reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

spierdzieliłam się ze schodów. z dzieckiem na rękach. zjechałam na tyłku w dół. Ol uważa, że to zajebista zabawa. a mnie boli.

Jezu ...dzięki Bogu nic Wam się nie stało. Ja też kiedyś zaliczyłam glebę z Ninim w nosidełku - biegałam po uczelni, między wydziałem a wydziałem ... wykładowcą a dziekanatem i w końcu chyba się zmęczyłam - z ostatniego schodka wyrżnęłam wprost na kolana, na szczęście odchyliłam się do tyłu i zachowałam przeciwwagę.

kuzwa Niko kaszle i nie chce jesc. Ja pitole. Jutro do lekarzania. NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE:-:)no:
oczywiscie miał lodowate stopy jak wrocił z Ł. zabic to mało ...
Oj lać i patrzeć czy równo puchnie ;D Ja mojego M. też kontroluję ... jednak facet nie zawsze ma wyczucie. Mam nadzieję, że to nic poważnego - 3mam kciuki.

dziewczyny kiedy sie przekłąda materac w łozeczku??

Ja już przełożyłam ... i jesteśmy na ostatnim poziomie - dzisiaj weszłam do pokoju a Nini zadowolony z siebie stoi w łóżeczku.
Hello dziołchy,
mam przyjemność przekazać informacje że mississ urodziła Jasia,przez cc,mały waży 3400 i ma 51cm:) uff nareszcie się udało:)

Wow - cudnie :) Gratulacjony !!!

Witam!
Co za noc i co za dzien:(
W nocy pobudki z placzem co godzine, a w dzien ...szkoda gadac. Glowa mi peka, mam goraczke i czuje jak mam spuchniete gardlo. Jem golacje, polkne polopieryne i do lozka.
Dobranoc!

Dbaj o siebie ! Szybkiego powrotu do formy :)
Moje dziecie ciagle gorączkuje...co zbije jej temperature to na nowo:/ ale zero innych obiawów..czy sadzicie ze to ząbki?? 4 zęby bezobjawowo wyszły itak nagle 2ki by jej dały sie we znaki:/??? bo nie chce niepotzrebnie do lekarza jechac-tam to wylegarnia zarazków ale jesli do jutra sie utzryma czyli 3 dobe goraczka to do lekarza idziemy:(

Antoni przy rota miał gorączkę ... zdecydowanie idź do lekarza - podpowiem Ci, że mój lekarz zdiagnozował Antka po pieluszce (kupka może być wirusowa lub bakteryjna - jak sie telefonicznie umawiałam na wizytę to pani dr poprosiła o przywiezienie zużytego pamersa). Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie.

Dzieki dziewczyny!
Ja nie moge zasnac. Raz mi goraco, raz zimno. Jeszcze w dodatku pies obudzil Ole. Wyje jak opetany. Ale chyba nie jest mu zimno??!!
Na pewno mu zimoooo ! Litości ! Wpuść go nesiaa :) ... i przytul :D

Nini śpi łądnie - na spacerku był z Babcią ... podobno jakiś pan w parku, z troską w głosie, zapytał czy oby nie zmarznie maleństwo heheh ;D

Zmieniałam oponki na zimówki ... co prawa 3 (ostatnia była na 2gim końcu miasta) ale zawsze hehe jutro zajmę się tą ostatnią:)

Biało za oknami - nastrój świąteczny się tworzy ! Tylko ciepła herbatka i 'santa claus is coming to town' :p

Dobrej nocki Ladies :*

reklama
o matko, co za noc mnie czeka :-( Ol juz 3 razy z płaczem sie budziła :-(

ja ją na noc ubrałam w body z krótkim, na to taka grubszą bawełnianą piżamkę dziś wyjątkowo ze stópkami, bo normalnie to śpi w dorosłej piżamce ;-)

Tabasia właśnie sobie tak przypominam zeszłoroczna zimę i te problemy z rurami. w starym mieszkaniu nie mieliśmy problemu, bo było zbudowane dawno i porządnie. no a ten dom był budowany w boomie, więc na szybkiego, rury ida wierzchem, niczym nieocieplone, ściany zresztą też. dobrze chociaż, że ogrzewanie na gaz i serio daje radę.
u nas też ciągnie od okna w kuchni (balkonowe) i od drzwi wejściowych- tu juz masakra, ale zamykam drzwi do salonu i jest ok.

p.s. u mnie popkorn jest dietetyczny i niech któraś powie, że nie ;-)

Kurczę ale mróz, teraz na balkonie -11 to przy ziemi gdzies -13 brrrr,dobrej ciepłej nocy:*

Dopisuję:
dzień dobry , ale zimnica...pobudka o 6, za oknem prószy...
synek wstał zakatarzony, poszedł do przedszkola, bo dzisiaj spotkanie z górnikiem...
zaraz drugie śniadanko i dosypiamy:)
miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
Hej:-)Nie mogłam wczoraj wieczorem zajrzeć bo M okupował kompa i pisał te swoje programy....A ja popołudniu byłam na areobiku - ledwo doszłam. Dobrze, że nie wybrałam się na spacer i dziś też się nie wybiorę - nie ma jak przejść, nic nie odśnieżone, albo porobione przejścia szerokości wystarczającej dla osoby o rozmiarze XXS! Jak dwoje ludzi chce się wyminąć robi się problem - masakra! A wracając było mi jeszcze ciężej iść bo dźwigałam zakupy. W rossmanie promocje na różne deserkowe słiczki hipp np domowe pyszności, owocowe duety itp, więc trochę tego wzięłam. Jest też promocja na deserki i jogurty nestle, więc też 3 paczki kupiłam....do tego podstawowe zakupy spożywcze i czułam, że ręce mi poodpadają....eh....A nocka ok - spaliśmy do 6.45:-) Franko poszedł spać o 20 a o 21.30 obudził się z mega płaczem i o ile na rękach się uspokajał to do łóżka już nie dał sie odłożyć. W konsekwencji zasnął leżąc na brzuchu na mnie....jak noworodek. A dziś ma mnie odwiedzić babcia i zapowiedziała, że przyniesie mi garnek barszczu ukraińskiego. Ta moja babcia to jest kochana. Obiad mam z głowy i dawno nie jadłam tej zupki, więc tym bardziej się cieszę, ale prosiłam ją by nie stała przy kuchni....
ionka dobrze, że nic Wam sie nie stało na tych schodach! A i też lubię bardzo popcorn, ale tylko ciepły:tak:
ajentka u nas body z krótkim i pajacyk, no i kołdra bo śpi z nami:-pNo i życzę by optymizm szybko powrócił! ściskam :*
dronka zdrowia dla Małej!
Co do guci to Franko denerwuje się gdy ma je na nogach, tupie w miejscu i krzyczy i za nic nie chce zrobić kroku, ale myślę, że w końcu je zaakceptuj...
A i mnie zasmuciła śmierć Kownackiej - bardzo ją lubiłam, pamiętam taki serial z nią "Matki, żony i kochanki" - fajny był...
Miłego i ciepłego dnia Wam życzę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie bardzo cieplutko
u nas mróz -14 stopni, matko jak zimno do tego wieje jeszcze paskudnie lodowaty wiatr. dziś nici ze spacerku:(
nocka dziś bez żadnej pobudki, rano tylko o 6 wzięłam ją do mnie do łóżka to pospała do 7:30. teraz próbuje wynudzić na mnie moje śniadanko :)

myszowata kurde to nie ciekawie jak macie nie odśnieżone, u mnie na wiosce to mamy tylko jedną drogę odśnieżoną a tak to łąki więc nasz spacerek wygląda tak że spacerujemy po drodze, dobrze że tutaj samochód przejedzie jeden na pół dnia bo to koniec wsi i dalej nic nie ma :)

Marciaa jak Niki ma się dzisiaj, dalej kaszle? czasami ci faceci to nie myślą

dronka a u Was jak z temperaturą? mam nadzieję że lepiej

ionka kurcze dobrze że nic się gorszego nie podziało jak zjechałaś na doopce, bardzo boli?

kobitki trzymajcie się ciepło bo zimnica straszna :)

Hej
Miałam jechać do lekarza jutro ale zapisałam się na dzisiaj na 10.30 Czasem pokaszluje mokrym kaszelkiem
słabo sniadanie zjadł. Troche kaszki i pare łyzeczek brzoskwini z mango ale bez rewelacji. Dzisiaj sprobuje dać mu kisiel z bobofruta i jogurcik zawsze coś. Nocka srednia budził się co chwilę ale humorek mu dopisuje i śmiga na dywaniku...
tak mi sie wczoraj schował za fotelemZobacz załącznik 305339

Siostrzenica ma w domu zapalenie osrzeli paranoja. Ciagle wymiotuje wydzieliną i ryczy a mi już głowa pęka. Biedna męczy się ale biega po chacie zamiast do łozka ją połozyc i bajki puscic to nie.
Miałam isc dzisiaj do babymultikino i nic..pewnie tylko pojadę na zakupy.
W sobotę idę do kosmetyczki i ma przyjsc kobieta i bedzie opowiadać jak dobrze dobierać staniki :)

Witajcie,
U Nas też ziąb. Tylko nie wiem ile stopni, bo oczywiście termometr zewnętrzny po letnich ulewach wyrzuciłam i mogę sie tylko domyślac ile jest.
No dzisiaj dziecię mnie zaskoczyło, bo do 3 spała w swoim łóżeczku, a później z nami. Tak to może być:)
Dziewczyny mam pytanie. Te śpiworki do wózka, to jakiej powinny byc długości? Chciałam zamówic na allegro i nie wiem czy 100 czy 110 cm, a moze 90 wystarczy? One ponoc sa uniwersalne i na sanki tez będą. Niestety nasza osłonka wózkowa dobra tylko w tyłeczek i plecki chłodno, a do kocyków to cierpliwości nie mam.
Idę się ubrac, bo ja jeszcze w piżamie hehe...

Marciaa ale masz spryciarza. jak ona tam wlazł?
nesiaa zdróweczka! Jak tam dzisiaj?

Marciaa widzę że Nikodem spryciarz i skumał się z moją Polą bo ona też ma takie zapędy że wlezie za kanapę albo pod fotel się wciśnie a najlepsze jest jak usiądzie sobie pod półką w łazience :)

reklama
Hej
Siostrzenica ma w domu zapalenie osrzeli paranoja. Ciagle wymiotuje wydzieliną i ryczy a mi już głowa pęka. Biedna męczy się ale biega po chacie zamiast do łozka ją połozyc i bajki puscic to nie.
Nie wiem ile twoja siostrzenica ma lat, ale mojego synka żadne bajki nie są w stanie zatrzymać w łóżku :)

Dziewczyny mam pytanie. Te śpiworki do wózka, to jakiej powinny byc długości? Chciałam zamówic na allegro i nie wiem czy 100 czy 110 cm, a moze 90 wystarczy? One ponoc sa uniwersalne i na sanki tez będą. Niestety nasza osłonka wózkowa dobra tylko w tyłeczek i plecki chłodno, a do kocyków to cierpliwości nie mam.
Widziałam takie regulowane, że może być krótszy, a potem się dopina przedłużenie.

Do góry