reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć
TBS to nowe, tanie bloki, towarzystwo budownictwa społecznego.
Starasz się o mieszkanie, wpłacając kaucję - u mnie koszt 30 tys zł i do końca życia płacisz czynsz....nigdy nie wykupisz tego mieszkania na własność. Nieopłacalne u mnie ze wzgledu na koszta czynszu.! Bo czynsz za 75m kw wynosi 1100 zł. (bez mediów) Wyszukaj sobie w googlach o TBS.
Szczerze to ja wolałabym popytać w spółdzielniach mieszkaniowych czy są mieszkania (spłacasz dłuznika i mieszkasz) a po paru(nastu) latach mozesz wykupic owe mieszkanie - jeśli spółdzielnia je będzie chciała sprzedać.
Tak w ogóle odnośnie kredytu - może ktoś Wam podżyruje? rodzice? popytaj się o zdolność kredytową w bankach.

reklama
monia dokładnie ja bym na to patrzyła tak jak Asia piszę że przecież wiecznie w domu siedzieć nie będziesz że pójdziesz do pracy jak Pawełek podrośnie. może warto też pomyśleć o jakimś dofiansowaniu gminy może się coś Wam należy, np. u nas jest taki program że dla tych mniej zamożnych zostały wybudowane bloki które nie są to tbs ale należą do gminny. starać się o nie mógł u nas każdy kto tam miał określoną liczbę osób zameldowanych w danym mieszkaniu. sąsiadka moja tak dostała to mieszkanie bo mieli na 2 pokojach zameldowane 7 osób i teraz ma 2 pokoje z kuchnią i płaci normanly czynsz, może w nim mieszkać do końca życia.

a ja bym Monika złożyła wniosek o przydział mieszkania z gminy, po jego zakwalifikowaniu - wniosek o przyspieszenie przydziału lokalu z uzasadnieniem, a później co miesiąc na wizytę do prezydenta miasta z prośbą o interwencję. Wierz mi, że takim, którzy wiecznie ich nachodzą przydzielają żeby mieć święty spokoj

Cześć
TBS to nowe, tanie bloki, towarzystwo budownictwa społecznego.
Starasz się o mieszkanie, wpłacając kaucję - u mnie koszt 30 tys zł i do końca życia płacisz czynsz....nigdy nie wykupisz tego mieszkania na własność. Nieopłacalne u mnie ze wzgledu na koszta czynszu.! Bo czynsz za 75m kw wynosi 1100 zł. (bez mediów) Wyszukaj sobie w googlach o TBS.
Szczerze to ja wolałabym popytać w spółdzielniach mieszkaniowych czy są mieszkania (spłacasz dłuznika i mieszkasz) a po paru(nastu) latach mozesz wykupic owe mieszkanie - jeśli spółdzielnia je będzie chciała sprzedać.
Tak w ogóle odnośnie kredytu - może ktoś Wam podżyruje? rodzice? popytaj się o zdolność kredytową w bankach.

a ja bym Monika złożyła wniosek o przydział mieszkania z gminy, po jego zakwalifikowaniu - wniosek o przyspieszenie przydziału lokalu z uzasadnieniem, a później co miesiąc na wizytę do prezydenta miasta z prośbą o interwencję. Wierz mi, że takim, którzy wiecznie ich nachodzą przydzielają żeby mieć święty spokoj
dzieki dziewczyny za odpowiedzi.

Na mieszkanie socjalne sie nie lapie, lista jest tak dluga w moim miescie, ze dostane mieszkanie za 100 lat. Poza tym tak decyduje komisja mieszkaniowa. A wiadomo, najpierw pytaja rodzicow, czy nie mogliby pomoc, a jak przyjda do mojej mamy, ktora ma 65 metrow mieszkanie, w ktorym zameldowane sa tylko 4 osoby, to powiedza nam zebysmy poszli do mojej mamy mieszkac.
W sumie to moja tesciowa moglaby pomoc, bo u niej jest Karol zameldowany, tam na czterdziestu kilku metrach jest 7 osob zameldowanych, ale nie wystepuje jeszcze przeludnienie o 1metr z kawalkiem.. Teraz mieszka dodatkowo tam babcia, ale moja tesciowa nie pali sie do pomocy, bo przeciez ma teraz "sprzataczke" aaaa... szkoda gadac.

O TBSach u nas nie slyszalam. o .. jest cos... -> TBS Mieszkanie dwupokojowe 44m2 - Błonie - Dom - Mieszkanie - Sprzedam - Leszno - mieszkania tbs w warszawie

no ten czynsz to troche porazka... 750 zł?

a co do kredytu to mozemy zapomniec, bo moj maz teraz ma umowe na pol etatu na chyba 800 zł.

aaa... no i co do przydzialu mieszkania socjalnego no to, tam trzeba pewnie zlozyc pit 37 za 2009 rok. A tam zarobki mojego meza byly troche za wysokie i nie mamy szans.

Ostatnia edycja:
Faktycznie jest tak jak alex pisze. Na ts pisałam o tej rodzinie wynajmującej mieszkanie. Oni dosłownie zamęczali burmistrza o mieszkanie socjalne. Byli na bardzo odległej pozycji na liście oczekujących, a mimo to dostali mieszkanie po kilku miesiącach.

Witam.

Noc nam mineła dobrze,raz na smoka sie zbudził,ale zaczynał dzien przed 7 dałam mleka wypił nie całą butle i dospalismy do 9,teraz misiek drzemkuje.Ja byłam w sklepie po pampersy i mleka,taka śliczna słoneczna pogoda ale niesamowity mróz.

Duzo zdrówka dla dzieciaczków!!!

Dobrego dnia:)

polusia odbierz maila :)

U nas też są TBS w Kaliszu, kaucja jakies 15tysięcy. Czynsz około 700zł, tylko ciepła woda i ogrzewanie na gaz i w okresie grzewczym wychodzi nawet 800do1000zł :(

a u nas -3 stopnie, słonko nieśmiało się przebija - idziemy na spacer bo muszę to apteki podejść więc będzie akurat niedługi spacer:)

polka już odpisałam nawet na niego :)

reklama
hej
no my tez dzis rezygnacja ze spaceru mroz i choroba trzyma wiec olewamy;-)
dostalam okres do tego, spozniony 11 dni... generalnie do dupy!!

a temat o mieszkaniach tez nie nastraja mnie pozytywnie, wybaczcie...
ide cos zjesc i posprzatac bo mlody marudny i zyc nie daje, dobrze ze teraz zasnal...

Do góry