reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja bylam z Mlodym jak bylo -8, ale bylo slonce i zero wiatru, bylo super! raczej bym nie wyszla jak wieje silniejszy wiatr w ten mroz...ale tez jak jest ponizej -10 to ja bym dlugo nie wytrzymala....

reklama
Hej dziewczynki.

Zaglądam i czytam ale mało piszę bo nie mam weny...:-( Ciągle pod górkę...ehhh

Mam pytanko: Jak ubieracie teraz dzieci do spania? Bo ja już mam schize że za cienko ale też nie chcę żeby się przegrzał.
Ajentka kurcze.. wierze, ze po nowym roku wszystkie problemy pojda w niepamiec... tule Cie.

co do ubierania na noc.. to zalezy.. z reguly ma pajacyk, czasami jak wszystkie pajace brudne, to zakladam dlugie body i rajstopki, nakrywam kocykiem, takim.. sredniogrubym.
Karczek jest sredni, ale ja wole zeby nie bylo Pawelkowi za goraco, bo wtedy sie wierci i drapie na calego.

Chorowitkom zycze zdrówka.. u nas tfu tfu na razie dobrze.

Dziewczyny nie wiem o co chodzi.. wczoraj pekl nam pampers, dzisiaj Pawelek po obu stronach przesikany... kurcze... czyzbym miala na noc kupowac 4+?

Moj maz dzisiaj zwolnil sie z pracy, bo cos mu dretwieje reka, puchnie i sinieje dłon.
Juz w piatek byl na pogotowniu z nia, dostal jakis lek na zapalenie miesni. Bral te leki i nie przechodzi. Poszedl do lekarza wlasnie.. kurcze...

no, lece bo mi sie fasolka po bretonsku spali..

ja też nie w takie zimno....a i potwierdzam Czarna fiu fiu:-)
hehe dziekuje :p -22 kg wkoncu hehe

Ajentka kurcze.. wierze, ze po nowym roku wszystkie problemy pojda w niepamiec... tule Cie.

co do ubierania na noc.. to zalezy.. z reguly ma pajacyk, czasami jak wszystkie pajace brudne, to zakladam dlugie body i rajstopki, nakrywam kocykiem, takim.. sredniogrubym.
Karczek jest sredni, ale ja wole zeby nie bylo Pawelkowi za goraco, bo wtedy sie wierci i drapie na calego.

Chorowitkom zycze zdrówka.. u nas tfu tfu na razie dobrze.

Dziewczyny nie wiem o co chodzi.. wczoraj pekl nam pampers, dzisiaj Pawelek po obu stronach przesikany... kurcze... czyzbym miala na noc kupowac 4+?

Moj maz dzisiaj zwolnil sie z pracy, bo cos mu dretwieje reka, puchnie i sinieje dłon.
Juz w piatek byl na pogotowniu z nia, dostal jakis lek na zapalenie miesni. Bral te leki i nie przechodzi. Poszedl do lekarza wlasnie.. kurcze...

no, lece bo mi sie fasolka po bretonsku spali..
Mi sie przedwczoraj spaliła !!!!!! zrobila ogromny garnek tej fasolki i chcialam potem podgrzac i poszlam karmic malego bo beczal i jak przyszlam to sie przyjarała do garnka, troche ale cala reszta zaśmierdła spalenizną no i cała fasolka do wyrzucenia

czarna jak Ty to kochana zrobiłaś:):) ja ostatnio nie mogę patrzeć na siebie w lustrze, nic mi nie pasuję w sobie, może to Tylko ta pora roku tam mnie nastraja?

I po.
Dostał Bactrim uf osłuchowo czysty tylko gardło mocno czerwone. Stad ten brak apetytu ale zjadł teraz caly jogurcik 125ml i cały słoiczek bananka :-) chyba zgłodniał
5 dni ma dostawać syropek. U nas wszyscy chorzy. Nikt nie rozumie ze jak churchla to nie mmaja podchodzic do młodego ale maja to w nosie...Na szczescie ma humor i jest taki kochaniutki :))
Ja nie wiem jak on wlazł za ten fotel w ogole byscie widziały co on robi z pchaczem albo centrum lezy na brzuchu i podnosi je na nogach...potem wkleje otke tego syfu co robi he he

Blueberry siostrzenica ma 4 lata. Wiecie co żal mi ijej do tego ma rozwolnienie meczy sie juz 2 tydzien cos strasznego.

Ajentka spoko loko niech mi Niko sie zregeneruje i pojdymy do tego kina :)

Ja z tym ubieraniem mam zagwozdke. Bo..jak go ubiore w pajaca i body na naramach i przykryje kolderka to karczek m zimny. Połowe nocki spi odkryty nie lubi kolderki zas w tym psiworku sie poci mamy taki frotte z ikei i chyba szajs lepszy by był bawełniany
Super, że tylko syropek ! A cd Twojej siostrzenicy to polecam (bez recepty) homeopatyczny lek diarrhell - po 2 dniach Niniemu biegunka przeszła jak ręką odjął :)

u nas też zimnoooo.... ale pogoda przepiękna, więc postaramy się jednak wyjść po obiadku :-)

jejciu, boli mnie cała lewa strona. jak wstałam nie było źle, ale teraz średnio :baffled:

Ola ma jakiś rozchwiany nastrój dziś, pada co chwila i płacze :zawstydzona/y: do tego nabiła sobie wielkiego guza na czole i trzasnęla noskiem o podłogę, że aż krew poleciała :szok: :-( zaraz ją położę. śniadania zjadła 5 łyżek. oby to nie była żadna choroba :no:

Jezu ... jak ja sie boję takich akcji ! krew ... aż mnie zmroziło - mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze - zdrówka życzę ;)

ajentka poszła wziąć gorący prysznic a ja zrobiłam sobie gorrrącą herbatkę z miodkiem :)

Dzisiaj odwołano mi zajęcia na kursie - mój Miły i tak przyjeżdża wcześniej żeby się zając Ninim, więc mam szansę na 2 godziny beztroskiego wychodnego hehe ... tylko nie mogę się zdecydować gdzie jechać ...

czarna wow ... 22 kilo ! pięknie ;) Dzielna babeczka jesteś :D no cóż w końcu marcówka heheh Zdrówka dla facetów Twoich :)

W temacie diet - dzisiaj 1 grudzień ... zatem zaczynam ten miesiąc z mocnym postanowieniem (i proszę mnie pilnować) zero słodyczy (wyłączając miód z kasztanów - to na zdrowie), zero posiłków po 20 i ograniczanie chlebka i pochodnych ;) Za miesiąc zobaczymy ...

reklama
czarna, pozazdrościć straty kilogramów :-)

a ja musiałam wziąć przeciwbólowe :-( do tego Ol dalej marudzi, a co robiła zanim zasnęła, przechodzi pojęcie :-(

a wiecie, że ja się nawet nie zastanawiałam z tym śpiworkiem, dostałam w prezencie i nawet nie wiedziałam, że mogą byc inne rozmiary :-) Ol w nim jeździ sobie, chociaż przedwczoraj miała chłodne stópki... mimo rajstopków, skarpetek i zimowych butów, no i tego ciepłego śpiwora... chyba moje dziecie takie same, jak jak ;-)

Do góry