reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się w upalny dzień.
madzia84 czy te pieluchomajtki uzywacie też w nocy? bo aj się zastanawiałam czy je kupić, ale własnie nei wiem czy sie w nocy sprawdzą, bo nie chciałabym mieć jednych pieluch na dzień a innych na noc.
Nocna u nas nawet nawet. to już 10 dni bez cyca, ale nadal Oliwka się budzi w nocy dwa razy, ale już teraz tylko na chwilkę, napije się wody i śpi dalej. ale punkt 7 pobudka, dosłownie jak w zegarku.:)
Miłego dnia!

Tak nam sie sprawdzaja te pieluchomajtki w nocy nic nie przesiąkają.

Witam sie Bartus ma drzemke po cwiczeniach pogoda śliczna to z rana na spacerku juz bylismy.Nocka u nas taka sobie Bartus o 1 w nocy sie zbudził i ryczał w niebogłosy te zebole dają mu popalic i włozył sobie paluszka do oka i z teraz mu sie ropi przemywam rumiankiem,a rano miał prawie przyklejone oko biedaczek.Ja sobie kawke pije.

reklama
hej!
Ale miałam dzień. Oby nigdy więcej takich:(
Zatrzasnęły mi sie drzwi do auta z Ola i kluczykami w środku:( Na polu upał, w aucie zamknięte szyby a ja nie mam kluczyka zapasowego. Zadzwoniłam pod 112 i przyjechała straż. Myślałam, że otworzą ale im się nie udało i skończyło się wybiciem szyby. Dobrze, że Ola była zachwycona strażakami i nie płakała bo bym chyba umarła tam:(

Dobry wieczór:)

Taka piękna pogoda, wiec mamy z dziećmi na zewnatrz wypoczywaja i ruch tutaj mały. My tylko na drzemkę i obiad wróciliśmy, a tak to na placu zabaw w cieniu siedzieliśmy, bo w słońcu nie dało sie wytrzymać :)
Filipciowi tak sie spodobało samodzielne chodzenie, że dzisiaj sam zaczął sie mnie puszczać i maszerować przed siebie :):) A jeszcze tydzien temu sam bez trzymania nawet stać nie potrafił! Sprawia mu to mega zabawę, bo sie puszcza i ze śmiechem pedzi przed siebie :):) Najwiecej odwagi ma na trawie, bo wie już, że jak sie przewróci to nie boli heheh

nesiaa ale historia... dobrze, że Ola zachowała spokój.
myszowata ehhh ta służba zdrowia, człowiek tyle nerwów tam straci :/
madzia oj to Bartuś musiał sobie porządnie tego paluszka do oka wsadzic, oby szybko mu przeszło !

kalisa brawo dla Filipka - super że kupił sobie nogi :) to teraz będzie mógł za Polą i Adasiem biegać :)

Witam:)
ja dziś padam - byłam u dentysty skończyłam leczenie kanałowe i boli mnie teraz głowa po znieczuleniu.
cały dzień dziś na tarasie w cieniu bo po trawie w słońcu się nie dało bo grzało mocno:) wieczorem przyszła burza i powietrze od razu lepsze.
mała padła jak kawka - odsypia teraz te dzienne harce :) Julka też teraz zmęczona usypia po 20 kilka minut. już zaczęła odliczać kiedy jedziemy na wakacje :) spryciula mała:)
uciekam bo mi pęknie zaraz głowa - spokojnej nocki kochane :)

nesiaa, faktycznie okropna historia :-( szczególnie, że ostatnio czytałam 2 artykuły o tym, jak dzieci małe umarły z gorąca w aucie :-(

nesiaa co za historia!Dobrze, że wszystko się pomyślnie skończyła. A Ola dzielna dziewczynka!
polusia niech główka szybko przestanie Cię boleć!
kalisa brawo dla synka!

nesiaa oj ale miałas przygode oby wiecej takich nie miała!
kalisa gratulacje dla Filipka:)

Moj synalek zasypia gorąco u nas jest w mieszkaniu a ja sobie zimne piwko pije.To oczko mnie martwi bo juz raz jemu ropiało i to samo oby mu przeszło.A i chciałam napisac ze pan z rehabilitacji jest bardzo dumny z Bartusia ze tak szybko postepy robi:)

Ostatnia edycja:
Witam! Ola już szaleje a ja jeszcze w piżamie. Pogoda troszkę chyba się popsuła bo nie ma słoneczka ale chyba jest mimo to ciepło więc zaraz wyruszamy na podbój podwórka:)
Kalisa brawo dla Filipka. Widzę, że u Was tak jak u nas:) Ola nie umiała stać bez trzymania ale i tak to nie przeszkadzało jej w nauce samodzielnego chodzenia.
Madzia oby ropiejące oczko szybko wyzdrowiało!
nesiaa, faktycznie okropna historia :-( szczególnie, że ostatnio czytałam 2 artykuły o tym, jak dzieci małe umarły z gorąca w aucie :-(
No właśnie też miałam przed oczami takie historie:( Straszne jak sobie pomyślałam o tej 2letniej dziewczynce z włoch, której ojciec zapomniał w drodze do pracy zawieźć do żłobka:( Zrobiło się zbiegowisko oczywiście i każdy komentował jaka to ze mnie wyrodna matka bo zostawiłam dziecko samo w aucie:( Ludzie myśleli, że mnie tam nie ma, że poszłam na zakupy.

Miłego dnia!

nesia - to dobrze ze Ola tak grzeczna , moj to by chyba samochod rozniosl a placz bylo by slychac na pol miasta. A ja chyba sama szybe wywaliłabym po minucie.

A tak w ogóle to : WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ ..... DLA WSZYSTKICH DZIECIAKOW I TYCH MAŁYCH I TYCH DUZYCH ;)

My planujemy pojsc na kulki a po drodze zachaczyc o jakis zabawkowy ale u nas to ta sala taka mała wiec niewiem czy bedzie radocha .

reklama
Witajcie :)
My wstaliśmy o 5,15, a że już słońce pieknie świeciło, to nie było dramatu i nawet chetnie wstałam :) po 8 wyszliśmy na spacerek, bo M nie kupił mi rano drożdżówki do kawy, wiec sama musiałam sie udać do sklepu. Przyjemna pogoda, ale już zaczyna być czuć, że dzisiaj bedzie UPALNIE :D Teraz Filipo śpi a ja kawkuje :):)

Powiedcie mi czy w godzinach mniej wiecej miedzy 11 a 14.30 siedzicie z dziećmi w domu?? czy wychodzicie??

No i z okazji dzisiejszego święta Życze naszym dzieciakom radości z prezentów !!:D:D

Do góry