reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny a powiedzcie mi jak z badaniem moczu tzn ile czasu mogę w lodówce trzymać próbkę pobraną do analizy?

Ja ostatnio jak robiłam badania Frankowi to trzymałam w lodówce ponad 10 godzin.

Witajcie dziewczyny.
Ja też mam takie same problemy z moim synkiem. Marudzi od kilku dni. Wydziera sie jak mu cos nie pasuje. Najgorsze, że trudno zgadnąc o co mu chodzi:) Ubieranie (zwłaszcza na dwór) to meczarnia. Z jedzeniem różnie. Ze spaniem też. Od trzech dni muszę go usypiać, albo przyjamniej być z nim w jego pokoju. Inaczej wierci się, steka, kręci sie po łóżeczku. Chyba nasze dzieciaki maja taki etap. Pozostaje nam przeczekać:)
Od wczoraj zaczął mi się wspinać np. na meble. Teraz wogóle bedzie wesoło:)

Pozdrawiam serdecznie:) Śpijcie smacznie:)

reklama
witam sie po weekendowej nieobecnosci.

Niestety czasu brakuje doba jak dla mnie moglaby miec jeszcze kilka godzin wiecej.

My niestety nadal nie mamy zabkow.Juz chyba niewiele dzieci jest bezzebnych,dziwne bo Maks juz od 4tego miesiaca ma objawy zabkowania(placz szczegolnie przy jedzeniu,gryzienie,podwyzszona temperatura itp)

My dzis mielismy bardzo aktywny dzien bo starsze braly udzial w konkursie piosenki religijnej i caly dzien prawie bylismy poza domem i powiem wam ze bylam dumna ze wszystkich moich dzieci.Starsze ladnie zaspiewaly,a mlodszy bylprzegrzeczny nawet drzemke sobie strzelil i nawet glosny spiew mu nie przeszkadzal(wszystkie kolezanki mi go zazdroscily bo one nabiegaly sie ze swoimi mlodszymi pociechami)

Niestety przez to tez moj maly dal mi popalic potem bo pomimo ze sie zdrzemna to za krotko bo zazwyczaj dziennie drzemkuje tak w sumie okolo 5h a dzis moze 2 i wieczorem byl taki zmeczony ze nie mogl zasnac i naciagalam sie z nim do 22 dopiero dalam mu nurofen i zasnal.

Kolejna nowosc to planujemy zakup pieska dla mojego starszego synka(biedak strasznie zawsze bal sie psow) a ostatnio wszedll do sklepu i pierwsze co to skierowal sie do psow i zakochal sie w piesku niestety za 1000$ i z placzem musial wyjsc.
Do tego spodobal mu sie york a to raczej nie za ciekawa rasa przy dzieciakach.
Nie wiem skad w nim taki przelom bo prawie od urodzenia na widok psa uciekal raz nawet uciekl mi przez ulice.
Moj G jak sie dowiedzial to chcial mu od razu pojechac go kupic ale nie pozwolilam mu.Musimy przemyslec rase,a do tego ja wolalabym kupic dopiero na wiosne,a okazja bedzie bo idzie do I Komuni.Tylko ze G jest nieublagany i juz przeglada strony z psami.
Moze ktoras z was doradzi mi co do rasy,tylko musi to byc nieduzy piesek bo mamy niewielka yarde

Witajcie Kochane:-)Rodzi mi się w głowie dziś takie pytanie - "kiedy ja się wyśpię?". Wczoraj mój tata odpowiedział mi na nie - "jak Franek się ożeni bo znając ciebie to nawet jak na randkę pójdzie to spać nie będziesz":-D No tak, pewnie coś w tym jest.....A dziś nocka nawet ok, choć pobudki rzecz jasna były, a o 5.20 płacz, ale zasnął jeszcze i ostatecznie wstaliśmy o 6.20. O 7.30 śniadanko i lecimy do przychodni
Miłego dnia:-)

Witajcie kochane.
U nas nocka dzisiaj ok.
Ale zębole idą bo dziąsla gorne napuchniete no i pićku duzo pije i wieczorem tez nie mogl zasnac, posmarowalam dziąsełka dentinoxem i od razu spoko.
Dzisiaj lecimy do lekarza bo z Sebkiem coraz gorzej z tym kaszlem.
Dzisiaj pojade wieczorkiem na zakupki dokupie reszte rzeczy do mojego saloniku i juz planuje jutro zaczac. Oby tylko z moimi lobuzami bylo wszystko ok.

witam sie po weekendowej nieobecnosci.

Niestety czasu brakuje doba jak dla mnie moglaby miec jeszcze kilka godzin wiecej.

My niestety nadal nie mamy zabkow.Juz chyba niewiele dzieci jest bezzebnych,dziwne bo Maks juz od 4tego miesiaca ma objawy zabkowania(placz szczegolnie przy jedzeniu,gryzienie,podwyzszona temperatura itp)

My dzis mielismy bardzo aktywny dzien bo starsze braly udzial w konkursie piosenki religijnej i caly dzien prawie bylismy poza domem i powiem wam ze bylam dumna ze wszystkich moich dzieci.Starsze ladnie zaspiewaly,a mlodszy bylprzegrzeczny nawet drzemke sobie strzelil i nawet glosny spiew mu nie przeszkadzal(wszystkie kolezanki mi go zazdroscily bo one nabiegaly sie ze swoimi mlodszymi pociechami)

Niestety przez to tez moj maly dal mi popalic potem bo pomimo ze sie zdrzemna to za krotko bo zazwyczaj dziennie drzemkuje tak w sumie okolo 5h a dzis moze 2 i wieczorem byl taki zmeczony ze nie mogl zasnac i naciagalam sie z nim do 22 dopiero dalam mu nurofen i zasnal.

Kolejna nowosc to planujemy zakup pieska dla mojego starszego synka(biedak strasznie zawsze bal sie psow) a ostatnio wszedll do sklepu i pierwsze co to skierowal sie do psow i zakochal sie w piesku niestety za 1000$ i z placzem musial wyjsc.
Do tego spodobal mu sie york a to raczej nie za ciekawa rasa przy dzieciakach.
Nie wiem skad w nim taki przelom bo prawie od urodzenia na widok psa uciekal raz nawet uciekl mi przez ulice.
Moj G jak sie dowiedzial to chcial mu od razu pojechac go kupic ale nie pozwolilam mu.Musimy przemyslec rase,a do tego ja wolalabym kupic dopiero na wiosne,a okazja bedzie bo idzie do I Komuni.Tylko ze G jest nieublagany i juz przeglada strony z psami.
Moze ktoras z was doradzi mi co do rasy,tylko musi to byc nieduzy piesek bo mamy niewielka yarde
Cocker spaniel -e sa fajne i przyjazne dla dzieci ja kiedys mialam jak mieszkalam z rodzicami i nie jest duzy , no labradory tez sie nadaja do dzieci ale sa juz wieksze.

Dzien Doberek!

Juz na nogach od 6 rano, chociaz prawie wcale nie spalam, do tego w nocy sie poklocilismy z M...ech....nerwy juz mi wychodza przez to zmeczenie. A Mlody juz buszuje po mieszkaniu....

Milego Dzionka!

cocer spaniele sa szalone i gapciowate ja bym nie doradzała tego psa. Polecam cos z owczarkow.

swoja droga witajcie
ja dzis spałam w salonie. Powiedziałam L. zeby zobaczył jak to jest jak sie ciagle wstaje w nocy :) ja sie wyspalam :D
dałam małemu tylko mleko o 2.30

witam i ja

coś mam chyba felerne soczewki ciągle mi oko łzawi no nic trzeba będzie wyrzucić. :(

dziś w nocy włączała mi się 4 razy elektroniczna niania, ja w strachu a łobuz po prostu robił takie cyrki przez noc że maty pod łóżeczkiem nie łapały gdzie on leży, standardowo leżą tak jak dziecko powinno spać, a że on stwierdził że chce spać w poprzek, potem znowu na kołdrze nogi za szczebelkami i ciągle musiałam go przekładać. teraz jeszcze śpi na boczku, normalnie szaleństwo.

oj...no i już po wszystkim:zawstydzona/y::tak:Muszę niestety pomarudzić bo nasza służba zdrowia woła o pomste do nieba! Dwie panie pobierały krew Małemu z palca, jedna naciskała palec, druga stała z próbówką i łąpała kropelki, czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam, a pobieraliśmy już krew w dwóch innch miejscach, do tego trwało to ok 15min.Panie początkowo chciały pobierać krew z żyły - mi na samą myśl sanęły świeczki w oczach bo już to raz przerabialiśmy. Panie stwierdziły, że krew z żyły lepsza, ale jak tylko zaczęły cisnąć Franka po rączach w poszukiwaniu owej żyły to Mały już zaczął popłakiwać i dały sobie na luz choć to co zrobiły z jego palcem też było "niezłe".Wyszliśmy z M wściekli z postanowieniem "nigdy więcej tam nie wrócimy". Badania robiliśmy na NFZ, więc musieliśmy zrobić w wyznaczonym przez przychodnię punkcie, ale cóż widać trzeba będzie robić prywatnie jeśli zajedzie taka konieczność. A obecnie Mały sobie śpi a ja popijam kawkę przed kompem:tak:Pogoda u nas ładna, słonko fajne, tylko zimnawo.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam!u nas nocka straszna:( Jestem niewyspana i boli mnie glowa:( Myszowata tez zadaje sobie to pytanie!!
OwIrene Twoj maly spi 5 h w dzien??? zazdroszcze!!!
Ale paskudla pogoda:( Jest tak ciemno, ze musze w domu swiecic swiatlo!!
Milego dnia!

reklama
dziewczyny ratunku.. co na odparzenie?

od kilku dni Pawelek ma dosyc powazne odparzenie przy odbycie, pojawily sie az biale krosteczki.
Od 2 dni przemywam dupke woda z mydlem (bialy jelen), smaruje porzadna warstwa sudoreamu i nic nie schodzi.. juz niewiem co mam robic...

Do góry