reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja nieprzytomna jestem. Ol kombinuje z kaloryferem, co ją odsunę, to ona dawaj znowu...

jakby moje dziecie wstawało o 5 to bym sie zachlastała, ona wstaje o 8 i ja nie dam rady. inna sprawa, ze chodzi spac dobrze po 20.

yra frotka tu wszystko kosztuje :baffled: wizyta u lekarza- płaci sie zawsze 50euro. a u specjalisty 60. nawet podpis np. do dokumentów do przedszkola czy do paszportu to 10 euro. niedługo zrobią tam płatny kibel, nie wiem, dlaczego jeszcze na to nie wpadli.
w ogóle zastanawiam się nad przepisaniem nas gdzie indziej. chodziłam tam w czasie ciąży, no ale teraz mogę i do irlandczyka.

heronek mnie chyba tez chandra dopadła jesienna :-( u Ciebie też tak ponuro?? światło mam włączone, jak tego rano nie cierpię!! :confused2:

reklama
Hej:)Moje powieki podparte zapałkami.Glizda budziła sie co godzinę a dwa razy z rykiem.Spałysmy od 4 dopiero ,ona do 8 ja do 7 bo synka musiałam do przedszkola wyprawic i wycałowac.Najlepsze,że Milenka od rana jeszcze nie śpi...Wieczorem też sama wojowałam z obojgiem, bo T jeżdził za dynią do przedszkola na dzisiaj.Kupił dopiero w makro,wrócił o21 jak dzieci spały.A jutro jedziemy do rodziców do poniedziałku włącznie.
Nie ma mocnych ,ide położę sie z małą, swiat sie nie zawali.

Hej:)Moje powieki podparte zapałkami.Glizda budziła sie co godzinę a dwa razy z rykiem.Spałysmy od 4 dopiero ,ona do 8 ja do 7 bo synka musiałam do przedszkola wyprawic i wycałowac.Najlepsze,że Milenka od rana jeszcze nie śpi...Wieczorem też sama wojowałam z obojgiem, bo T jeżdził za dynią do przedszkola na dzisiaj.Kupił dopiero w makro,wrócił o21 jak dzieci spały.A jutro jedziemy do rodziców do poniedziałku włącznie.
Nie ma mocnych ,ide położę sie z małą, swiat sie nie zawali.
pewnie, jak mozesz to spij :-)

hej Marcóweczki,

Mega deficyt czasu u mnie - wariacji można dostać ... praca dom praca dom ... o 21 padam na nos.

Szaleństwo motoryczne u Antoniego - pełza wszędzie, dotknąć musi wszystko ... dzisiaj chciał zjeść metkę od kamizelki (zastanawiałam się czy ją wymienić na większą ... cóż syn sam zadecydował :)

Lecę po cielęcinkę, moja Mimi zamówiła i trzeba odebrać i zupkę dzidziusiowi zrobić ;) - pierwsza mięsna ! I jaja też wiejskie będziemy mieć - kuzynka wiezie ;)

Miłego dnia Ladies ;D słońce bezczelnie zagląda do mej kuchni ... trzeba korzystać !

Witajcie dziewczynki:)

nocka minęła nam fatalnie bo mała śpi jak mysz po miotłą, co chwilkę się zrywała, płakała, jęczała. ja już sama nie wiem co jest grane :( od rana jest płacz i mamine rączki a jak ją wezmę to zaraz się przytula i tak sobie siedzimy dziś już pół dnia. mam nadzieję że nie choroba ją rozkłada.

u nas dziś znowu piękna pogoda więc na spacerek obowiązkowo pójdziemy, zrobimy zakupy niewielkie oraz Julkę ze szkoły odbierzemy, bo moje dziecko od paru dni chce zostawać na świetlicy :)

teraz odbiegnę od tematu ale muszę Wam powiedzieć że dziś rano jak jechałam z małą na rehabilitację to słuchałam radia i jak usłyszałam jaką ustawę dotyczącą in vitro chcę nasi władcy przepchnąć to aż zaklnęłam z tych złości. w głowie mi się nie chce pomieścić za za in vitro można iść do więzienia na 6 lat. matko w jakim Państwie my żyjemy, zachowujemy się jak w ciemnogrodzie że karane jest wszystko i wszyscy. co mają zrobić tacy ludzie co nie mogą mieć dzieci a tu im się uda? mają za to iść do więzienia - przecież to chore. jestem katoliczką ale uważam że Bóg chyba po to dał nam rozum i wolną wolę żebyśmy tego używali. jestem zbulwersowana tym bardziej że ktoś kto będzie np. wykorzystywał dzieci w sposób niecny dostanie 5 lat i kuratora a tacy ludzie co nie mogą mieć dzieci i poddadzą się tej metodzie 6 lat. jezu co to się już wyrabia w tej Polsce :(:(:(

przepraszam że zawracam głowę ale po prostu gotuje się we mnie

miłego dzionka Wam życzę :)

ja się nie wypowiadam na temat in vitro. W naszym kraju nigdy chyba nie bedzie normalnie :-(

moje dziecie tezm i urzadiło nocke. Ciągle jęczał i popłakiwał a raczej krzyczał ;-O ehhhh o co tu chodzi

Hej dziołszki dawno tu nie pisałam, zbieram myśli :confused2:

Błażej odmówił butelki i muszę go teraz kramić łyżeczką zagęszczam mleko kaszką i zjada.
Dziś wyruszył w pordóż do kuchni pierwszy raz , ale jeszcze nie raczkuje po prostu pełza. Chory jest bidulek troche katar go już tydzień czasu męczy, Igorka też, ja też zasmarkana także wesoło.
Buziaki kochane :-)

reklama
Do góry