reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Madzia wroci do jedzonka nas rycerz mały :))
moj dzisiaj jedzenei niezbyt a raczej obiadek kurde jak on sie nie wyspi za chiny nic nie wciagnie wasze tez tak maja...wiec obiad mial byc o 14 a bedzie pewnie o 17 i znowu sie poprzesuwa wsio

No mam nadzieje chociaz mu sie nie dziwie tyle czasu nie jesc ma podraznioną krtan to mu tam boli mój dzielny chłopaczek.

reklama
Dziewczyny jak sobie z tym radzilyscie? I ile trwalo zanim zniknal wam calkiem pokarm?
ja stopniowo odstawialam mala od piersi tzn ona sama nie chciala nie najadala sie i na poczatku 2 razy na dzien pozniej raz po kilka dni i juz nie naplywalo mi tyle teraz juz nie karmie ze 4 miesiace ale jak nadusze mocno to cos tak jeszcze leci. A jk mnie bardzo bolaly to troche sciagalam ale tylko tyle az przestaly bolec.

ja wzięłam w końcu leki bo sama nie umiałam sobie z tym poradzić, jeżeli któraś potrzebuję to dać znać bo mam całe nowe opakowanie, więc mogę odstąpić.

a moje dziecko takie marudne dziś, nic tylko jęczy. nie mam już sił, jestem taka zmęczona :( teraz tata się nią zajmuję ale słyszę że też jęczy więc dziś to chyba standard.

też dołączam się do spóźnionych ale szczerych życzeń *)

Madzia pomalutku wróci Bartuś do dawnego apetytu, zobaczysz będzie dobrze

witajcie

moje dziecię odwaliło co wieczorną histerie ze zmęczenia wykąpałam go zjadł butle mleka z kaszką i ladnie spi :)
bidulek przewrocił się i warge sobie przytłukl bo mu troche napuchła

rozmawiałam dzisiaj z nianią i jest ok, ona tak liczyla na wynagrodzenie ok 1100 zł więc spokojnie odpowiada jej ta liczba godzin pracy jaka wychodzi, uspokoiłam swoje wyrzuty sumienia :) swoją drogą to ja zielonego pojęcia nie mam ile może zarobić osoba po liceum bez żadnego doświadczenia i konkretnego zawodu, a drugie to jak mozna za tyle przezyc miesiąc, chociaz kiedys potrafiłam, ale to były czasu studenckie, z drugiej strony to są rodziny ktore ze 2 dzieci musza z tego utrzymac i zyja i dają sobie rade

w pracy mam mase roboty ciągle wymyslają cos nowego no i niestety znowu sie zaczynają wyjazdy od 15 listopada do 17 grudnia co tydzien jestem w innym miescie ha czeka mnie turne po polsce zaczynam od olsztyna, potem łódź, bydgoszcz, warszawa i na końcu praszka/kluczbork
od 17 stycznia zaczynamy 10-godzinny system pracy, ale za to czerwiec lipiec i wrzesien wszystkie piątki będe miała wolne :) a jak bede wypisywac urlop to nie na 5 tylko na 4 dni w tygodniu
oj ciężki sezon sie w tej robocie zapowiada, zwłaszcza ze mam troche sporych spółek do badania
ale nic juz nie bede o tym smęcic

zaraz jeszcze musze planowania posprawdzac, a o 22 bede oglądac szpilki na giewoncie, wciągnelam sie w ten serial obejrzalam na necie wszystkie odcinki wstecz no i dzis juz normalnie w tv oglądne

miłego wieczoru życzę :)

katrinka bo tak to jest, poziom życia zwiększa się w perspektywie większych zarobków, kiedyś żyło się za inne pieniądze a dziś człowiek sobie nie wyobraża że kiedyś tak mógł żyć, u nas było podobnie, były lata chude, tłuste a teraz są średnie, życie przymusza do dostosowania się do tego co się ma, swoją drogą w moim banku doradca zarabia 1300 zł podstawy więc można uwierz mi.

Madzia super że jeteście już w domku, buziaczki dla Bartusia - dzielny chłopczyk :tak:

Kurcze mój Olik dzisiaj był troszke marudny, górne jedyneczki wychodzą ale strasznie powoli i sie bidulka męczy.
Dzisiaj miała dzeń nawijania :tak: ciągle tylko mama, tata i baba
Miłej nocki dziwczynki :tak:

reklama
a moja jeszcze nie śpi!!! no po prostu ręce opadają!! wcale tak dużo nie spała, 2x po 30minut i wieczorkiem 20. no ale nie marudzi, tylko bawi w najlepsze w łóżeczku, zagląda dołem pod ochraniaczem i robi akuku ;-)

ale wieje mi w kominie, brrr!

wiecie, jak sie wkurzyłam u lekarza :/ dzwoniłam do nich dziś w sprawie przedłużenia recepty, powiedziała mi kobieta, że ok i że kosztuje to 25euro. pojechałam wieczorkiem i nie dość, że musiałam czekać godzinę!! to jeszcze kazali mi zapłacić 60euro!! za minutę u lekarza! pytam recepcjonistki czy jest pewna, że wypisanie recepty tyle koszuje, bo ja tu widze w cenniku 25. to ona, żeby wyjaśniać z lekarzem. więc znowu czekam i mnie nosi :/ szanowny lekarz zwalił na recepcjonistkę, a ona na niego. paranoja :/ dałam 25 i wyszłam.

ooo cicho na górze, chyba zanęła :-)

Do góry