reklama
M
myszowata
Gość
byłam w lidlu ok 15 i nie było już ani jednej paczki w jakimkolwiek rozmiarze...może poproszę teściówkę to mi w Warszawce popatrzy...
Franko dziś zaliczył dwie drzemki po 30min każda - nice...A w ogóle jakaś nie w sosie jestem dziś...
monia tak czysto hipotetycznie (bo jak mówisz na kredyt nie macie szans)to spłacanie raty co miesiąc do banku jest moim zdaniem 100 razy lepsze niż ładowanie komuś w kieszeń za wynajem, ale wiadomo życie nie zawsze pozwala dokonać takiego wybory. Choć ja bym na Waszym miejscu popytała w różnych bankach jakie są wymagania i wtedy myślała czy są szanse lub będę za jakiś czas...
Franko dziś zaliczył dwie drzemki po 30min każda - nice...A w ogóle jakaś nie w sosie jestem dziś...
monia tak czysto hipotetycznie (bo jak mówisz na kredyt nie macie szans)to spłacanie raty co miesiąc do banku jest moim zdaniem 100 razy lepsze niż ładowanie komuś w kieszeń za wynajem, ale wiadomo życie nie zawsze pozwala dokonać takiego wybory. Choć ja bym na Waszym miejscu popytała w różnych bankach jakie są wymagania i wtedy myślała czy są szanse lub będę za jakiś czas...
patinkakrk
Fanka BB :)
Witam witam...
ale mnie tu nie bylo.... nie mowiac juz o nadrabianiu rozmow
tak szczerze mowiac to nie bardzo mam czas na siedzenie na komputerze i moze dlatego tak was opuscilam
mam troche urwania glowy z moim łobuzem... bo nie dosc ze juz biega od swiat to teraz nauczyla sie wszystko otwierac a nawet wyciagla mi sznurowki z butów no dramat.. hehe mysle ze teraz moze znajde troche wiecej czasu i sie zmobilizuje do czestszego odwiedzania was a puki co ide poczytac co sie u was dzialo ostatnimi czasy
ale mnie tu nie bylo.... nie mowiac juz o nadrabianiu rozmow
tak szczerze mowiac to nie bardzo mam czas na siedzenie na komputerze i moze dlatego tak was opuscilam
mam troche urwania glowy z moim łobuzem... bo nie dosc ze juz biega od swiat to teraz nauczyla sie wszystko otwierac a nawet wyciagla mi sznurowki z butów no dramat.. hehe mysle ze teraz moze znajde troche wiecej czasu i sie zmobilizuje do czestszego odwiedzania was a puki co ide poczytac co sie u was dzialo ostatnimi czasy
marela
Podwójna marcóweczka ;)
witajcie
ja juz po pierwszym dniu pracy - po feriach
, spac mi sie chce a tu jutro rada ;((((( normalnie wroce chyab na 20 ;(((
a mam tyle roboty na dzis ze na sama mysl mam mdłości
monia- ja tez jednak bym kombinowala z kreydytem, a jak nie to zapraszam na lubelszczyzne tutaj kawalerke kupisz juz za 90 tys gorzej z robotą niestety ;(
ja juz po pierwszym dniu pracy - po feriach
, spac mi sie chce a tu jutro rada ;((((( normalnie wroce chyab na 20 ;(((
a mam tyle roboty na dzis ze na sama mysl mam mdłości
monia- ja tez jednak bym kombinowala z kreydytem, a jak nie to zapraszam na lubelszczyzne tutaj kawalerke kupisz juz za 90 tys gorzej z robotą niestety ;(
moniSkaBe
no raczej nie ma mozliwosci wziecia kredytu.
Marela ja nawet takich pieniedzy pewnie bym nie zdobyla. :-)
Pawelek juz spi, zrobil mi wielka orkiestre na dobranoc, jak chcialam przebrac go do spania. Az musialam na niego krzyknac. Dzisiaj w ogole caly dzien mi wyl. Dobrze, ze juz spi.
Mialam isc sie kapac, ale nikogo nie ma w domu, wiec nici z kapania. Moje dziecko lubi sie przebudzic, a nie ma kto na niego spojrzec, bo maz na treningu.
No nic, rano sie wykapie. Tymczasem po Na Wspolnej smigam do lozka. Mam nadzieje sie wyspac :-)
Marela ja nawet takich pieniedzy pewnie bym nie zdobyla. :-)
Pawelek juz spi, zrobil mi wielka orkiestre na dobranoc, jak chcialam przebrac go do spania. Az musialam na niego krzyknac. Dzisiaj w ogole caly dzien mi wyl. Dobrze, ze juz spi.
Mialam isc sie kapac, ale nikogo nie ma w domu, wiec nici z kapania. Moje dziecko lubi sie przebudzic, a nie ma kto na niego spojrzec, bo maz na treningu.
No nic, rano sie wykapie. Tymczasem po Na Wspolnej smigam do lozka. Mam nadzieje sie wyspac :-)
Ostatnia edycja:
owlrene
A my wlasnie odpoczywamy.zrobilam obiadek i siedze na bb z herbatka i przegryzam chlebkiem ryzowym.
Maksiu dzis przeprosil sie z hustawka a nie siedzial w niej juz z dwa miesiace juz mialam ja wywalic a tu dzis rano on chcial sam wsiasc do niej wiec go wsadzilam i jakby pierwszy raz w niej siedzial taka radosc. Niedawno za to wrzeszczal tak jakby go kroili.Przez te 4 zeby z gory to normalnie sajgon.Ale posmarowalam zelem i wsadzilam do hustawki zeby dychnac bo obiad gotowalam z malym na rekach.
Monika a ja bym sie zdecydowala na wynajem.Mysle ze jak narazie nie masz szans na kredyt to zaryzykowalabym.tzn jesli juz w domu u rodzicow nie wytrzymujesz.Ja pierwsze dwa lata po slubie tez wynajmowalam.Tuylko zeby udalo ci sie cos znalesc niedrogiego.A moze troszke sie uspokoisz.No tylko jesli wasza sytuacja finansowa jest na tyle stabilna zeby wiedziec ze comiesiac stac cie bedzie na zaplacenie czynszu.
Maksiu dzis przeprosil sie z hustawka a nie siedzial w niej juz z dwa miesiace juz mialam ja wywalic a tu dzis rano on chcial sam wsiasc do niej wiec go wsadzilam i jakby pierwszy raz w niej siedzial taka radosc. Niedawno za to wrzeszczal tak jakby go kroili.Przez te 4 zeby z gory to normalnie sajgon.Ale posmarowalam zelem i wsadzilam do hustawki zeby dychnac bo obiad gotowalam z malym na rekach.
Monika a ja bym sie zdecydowala na wynajem.Mysle ze jak narazie nie masz szans na kredyt to zaryzykowalabym.tzn jesli juz w domu u rodzicow nie wytrzymujesz.Ja pierwsze dwa lata po slubie tez wynajmowalam.Tuylko zeby udalo ci sie cos znalesc niedrogiego.A moze troszke sie uspokoisz.No tylko jesli wasza sytuacja finansowa jest na tyle stabilna zeby wiedziec ze comiesiac stac cie bedzie na zaplacenie czynszu.
Monia moja Pola też dziś nie do życia , światełko w pokoju jej już zgasiłam a ona nadal nie śpi tylko dyskutuje z plaskatym misiem
mój M się dziś postarał zrobił na kolacyjkę naleśniki z dżemikiem ananasowym - pycha było a kg rosną ale ja na dietę dukana się nie nadaję bo mam kamienie w woreczku żółciowym a przy tej diecie to zastrzeżenie jest. ale przyjdzie zaraz wiosna zacznie się praca w ogrodzie to zaraz zgubię
mój M się dziś postarał zrobił na kolacyjkę naleśniki z dżemikiem ananasowym - pycha było a kg rosną ale ja na dietę dukana się nie nadaję bo mam kamienie w woreczku żółciowym a przy tej diecie to zastrzeżenie jest. ale przyjdzie zaraz wiosna zacznie się praca w ogrodzie to zaraz zgubię
frotka 74
hej dziewczyny :-)
jakos nie mam humoru na pisanie, ale przeczytalam wszystko.
Myslimy o wyprowadzce...
w zwiazku z tym mam pytanie do dziewczyn, ktore wynajmuja mieszkanie np Frotka, nie mysleliscie zeby zakupic mieszkanie a nie pchac komus w tylek kase?
bo kurcze my kredytu na mieszkanie na pewno nie dostaniemy, jednak boli mnie bardzo, ze musialabym komus dawac tyle kasy....
no i powiedzcie na co zwrocic uwage przy umowie najmu? w ogole jestem zielona, a nie chcialabym sie wpierniczyc na mine.
cześć.Podczytywałam Was przez weekend troszkę, napisac cos trudno bo dzieci ciągle cos chcą.Zdrowieją wkońcu powinno byc dobrze.
Monia wynajmowalismy juz 8 mieszkań.Niestety podobnie jak u Ciebie u nas kredyt nie wchodzi w grę .Przewaznie wynajem na twarz, bez umowy. Za każdym razem inna historia, wiele razy usłyszałam ze rodzinie z dziećmi nie wynajmą ,bo dzieci niszczą Musisz być przygotowana,że zawołają kaucję +płatność za miesiąc z góry. Ustalacie czy podniesie Wam czynsz jak tak to kiedy i w jakich sytuacjach.Tak samo kto ponosi koszty bierzących napraw,typu cieknący zlew,awaria spłuczki itp.O wszystkim trzeba pomyslec wczesniej,zapytać o sąsiadów.Nie jest to tak hop siup niestety a ludzie przy całej mojej w nich wierze, to potrafia być świnie.Jednak warto za cenę swietego spokoju, naprawde.Obecnie płacimy za 60m 3pokoje z aneksem garderoba duży balkon, bez piwnicy, 2pietro z 4 w nowym ciepłym bloku 1300+prąd około 400 co dwa miesiące .Woda w czynszu, gazu nie mamy wcale.Media we własnym zakresie tj.telewizja N 78zł, internet astra 88 zł . Kaucje wpłaciliśmy 2000zł.W kwietniu bedzie rok jak tu mieszkamy .
Dronka buziaczki dla córci:***
Wszystkim solenizantom z ostatnich dni gratulujemy miesiecznic iMaluszkom nowych ząbkówMy tez mamy kolejnego, właśnie wyłazi i uprzykrza zycie.
Polusia twoja maleńka niezła aparatka sama sie rozebraci akcje ze zmywarkądieta dla Ciebie???? a z czego chcesz chudnąć rany toż Ty smukła jak gałązka
Ostatnia edycja:
U nas biegunki ciag dalszy, wydaje mi sie, ze jest po mm. Wczoraj zaczelam nowa puszke, wiec chyba to to...Rano otworze nowa i zobaczymy...
Monia, no w Polsce to lekko nie ma...ale wynajem nie jest taki zly...moze uda sie Wam cos za fajna cene znalezc-trzymam kciuki!
Monia, no w Polsce to lekko nie ma...ale wynajem nie jest taki zly...moze uda sie Wam cos za fajna cene znalezc-trzymam kciuki!
reklama
moniSkaBe
dzieki dziewczyny za opinie.cześć.Podczytywałam Was przez weekend troszkę, napisac cos trudno bo dzieci ciągle cos chcą.Zdrowieją wkońcu powinno byc dobrze,Monia wynajmowalismy juz 8 mieszkań.Niestety podobnie jak u Ciebie u nas kredyt nie wchodzi w grę Przewaznie na twarz, bez umowy.Za każdym razem inna historia, wiele razy usłyszałam ze rodzinie z dziećmi nie wynajmą ,bo dzieci niszczą Musisz być przygotowana,że zawołają kaucję +płatność za miesiąc z góry. Ustalacie czy podniesie Wam czynsz jak tak to kiedy i w jakich sytuacjach.Tak samo kto ponosi koszty bierzących napraw,typu cieknący zlew,awaria spłuczki itp.O wszystkim trzeba pomyslec wczesniej,zapytać o sąsiadów.Nie jest to tak hop siup niestety a ludzie przy całej mojej w nich wierze, to potrafia być świnie.
Mam nadzieje, ze bez kaucji by sie obylo. Czynsz z gory - tak myslalam, dlatego zaczne powoli juz odkladac na wynajem.
mam nadzieje, znalezc jakas kawalerke za 700-800 złotych + oplaty.
zobaczymy jak to bedzie.
ok, lece sie ogarniac i spac..
papa :*