reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

monia u nas odparzenie pupy wstąpiło zaraz po powrocie ze szpitala i pediatra przepisała nam maść mycosolon, ale ona jest chyba na raceptę i tak prawdę mówiąc to nie była to jakaś rewelacja choć faktycznie złagodziła podrażnienie, natomiast najzwyklejszy tormentiol świetnie się spisał, poleciła mi go położna i to był strzał w 10

reklama
kurcze tez nad tym myslalam, ale jak sie naczytalam w necie o kwasie borowym, to mi sie odechcialo...
ale chyba podejde do apteki i jednak kupie..
bo widze ze przy podcieraniu Pawelka boli, bo mi ucieka ...

Witam:-)
Myszowata- ja myślę o tym samym, ale chyba szybko to nie nastąpi.
A z naszą służbą zdrowia to niestety faktycznie dramat:szok:

Marciaa z facetami tak jest że myślą "co tam dzieckiem się zająć" ale jak sami zostaną na jakiś czas to dopiero trochę rozumieją:-)

MoniSkaBe- myślę ,że bardzo dobrze robi mąka ziemniaczana. Na dobrze osuszoną skórę przysypać ale tak delikatnie, żeby grudy się nie porobiły. Może coś pomoże.

dziewczyny ratunku.. co na odparzenie?

od kilku dni Pawelek ma dosyc powazne odparzenie przy odbycie, pojawily sie az biale krosteczki.
Od 2 dni przemywam dupke woda z mydlem (bialy jelen), smaruje porzadna warstwa sudoreamu i nic nie schodzi.. juz niewiem co mam robic...

monika ja stosuje make ziemniaczana i jest najlepsza a tez walczylismy juz wszystkim:tak::tak:

w ogole to dzien dobry:-)

u nas odpukac swietne 2 ostatnie noce, raz pobudka ok 5 na mleczko i spanie do 8:-)

i tym sposobem jeszcze nie spimy teraz ale chyba musze go polozyc bo marudzi...

tak krotko ale z nim a rekach;-)

potem wpadne;-)

Witam wszystkich!! U nas dzis nocka przespana po 7 sie obudzila ale zjadla i spalysmy do 10!! Dawno tyle nie spalam.:-)
U nas na odparzenia sprawdizl sie bepanthen.
pogoda u nas tez w miare. Jak ja wczoraj sie wkurzylam! Wszystkie ciuchy moje i mojego D smierdza wilgocia w szafkach ze wszystko musze teraz prac. Mamy taka wilgoc w pokoju z okien to cieknie. :wściekła/y: Ale tylko u nas w pokoju tak jest nigdzie indziej nie ma i dom ocieplony i okna nowe!

U nas też termentiol zadziałał :)

Nocka koszmar, nie wiem ile pobudek było kilkanaście chyba, jestem nie wyspana wrrr.
Na szczęście dzisiaj nic już do roboty nie mam prócz opieki nad dzieciakami :)

Miłego dnia życzę.

Witam Was kochane:)

ja na odparzoną pupkę też stosuję mąkę ziemniaczaną :) pomaga

nocka super :) pobudka o 8 rano. ale fajnie , wyspałyśmy się.
teraz lecę Julką na 12 do szkoły zaprowadzić, a potem wpadnę to Was nadrobię i po odpisuję :)
do później kobitki

moniskabe dla mnie najlepszy na odparzenia jest krochmal. Przykładałam na gaziku do pupki gęsty krochmal a rzadkim przemywałam dupcię. A ze smarowideł najlepiej sprawdził sie alantan krem.

reklama
Do góry