reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ionka no własnie tak myslałam,ale dobrze ze juz powoli sie ujawnia;)

A Bartus bardzo polubił wstawanie wszedzie wstaje gdzie sie da nawet trzyma sie oparcia łózka jak jest na łózku i prawie by mi fiknoł teraz to nawet pampersa na stojąco musze ubrac dobrze ze mamy te pieluchomajtole:)

reklama
To widze ze nie tylko Adamos jeszcze nie chodzi - zawsze to jakas pociecha :-d
Ale stoi fajnie - i potrafi ta kprzez dosyc dluga chwile stac i cos przekladac z reki do reki :-) Mysle ze smaodzielne kroki to kwestia 3-4 tygodni mnie jwiecej.
Za rece lubi chodzic ale niezbyt dlugo - woli sie wyrwac i przejsc do raczkowania.
Smieszny jest taki grubasek :-D Jak go odbeiram ze zlobka i on mnie i Jaska widzi to pedzi z usmeichem jak szalony :-)

Kurka PAMIĘTACIE mnie tu jeszcze. Dawno tu nie pisałam ale nadrobie.

U nas wszystko ok. Pogoda ekstra to kąpiele w basenie odchodzą. franko szkoli mówienie :)
Dzieciaki zdrowe.
Mają nowego przyjaciela chomika blee ... Pomysl Sz.
Oliwia pojutrze jedzie na wycieczkę do Zoo. Wiktor w piątek ma biwak harcerski i zostaje do niedzieli:) zajęli drużynowo w konkursie o ekologii 3miejsce, Wiktor zdobył najwięcej punktów :) dzięki temu wygrał globus.
Ja już żyje wakacjami bo dzieci 24h będę mieć w domku ...

Buziaki dla Wszystkich mam i dzieci.
Ideę poczytać i na ts skrobnąć :)

Bartus jak stoi to trzyma sie jedną ręką.Tez lubi sie prowadzic wtedy jak taki żołnierz chodzi:)

polka pamiętamy Cie:)

Kochane ja juz zmykam,mój malutki zbudził sie na mleko ale z wielkim płaczem oby nocka był ok:)buziaki na dobranoc i wyspijcie sie:)

Ostatnia edycja:
a my wstałyśmy o 10. ale w nocy Ol miała 3 godzinną przerwę w spaniu :-( tak ostatnio jest co noc :-( nie wiem, co się dzieje. bardzo to męczące.

Witajcie!!!

U nas w koncu zawitalo slonce!!!! Wiec z ranka juz na spacerku bylismy, a Mlody mlecza skosztowal :szok:, mam nadzieje, ze wszystko mu z buzi wyjelam...

No i sie doczekalam w koncu slowa MAMA :-), ale chyba nie do konca wie, ze to ja ;-)...

polka zdolny Twoj Wiktor!!!

ionka Redan tez ostatnie noce budzi sie po 3-4 godzinach i nie ma spania :( nie wiem skad tak ma...

nesiaa cudne te ciuszki masz...szkoda, ze takie male...

Milego Dnia!

a my wstałyśmy o 10. ale w nocy Ol miała 3 godzinną przerwę w spaniu :-( tak ostatnio jest co noc :-( nie wiem, co się dzieje. bardzo to męczące.
Ojej wspolczuje!! Moze to lek przed rozstaniem? Czytalam o tym ostatnio... Oby szybko minelo!!

ajentka zdrówka dla Marcelka:)

a my dziś cały dzień za tarasie albo na spacerku - mała ma taki raj na tarasie że mówię Wam - zabawek fura, huśtawka, hamak, niedługo basen będzie :) jeszcze jak fionę jej wpuszczę to już dziecka nie mam :) w piaskownicy tak nie będzie siedzieć jak z fioną na tarasie.
dziś zjadła z krzaczka nasze poziomki - pycha smakowały, jutro jak dojrzeją kolejne znów będzie sobie jadła :)
a Julka już dziś dostała od nas prezent na dzień dziecka - cała szczęśliwa - dostała mini konsolę z grami zręcznościowymi - chodzi i gra :)
miłego wieczorku kochane :)
Polusia zazdroszecze tych poziomek :p

Pamietacie jak sie chwalilam w sobote wieczorem, ze nocki sa swietne i smoka nie doimy?
Zawsze musze zapeszyc. Obudzil sie Al biedaczysko tego wieczoru o 23 i tak do 3:00 koncertowal :((( Ja myslalam, ze oszaleje, a w niedziele szlam do pracy na 12h :/ Ledwo przezylam :( Mysle, ze trojki sie odezwaly. Mowie Wam jaki koszmar, darl sie w nieboglosy. M juz szukal smoczka, ale ja na szczescie wszystkie schowalam. Dalismy Calpol, ale to g**** pomoglo :/ W koncu jakos usnal, ale w wozku. Pozniej M go przeniosl do lozeczka i spali do 8 rano.
A ostatnie 2 nocki znowu super, bez pobudek, spimy do 7:20 :-)
Najbardziej sie ciesze, ze nie przelamalam sie, zeby podac smoka. Zal by mi bylo tych kilku dni odzwyczajania.
Dzis na obiad kalafiorowa z kluseczkami, Al wsunal 2 wielkie chochle :szok: i poszedl spac.
Mamy juz jedna drzemke i swietnie sie sprawdza.

Wczoraj juz dostal prezent na dzien dziecka - piaskownice. Jaki byl krzyk jak go wzielismy do domu. Szok! Dzis od rana tez na tarasie, pogoda lepsza, ale wieje...

Milego dzionka!!

A Bartus bardzo polubił wstawanie wszedzie wstaje gdzie sie da nawet trzyma sie oparcia łózka jak jest na łózku i prawie by mi fiknoł teraz to nawet pampersa na stojąco musze ubrac dobrze ze mamy te pieluchomajtole:)

Witam się w upalny dzień.
madzia84 czy te pieluchomajtki uzywacie też w nocy? bo aj się zastanawiałam czy je kupić, ale własnie nei wiem czy sie w nocy sprawdzą, bo nie chciałabym mieć jednych pieluch na dzień a innych na noc.
Nocna u nas nawet nawet. to już 10 dni bez cyca, ale nadal Oliwka się budzi w nocy dwa razy, ale już teraz tylko na chwilkę, napije się wody i śpi dalej. ale punkt 7 pobudka, dosłownie jak w zegarku.:)
Miłego dnia!

reklama
Hejka!
W końcu i ja się witam!I u nas upalnie!Dziś mam szalony dzień - rano byłam zapisana do dermatolog na badanie pieprzyków i do kosmetyczki. No i w przychodni mnie nie przyjeli bo nie miałam książęczki rumowskiej, a miesiąc temu wystarczył im dowód!Szlag by to - znów będę czekać na nowy termin!Franio z babcią. Zaraz we trójkę ruszamy na spacerek:-)
tabasia super, że nocki już ok!
ionka współczuję nocy!
Miłego popołudnia:-)

Do góry