchu-ja też bardzo uwielbiam spać na brzuchu....z pierwszą ciążą spałam na początku na brzuchy potem jak już brzuszek się robił widoczny to na bokach a na samym końcu ciąży na plecach.
teraz śpię na brzuchu z ugiętą nogą w kolanie -to zawsze odciąża brzuszek.

miałam Was zapytać bierzecie jakieś witaminy????
ja mam feminatal metefolin. ten do 12-tyg ciąży potem jest feminatal DHA.

ja tylko kw foliowy z takich rzeczy i zapewne tak do 20 tygodnia potem jakieś witaminki póki co nadrabiam owocami i warzywami o ile ich nie zwymiotuje:)))

no ja też brałam folik ale ginek mówił żebym się przestawiła na ten feminatal bo on ma więcej folianów przyswajalnych.
w pierwszej ciąży brałam prenatal clasic.

no ja też brałam folik ale ginek mówił żebym się przestawiła na ten feminatal bo on ma więcej folianów przyswajalnych.
w pierwszej ciąży brałam prenatal clasic.

co lekarz to inna opinia o tych witaminkach jedni każą od początku inni w II semestrze jeszcze inni tylko kw foliowy a każda matka chce jak najlepiej i sama musi wiedzieć wiem tylko, że nie ma co przesadzać z witaminą A:tak::tak::tak:

Ja biorę Tardyferon Fol (na receptę, żelazo + kwas foliowy) i Folik. W poprzedniej ciąży, zgodnie z zaleceniami lekarza, od 4 m-ca brałam Maternę. Tym razem - z uwagi na chorobę Hashimoto - mam zabronione zażywanie preparatów witaminowych (szczególnie tych z jodem).

reklama
Do góry