reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

n&h proponuje czarne paznokcie - modne i w temacie;-)
polusia dobrze, że nic Ci się nie stało!
nesiaa widziałm fotkę - Olcia super wygląda w tych saneczkach i taka okutana:-)

A ja już posprzątałam, pranie wyniosłam do suszarni, po południu ruszam na zakupy słoiczkowe z tatą bo M na uczelni do późnego wieczora. Mama z Małym na spacerze, ale zaraz będą w domku.

reklama
myszowata masz racje :) ale może zamiast czarnych granatowe, hm? - niedawno zakupiłam sobie lakier więc mogę wykorzystać :) Czyli miotła, pazury, czarny make-up ... z pajęczyną na jednym oku ;D Qrcze ... tylko problem z kapeluszem :( przydałby się taki wiedźmowaty :) Ciuszki czarne wystarczą jak rekwizyty będą :)

myszowata
zazdroszczę czasu na sprzątanie ! Muszę też Mimika poprosić żeby zabrała Niniego na spacer... ale dzisiaj to raczej już odpada, sam muszę iść.

shit polusia uświadomiłaś mi, że nie mam zimówek jeszcze ... zima co roku zaskakuje tak drogowców jak i mnie :( ps. mam nadzieję, że tyłeczek nie boli bardzo.

nessia, dronka my właśnie możliwe, że jesteśmy przed ospą, minęło 1,5 tygodnia od kontaktu z chorym Kubą. Ja właśnie najbardziej boję się tych blizn, które mogą nie zejść. Mój szwagier miał ospę jak miał 2,5 miesiąca i zostało mu mnóstwo głębokich blizn na twarzy, tak się drapał. Mi pediatra mówiła, ze sąjakieś leki homeopatyczne, które właśnie sprawiają, że te blizny nie są takie głębokie i trwałe. Mam nadzieję, ze rzeczywiście są skuteczne. Jeszcze wogóle się wkurzyłam sama na siebie, bo w ciągu 3 dób od zetkniecia z ospą można zaszczepić przeciwko niej, ale ja o tym nie wiedziałam:(

Poza tym byłam z małym 2 godziny na spacerze, a teraz widzę za oknem, że sypie śnieg:)

e: Olek od wczoraj coś nie chce jeść, oczywiście nie liczę piersi, którą zawsze i chętnie.

Ostatnia edycja:
n&hnesiaa widziałm fotkę - Olcia super wygląda w tych saneczkach i taka okutana:-)
hihi nasze sanie maja chyba 30 lat:) I pora zakupic cos nowego. A taka opatulona bo wydawalo mi sie, ze tak blisko ziemi bedzie jej zimno. Dlatego zastanawiam sie nad tymi sankami ze spiworkiem. Mamy spiworek z wozka ale montaz i demontaz graniczy z cudem:)

Morosia Ola jakos bardzo sie nie drapala. Ona poprostu lubi bawic sie pieluszka tetrowa i zawsze gdy zasypia musi miec ja przy buzi i zdrapala kilka wlasnie pieluszka. Moze nie bedzie tak zle!!

Ostatnia edycja:
nesiaa mój Mały też był nieźle okutany na spacerze - babcia ubrała go jak na wyprawę na biegun;-)
n&h pewnie, uwielbiam granat - od dawna marzy mi się sukienka tuba w tym kolorze....eh

A Franko dziś tylko tata i tata mówi:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dostałam sms od Madzi i Bartusia: mały radzi sobie super z ćwiczeniami, znowu był chory i za tydzień już wracają.
ale ten maluszek musi przejść, ale już bedzie tylko lepiej :)

Niko był ubrany tak jak zawsze kombinezon dopiero ubiore jak bedzie na minusie ..bylo -1 ale wmiare cieplo. uzylam grubszego kocyka jeszcze i spal jak zabity:)
super widoczki tutaj az sie miło szło i swieta poczułam. :)))teraz wszyscy spia a ja powolutku sie szykuje...ledw chodze wiecie. na spacerze szuralam nogami hehe

witam sie popoludniowo wieczorowo
my poszlismy do lekarza prywatnie i oczywiscie ten antybiotyk byl psu ba bude, to jednak wysypka alergiczna, lekarz powiedzial ze prawdopodbnie bez alergologa sie nie obejdzie ale jak na razie dal clemastin i elocom na to zeby wysypka w koncu ustapila, dostalismy tez recepte na czopki silniejsze, gdyby te leki nie pomogly, a jesli nie pomoga to wtedy on nam juz nie poradzi, tylko alergolog, na nfz pewnie dluuuugo sie czeka,w pon bede dzwonic,
aha i mozliwosc jest ze wysypka jest z powodu jakis pasozytow, wskazuja tez na to podkrazone oczka pawelka, co zauwazyl tata, w kazdym razie przebadac mamy tez kal, pod wzgledem pasozytow i lamblii, i to by bylo tyle, leki kupione, od dzis leczymy,w ciagu tyg powinna byc poprawa:tak:

witam sie popoludniowo wieczorowo
my poszlismy do lekarza prywatnie i oczywiscie ten antybiotyk byl psu ba bude, to jednak wysypka alergiczna, lekarz powiedzial ze prawdopodbnie bez alergologa sie nie obejdzie ale jak na razie dal clemastin i elocom na to zeby wysypka w koncu ustapila, dostalismy tez recepte na czopki silniejsze, gdyby te leki nie pomogly, a jesli nie pomoga to wtedy on nam juz nie poradzi, tylko alergolog, na nfz pewnie dluuuugo sie czeka,w pon bede dzwonic,
aha i mozliwosc jest ze wysypka jest z powodu jakis pasozytow, wskazuja tez na to podkrazone oczka pawelka, co zauwazyl tata, w kazdym razie przebadac mamy tez kal, pod wzgledem pasozytow i lamblii, i to by bylo tyle, leki kupione, od dzis leczymy,w ciagu tyg powinna byc poprawa:tak:
kurka to tylko tamtymi lekami było męczenie Pawełka, ale dobrze że dostaliście elocon ja to stosowałam u Julki na skazę białkową i był efekt. życzę powrotu szybko do zdrowia *)

reklama
Do góry