reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie marcóweczki:)
u nas gorąco i parno chyba z 30 stopni znowu mamy. nocka spokojna, Pola zjadła wczoraj 260 mleka i pospała do 7 rano. dostała mleko i popędziłyśmy na szczepienie. i właśnie doszło nam nowe zmartwienie bo mała bardzo malutko przybrała na wadze. od ostatniego razu tj.od 18 czerwca gdzie ważyła 5100 przybrała tylko 700 teraz waży 5800. kurcze i się martwię, zrobiłyśmy badania i jutro wyniki. mam nadzieję że wszytsko będzie ok. zaszczepili nas, krewkę pobrali i teraz Pola sobie śpi na tarasie.
.

Kochana nie martw sie bedzie dobrze,moze ma takie szybkie trawienie.Bartus tez mało przybierał i na szczepieniu sie dowiem ile ma.

reklama
hej kobity, dość długo nie miałam czasu do was zaglądać i raczej nie ma szans, żebym was nadrobiła, ale postaram się:-D

mam tylko nadzieję, że u was i maluszków wszystko ok:-D:-D:-D

buziaki
Witamy :) super, że jesteś :)

U nas dzień straszny, mała ciągle marudzi, najchętniej by siedziała non stop na moich rękach. Zapowiada się u nas na deszcz.

fiołkowa, jesteś odważniejsza ode mnie, ja od dwóch lat się zapisuję i zapisać nie mogę :) trzymam kciuki, pierwszy krok już zrobiłaś ;-)

Alunia śpi a ja się nudzę......... chyba się zaraz położe obok niej :)

Kochana nie martw sie bedzie dobrze,moze ma takie szybkie trawienie.Bartus tez mało przybierał i na szczepieniu sie dowiem ile ma.
dziękuję za słowa otuchy :) ale martwi mnie to coraz bardziej bo moje kurczątko w nocy nie je tylko śpi, a tu czytam że Wasze dzieciaki zjadają mleczko w nocy. zastanawiam się nad tym czy na śpiąco ją nie dokarmiać ale boję się że to glupi pomysł. co o tym myslicie?

No to Niki od 7 rano zjadł 70ml mleczka i przed 9 140ml teraz z 60ml...
moze ja mu chce dac za czesto to mleko...chyba bede mu dawac co 3,5-4h

Pola ale co czytam to Twoja mała ładnie je :) ja to bym chciala zeby Niki jadł tak jak zalecaja chociaz z dwie butle po 160 a on rzadko tyle zje przewaznie szama 100-120 i 700gram to OK wdłg mnie. Moj w 6 tyg przybrał raz 500gr i lekarz pow ze norma teraz waga juz tak szybko nie bedzie szła w góre
jeszcze lakrz pow ze jak dzidzia robi rzadko kupki o waga rosnie szybciej Niki robi 2xdziennie i to konrekt

Ostatnia edycja:
dziękuję za słowa otuchy :) ale martwi mnie to coraz bardziej bo moje kurczątko w nocy nie je tylko śpi, a tu czytam że Wasze dzieciaki zjadają mleczko w nocy. zastanawiam się nad tym czy na śpiąco ją nie dokarmiać ale boję się że to glupi pomysł. co o tym myslicie?

Polusia wydaję mi się że twoja niunia jadła mniej przez ten czas upałów, moja też mniej jadła. Przez 6 tyg przybrała 800. Wydaje mi się że jak by była glodna to by się budziła na jedzonko, zrobisz jak uważasz. Myślę że nie masz się czym martwić :-)

No to Niki od 7 rano zjadł 70ml mleczka i przed 9 140ml teraz z 60ml...
moze ja mu chce dac za czesto to mleko...chyba bede mu dawac co 3,5-4h

Pola ale co czytam to Twoja mała ładnie je :) ja to bym chciala zeby Niki jadł tak jak zalecaja chociaz z dwie butle po 160 a on rzadko tyle zje przewaznie szama 100-120 i 700gram to OK wdłg mnie. Moj w 6 tyg przybrał raz 500gr i lekarz pow ze norma teraz waga juz tak szybko nie bedzie szła w góre
jeszcze lakrz pow ze jak dzidzia robi rzadko kupki o waga rosnie szybciej Niki robi 2xdziennie i to konrekt
ja na jej jedzenie nie narzekam, bo potrafi na noc zjeść 260 mleka, a w ciąu dnia to tak średni 3 x 150 do tego zupka i deserek. kurcze tylko lekarz nas nastraszył, że jak tak mało dziecko przybier na wadze to może być nietolerancja białka krowiego i wcale nie musi być przy tym biegunki i inyych objawów.
wiecie ja to panikara jestem i już wyobrażam sobie najgorsze, a może moja Pola ma tylko dobrą przemiane materii i taki urok że należy do dzieci szczupłych i drobnych.

reklama
Witam sie!
Dopiero Was nadrobilam! nie mialam zbytnio czasu zagladac bo Ola wczoraj i dzis zrobila strajk w spaniu! wczoraj spala w sumie ok 90minut a dzis od rana 15minut. teraz udalo sie i spi troche dluzej, zobaczymy jak dlugo! Wszystko ja wokolo interesuje, najlepiej by spacerowala na raczkach a jak mama wklada do lozeczka to jest wrzask. obawiam sie, ze oduczyla sie samodzielnego zasypiania:-(

Do góry