reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

wczoraj przed moim pojsciem spac nakarmilam malego tak na spiąco okolo północy juz myslalam ze nie zje, ale zalapal i z 10 minut pojadl no i obudzil sie o 4 myslalam ze uda sie smoka wcisnac ale niestety byl glodny wiec nakarmilam i spal do 6 a potem do 8.30 troche pobrykalismy w lozku potem malego odlozylam do lozeczka i poszlam sobie robic sniadanie i mysle co tam tak cicho a dziecko spi bez smoka bez pieluszki przy buzi wiec tylko przykrylam kocykiem i teraz mam troche spokoju :)

reklama
mloda mamusia1 mój to cały czas pokasłuje i kicha ale myśle że raczej to nie choroba ..

a mojego do żłobka nie przyjeli z powodu braku miejsc , masakra trzy żłobki na Szczecin i tyle dzieci odrzucon :( ,
będzie katorga jak za 2 miesiące wrócę do pracy ,
aż sie boję jak z nocki będe wracać o 7.00 rano to jego pora budzienia i co wtedy :(((
jak odespać , jak wypocząć na kolejną nockę... o Bosh , jestem wściekła dosłownie!!

Katrinka no wlasnie z karmieniem piersia, to troche inaczej :sorry2: Ale i tak z tego co piszesz to pieknie zasypia :tak:
My za miesiac lecimy na 3tyg. do PL i boje sie, zeby mi go nie rozregulowali (wiesz dziadki, ciotki, wujki :dry:). Pewnie nikomu nie bede pozwalala go dotykac :-D

Dziewczyny mam problem!
Bo Alex znowu dzis zrobil rzadka kupke :baffled: Nie ma w niej sluzu, ani niczego innego, tylko jest bardzo luzna. Zastanawiam sie czy to nie po tym zageszczaczu... Ale dobrze sie czuje, nic go nie boli, nie ulewa...
Jakby mial biegunke, to chyba by czesciej robil kupki??? On robi zawsze rano, raz dziennie.
Nie wiem co o tym myslec.

u nas po zagęszczaczu gęste kupki, a o biegunce możesz myśleć jakby częściej robił, może tak po prostu działa na niego inaczej zagęszczacz , nie martw się, jak by często kilka dziennie było tych kupek możesz zacząć się martwić

widzisz u nas kupa raz na 2-4 dni

cansy - ale jestes na liscie rezerowej w zlobku? bo w najmlodszej grupie jest spora rotacja wiec szanse masz :-)

Tabasia - u mnei tez fajna nocka - pobudka dopiero o 5:00, potem przed 8:00 herbatka i sen do 9:00 :-) Kupa sie nie martw ale obserwuj - biegunka to jest bodajze powyzej 5 rzadkich kup na dobe.

A u nas nocka taka sobie. Mała obudziła się o 5 na jedzonko, zjadła i mama myślała, że dziecko będzie spało dalej a tu klops Basia chce się bawić i uśmiecha się do mamy od ucha do ucha:-) ale pobawiła się i pogadała do miśków o 6 sobie jeszcze podjadła i w końcu zasnęła i spała do 9:30. Obudziła się i dobrych kilka minut oglądała swoje rączki, a w ogóle to obudziła się w poprzek łóżeczka:-) ledwo się zmieściła

Witam

Tabasia mój synek często robi rzadkie kupki. Lekarka powiedziała, że jak nie są to częste kupki, tylko normalna ilość na dzień, to nie ma się czym przejmować. Czy tak może być po zagęszczaczu, to nie wiem.

Co do kichania, to mój też często kicha, ale to nie jest katar.

U nas były cyrki wczoraj wieczorem. Kąpiemy zawsze ok 7.30, ale Kuba już od 7 był słyszalny chyba na całym osiedlu:baffled: Nie wiem, co mu się stało, nawet brałam pod uwagę ból brzucha po pierwszej dawce Nutritonu... Nawet w wanience wrzeszczał:baffled: Dostał butlę, zostawił z niej 50 ml i zasnął do 7 dziś rano.

Tabasia - u mnei tez fajna nocka - pobudka dopiero o 5:00, potem przed 8:00 herbatka i sen do 9:00 :-) Kupa sie nie martw ale obserwuj - biegunka to jest bodajze powyzej 5 rzadkich kup na dobe.
To chyba ten zageszczacz na niego tak dziala.
Mysz pamietam jak kiedys pisalas, ze Adas je 5 razy na dobe. Mi sie to w glowie nie miescilo, ze wytrzymuje takie odstepy. A teraz zrobilam to samo z Alexem i jest super :happy2: Butelek mniej do mycia :-D;-) To oczywiscie zart. Ale dalo sie i bardzo sie z tego ciesze :-)
Ja przez jakis czas bede go karmic zawsze o 2 w nocy, zeby mial sztywne pory posilkow, a pozniej bede powoli najpierw ograniczac nocny posilek, zeby za 3-4 miesiace powoli go wyeliminowac. Takie budzenie sie w pozniejszym okresie, to kwestia przyzwyczajenia niestety, a nie glodu...

reklama
U nas były cyrki wczoraj wieczorem. Kąpiemy zawsze ok 7.30, ale Kuba już od 7 był słyszalny chyba na całym osiedlu:baffled: Nie wiem, co mu się stało, nawet brałam pod uwagę ból brzucha po pierwszej dawce Nutritonu... Nawet w wanience wrzeszczał:baffled: Dostał butlę, zostawił z niej 50 ml i zasnął do 7 dziś rano.

a jak ulewanie?

Do góry