reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień dobry kochane :) Córa spi to mam troche czasu ;) Ale już rozpakowanych mamusiek, no no ;p Leci z górki hi hi ;p Dziś u mnie była pierwsza partia odwiedzin ;) Mała prawie cały czas przespała i nie dała się sobą nacieszyć gościom i przyszłemu chrzestnemu ;D Ale ogólnie dobrze :) Ładnie sie zaaklimatyzowała w domku, ładnie je i śpi :) Tylko kupek dużo wali he he ;D co mnie też w sumie troche niepokoi..

Kochane, pisze bo mam problem.. Co moge zrobic by zrobić kupke? Bo kurcze męczy mnie i męczy a nie moge.. Już mnie brzuch boli ;( Moge jeść suszone śliwki jak karmie?? Słyszałam że kompot z szuszek jest dobry i można podczas karmienia. Ale czy suszone śliwki można? Gdybym nie karmiła to pewno dużo by sie sposobów znalazło, a tak to już nie wiem co mam zrobić :(

reklama
mazia kto wie moze i Ciebie z nienacka cos ruszy :)

Ccaroline ja tez mam podobnie, ze czasami mam skurcze ale nie jestem w stanie rozoronic czy to te wlasciwe, do szpitala tez mam ponad 50km a podobno drugi porod trwa duzo krocej i tego sie boje ze zacznie sie cos samo w godzinach szczytu i jeszcze w aucie urodze.

Również tego się obawiam, ale z drugiej strony, nie chcę jechać z fałszywym alarmem także czekam, aż będę pewna :)

Co do ustępowania miejsc, ostatnio byłąm w sklepie, takim małym i stanęłam sobie przed taką babką, ok.50-tki bo chciałąm zerknąć jakie mięso kupi a ona do mnie że ona tu stała, potem spojrzała na mój brzuch i trochę jej się głupio zrobiło, no ale ja przesząłm za nią, i oczywiście stałąm i stałąm bo kupowała ik kupowała; obsługiwała jedna spprzedawczyni, a druga coś kroiła, myślałam że mne obsłuży, a ta nic i stałam chyba z 10 minut, no moze 5:) W całej ciąży nie zdarzyło mi się żeby mi ktoś miejsca ustapił

Mi dwa razy ustąpiono miejsca, bardzo miło się poczułam :) w banku i w laboratorium, gdyby nie miła pani musiałabym stać w kolejce z 30 minut, tyle było osób.

Iza na pewno nie próbuj na siłę!! Bo hemoroidy gwarantowane będą!! Co do śliwek nie mam pojęcia czy można podczas karmienia, może w ostateczności czopek?

Dzień dobry kochane :) Córa spi to mam troche czasu ;) Ale już rozpakowanych mamusiek, no no ;p Leci z górki hi hi ;p Dziś u mnie była pierwsza partia odwiedzin ;) Mała prawie cały czas przespała i nie dała się sobą nacieszyć gościom i przyszłemu chrzestnemu ;D Ale ogólnie dobrze :) Ładnie sie zaaklimatyzowała w domku, ładnie je i śpi :) Tylko kupek dużo wali he he ;D co mnie też w sumie troche niepokoi..

Kochane, pisze bo mam problem.. Co moge zrobic by zrobić kupke? Bo kurcze męczy mnie i męczy a nie moge.. Już mnie brzuch boli ;( Moge jeść suszone śliwki jak karmie?? Słyszałam że kompot z szuszek jest dobry i można podczas karmienia. Ale czy suszone śliwki można? Gdybym nie karmiła to pewno dużo by sie sposobów znalazło, a tak to już nie wiem co mam zrobić :(

Ja mam w domu czopki dla dzieci glicerynowe...wyprobuj ...a sliwki nie powinny uczulac tylko z umiarem bo mala moze rozbolec brzuszek...

reklama
moja na butelce kupy robi raz dziennie.

a co do smoczka- nie używamy ciągle, tylko wtedy, jak Ola jest bardzo niespokojna.
zresztą ona jeszcze nie bardzo umie trzymać smoka ;P
czasami sobie sama rączka pomaga :D

ale czytałam, że smoczek eliminuje ryzyko bezdechów, więc teraz jeśli tylko by chciała, będę jej dawać smoka cały czas.

Do góry