reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie!

U nas leje niesamowicie, a nocy burza. Jak się nic nie zmieni to nici ze spaceru:wściekła/y: no i tylko 18, ale wolę to niż 37:-)
U nas nocka nawet ok. Jedzonko o 22:30 potem dopiero o 2:30 i 6:30. Ale rano od 8 to już marudzenie, jeść za bardzo nie chce, ciągle płacze. Wydaje mi się, że to zęby i dziąsełka ją bolą rano i wieczorem też tak ma, bo jak zacznie piąstkę pakować do buzi to jakby mogła to by ją zjadła i widać, że to przynosi ulgę.

fiołkowa - powodzenia na jazdach, zobaczysz po kilku godzinach to zacznie Ci się podobać

candy - Ty to masz małego łobuziaka, mam nadzieję, że zacznie Ci więcej spać w nocy abyś też mogła wypocząć

Miłego dni!

witajcie

u nas nocka super, gorzej rano bo o 5.10 maly obudzil sie z takim strasznym wrzaskiem i dlugo nie moglam go uspokoic, podejrzewam ze to przez ząbki bo wczoraj tez kilka razy w dzien zdarzyla mu sie taka histeria, pcha wtedy lapki do buzi i placze i lezki mu lecą, zjadl o 5.30 tylko 70 ml mleczka i spalismy do 9 zjadl 140 ml mleczka i o 10.00 znowu zasnął i ladnie sobie spi, chyba ta pogoda tak na niego dziala bo caly czas pada

a ja wstawilam juz pranie Krzysia, o od dwoch pran do lovelli dodaje miarke (taką jak dają do vanisch oxy) naszego proszku i maly nie ma uczulenia, a plamy z jedzenia zdecydowanie lepiej sie spierają

fiolkowa powodzenia na jazdach, prowadzenie samochodu to super sprawa, za jakis czas zycia bez tego sobie nie bedziesz mogla wyobrazic :-)

Adaś wczoraj strasznie marudził i płakał wieczorem, na noc dostał Viburcol i żel na dziąsła, usnął szybciutko i nocka bardzo ok (chyba 2 razy się budził na papu). Teraz śpi od 9:00, Karol poszedł z babcia na spacer, a ja robię raport do pracy ;)

u nas cos maruda się z rana włączyła i tak na słowo honoru uśmiechamy się do siebie ;)
aż rano myślałam, że chora jest czy coś, bo okropnie marudna była...

Fiołkowa- powodzenia :)
ja też MUSZĘ zrobic prawko, ale JAK??? M. całymi dniami w pracy, wraca 18-19, teraz to w ogóle już na tydzień cały wyjechał... chyba z Olą pójdę na jazdy, bo nie mam jej z kim zostawić :( pewnie tak się nie da, a szkoda :(

Ol leży na brzuszku na macie i próbuje zjeść wiszącą zabawkę i się strasznie przy tym wkurza, hehe ;)

ja mam dziś od rana dzień pełen pracy, gotowanie, sprzątanie, pranie itp, ale jutro jadę na działkę rodziców to trochę odpocznę....mam przynajmniej takową nadzieję, a dziś zatem pakowanie itp, szkoda tylko, że przez te kilka dni będę odcięta tam od internetu:-( a co u Was? jak dzionek mija?

Bartus juz sie obudził wypił flache i siedzi w lezaczku,ale mu sie nudzi wkłada rączki do buzki.U nas przeszła burza wiecej padało niz grzmiało.Mam nadzieje ze jutro bedzie ładniejsza pogoda,bo na spacer by sie wybrało.A ja sobie pije kawke drugą.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-)
Ja się strasznie boję jeździć, a wyprzedzanie przyprawia mnie o zawał:sorry: Ale MUSZĘ zrobić to prawko, bo przy małym dziecku nie da się wstawać o 5 i pędzić na autobus do pracy:no:
Jazdę mam dopiero o 18 - może się trochę ochłodzi do tej pory?:crazy:

mój też ma niby oczka po mamusi :)

a tak w ogóle ostatnio jak widzi obcych krzywi sie i płacze jakby się bał , a zawsze się uśmiechał...dziwne
To dlatego, że dziecko się rozwija i rozpoznaje osoby ze swojego otoczenia, a jak ktoś mu się nie spodoba, to płacze.

reklama
witajcie marcóweczki:)
u nas gorąco i parno chyba z 30 stopni znowu mamy. nocka spokojna, Pola zjadła wczoraj 260 mleka i pospała do 7 rano. dostała mleko i popędziłyśmy na szczepienie. i właśnie doszło nam nowe zmartwienie bo mała bardzo malutko przybrała na wadze. od ostatniego razu tj.od 18 czerwca gdzie ważyła 5100 przybrała tylko 700 teraz waży 5800. kurcze i się martwię, zrobiłyśmy badania i jutro wyniki. mam nadzieję że wszytsko będzie ok. zaszczepili nas, krewkę pobrali i teraz Pola sobie śpi na tarasie.
fiołkowa powodzenia na jazdach, będzie fajnie zobaczysz. jak ja zrobiła, prawo jazdy to ty też dasz radę.

Do góry