reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dronka może zęby albo tzw trzydniówka objawy to tylko temperatura a potem czerwone krostki, nie leczy się tego jedynie zbija temperaturę.

frotka oczywiście że polecę coś jak przeczytasz Millenium, ja uwielbiam czytać choć ostatnio mam tak mało czasu na to ze względu na odkrywczą naturę mojego dziecka :) jak byłam w ciąży to potrafiłam nie spać w nocy a przeczytałam całą książkę, w domu się śmieją że ja nie czytam ale pożeram :)

reklama
dronka jak juz idziesz do lekarza to sie zawsze dowiedz do ktorej przyjmuje i idz pod koniec, wtedy juz z reguly nikogo mnie ma, ja tak zawsze staram sie robic:tak:
moje dziecie w ogole nie goraczkuje na zabki (jak na razie) wiec nie wiem czy tak moze byc czy nie,a jak wysypka? nadal sie utrzymuje? u nas prawie zniknela, chyba jutro odstawie leki jak zauwaze ze calkiem zeszlo, albo za 1 dzien... za to jutro ide z kupa:sorry:

frotka kiedys to kupilam i bez rewelacji u mnie, ale to chyba dlatego ze ja 'niewierzaca' w homeopatie jestem;-)choc slyszalam od wielu osob ze super:tak:

wykapalam sie i klade sie zaraz, dobrej nocki!

dronka, ja tez pomyślałam o trzydniówce. podobno każde dziecko do roku to przechodzi...

u nas jakiś kretyn kupił sobie sportowe auto i teraz!!!! gazuje silnik i ślizga sie po lodzie. obudził Olę :/ nic tylko takiemu naklepać.

Hej dziewczynki.

Zaglądam i czytam ale mało piszę bo nie mam weny...:-( Ciągle pod górkę...ehhh

Mam pytanko: Jak ubieracie teraz dzieci do spania? Bo ja już mam schize że za cienko ale też nie chcę żeby się przegrzał.
Ja również zakwalifikowałam się do mleka Gerber. Spróbujemy.

Bardzo przykro z powodu Pani Gabrielii, piękna aktorka i bardzo sympatyczna.:-( [*]

Chciałam iść jutro na spacer z małym ale ma być -14 więc odpada totalnie. :-( Ehhh w ogóle dopadła mnie chandra. Jestem mega optymistką ale obecnie już się zmęczyłam tym ciągłym myśleniem, kombinowaaniem i nieustającymi stresami. Nic muszę się jakoś pozbierać.
Trzymajcie się cieplutko w te mrozy.

Missisis SUPER!!! Wreszcie! Bardzo się cieszę.

ajentka ja ubieram piżamkę taką bawełnianą, śpiworek i przykrywam cienkim kocykiem. nie zauważyłam aby było jej za gorąco i za zimno. plecki są w sam raz a temp. w pokoju do spania jest około 19-20 stopni

Gorączka jest do 39stopni ale żadnych krostek - jezszce (oprócz tych które ma od dawna). Prędzej pasuje mi na tą 3dniówke bo wcześniejsze zęby wyszły bezoobiawowo:) wiec poczekam na te krostki a do lekarza zapisalam sie dopiero na czw wiec bede obserwowac.

Karolaja placki są ale po kąpieli w nadmanganianie widze ze nie sa juz takie czerwone tylko blenda, do tego smaruje phisiogelem i mam nadzieje ze przejdzie:)

Moje dziecie ciagle gorączkuje...co zbije jej temperature to na nowo:/ ale zero innych obiawów..czy sadzicie ze to ząbki?? 4 zęby bezobjawowo wyszły itak nagle 2ki by jej dały sie we znaki:/??? bo nie chce niepotzrebnie do lekarza jechac-tam to wylegarnia zarazków ale jesli do jutra sie utzryma czyli 3 dobe goraczka to do lekarza idziemy:(

Dronka ja mysle tez ze to ta trzydniowka a krostki wychodza albo na trzeciej albo na czwartej dobie .Moj Kuba mial ta trzydniowke gdy mial wlasnie 8 miesiecy i najlepsze ze bylam wtedy w Zywcu u rodziny meza i byl dlugi weeekend i moglam tylko do szpitala pojechac bo wtedy malo sie o tym slyszalo jeszcze wiec nie moglam skojarzyc i wiesz ze doktorka w szpitalu tez nie skojarzyla i chciala mi go zostawic w szpitalu,to ja szybko zabralam go i do domu wracalam 4godziny i do mojej doktorki szybko bo za bardzo tamtej nie wierzylam bo normalnie nawet dziecka nie zbadala tylko od razu zamyka w szpitalu.A przy zabkach raczej goraczka nie przekracza 38 stopni

frotka kiedys to kupilam i bez rewelacji u mnie, ale to chyba dlatego ze ja 'niewierzaca' w homeopatie jestem;-)choc slyszalam od wielu osob ze super:tak:

wykapalam sie i klade sie zaraz, dobrej nocki![/QUOTE]

Ja wierze w to oscillococinum bo moj maly chorowal mi przez dwa miesiace i gdy mu podalam to przez kilka dni to mu przeszlo i do cis spokoj.Podaje mu profilaktycznie dwa razy w tygodniu po pol fiolki i ponad miesiac mam spokoj a chorob dookola mnie pelno

reklama
Padam na pysk, rzygam ta przeprowadzka :-( To juz trzeci dzien, a M dalej przewozi :eek: Wczoraj wieczorem o malo na zawal nie zeszlam, bo nagle wlaczyl sie alarm w mieszkaniu tak sam z siebie i wyl kilka minut :/ A my kodu jeszcze nie znamy. Dobrze, ze chociaz Al spal jak zabity :D
co to lozeczka to pewnie Marci chodzilo o to kiedy sie przeklada materac na gryke, jezeli ktos ma gryka-kokos.
ja jeszcze mam na kokosie. czyli na plaskim.
Ja juz od jakiegos miesiaca przelozylam.

moja mała też wstawanie trenuje zwłaszcza przy krzesłach na gołych panelach.Jutro w gucie ja ubieram, nie będzie sie slizgała.Na szczęście umiejetnie upada na pupe:)
Frotko kochana przeslij linka, moze i ja je zamowie, bo moj to ciagle wstaje ;-)

no i tak: M. nie wróci dzis do domu, bo sie nie da. tzn wróciłby, ale gdzies tam nad ranem pewnie, wiec został gdzies tam po drodze :-( a mnie boli tu i tam. w nocy ma być -11. wiem, że jak na polskie warunki to luzik ;-) ale na irlandzkie to TOTALNA KATASTROFA. trzymajcie kciuki, żeby mi przez noc rury z woda nie pozamarzały!
Lo matko! Rury :szok: Przy -2 czesto zamarzaja... Trzymam kciuki, zeby nie!! No tu u nas to inny swiat, domu nieocieplane, takie zimy to rzadkosc. Ionka damy rade! U nas spoko, ale od okien pizdzi...

Ol śpi, ubrałam ją w ciepłą piżamę. a ja siedzę i wcinam popkorn ;-) zaraz zjem całą michę, ale jest taki rozkosznie słony...
wiecie, najgorsze jest to, że mam jutro ważne spotkanie, nie mogę przesunąć, a tak zimno i jak tu dziecko na mróz wyprowadzić. no i sie tym stresuję.

my mamy materac lateksowy i przekładamy go co zmianę prześcieradła :-)
Co za duren z tym autem!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tez kiedys ze schodow zjechalam na starej chacie jak chcialam kota wspollokatorow ominac :cool: ale mnie M opitolil! Ze zamiast przejsc po siersciuchu, to ja kombinacje robie. A siniaki mialam wszedzie :-(
Popcorn uwielbiam :-) M krzyczy, ze ciagle go jem :-p

Mam pytanko: Jak ubieracie teraz dzieci do spania? Bo ja już mam schize że za cienko ale też nie chcę żeby się przegrzał.
Ajentka glowka do gory, zawsze sie jakos ulozy :tak:
Ja ubieram body z dlugim, a spiochy zalezy jakie mam pod reka, albo bawelniane, ale czesciej polarkowe do tego spiworek, a jak w nocy czuje ze chodny jest, to przykrywam kocykiem. U nas okolo 20-22 st.

Yra
no wlasnie nie za bardzo... JJuz mi glupio prosic o kolejne zwolnienie, bez tak naprawde podstawy. Jeszcze troszke kochana i bede mogla siedziec oficjalnie :-D

Dronka, ja nie pomoge, ale wiem, ze przy zebach goraczka jest zupelnie normalna. A jak nie ma innych objawow? Najwyzej zadzwon do lekarza...

A my od wczoraj kapiemy sie w duzej wannie i jest super :-) Mojej znajomej dzidzi ma 2 latka i dalej w wanience, bo panicznie boi sie normalniej wanny :eek: Ale ona twierdzi, ze jej wina, bo za pozno go zaczela "przestawiac".

Moja kumpela dzis urodzila synka :-):-):-) Ale nic jeszcze nie wiem.
Dobra, M wrocil z reszta gratow, cos jojczy, ze jeszcze jutro raz musi obrocic! Ja pier... z ta przeprowadzka :wściekła/y:
A jeszcze jutro rano morfologie jade sobie zrobic, oczywiscie z Alexem. Milego wieczoru ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry