reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć Dziewczyny,
Wg kalendarza BB mój termin to 8 marca 2010. To moja pierwsza ciąża.
Dziś byłam u lekarza, na monitorze widać było pęcherzyk ciążowy, ale nie widać było zawartości :-), bo jak mówi lekarz jest jeszcze za wcześnie. Ma być widać w przyszłym tygodniu i właśnie wtedy kazał zrobić USG i z wynikami isc do lekarza. Nie zlecił mi żadnych badań, on nie zajmuje się prowadzeniem ciąży, ale czy mimo to nie powinien? Mogłabym już po USG isć do przyszłego lekarza prow. z kompletem wyników, a tak będę musiała chodzić dwa razy? Jak sądzicie? Czy te badania mogę zrobić bez skierowania albo iść po skierowanie do internisty? Strasznie byłam zakręcona podczas tej wizyty, co chyba zrozumiałe :-) i oczywiście zaczęłam się nad tym zastanawiać po wyjściu z gabinetu... :wściekła/y:
Pozdrawiam Was i wasze fasolki serdecznie!

reklama
Agniesiak ale Ci fajnie :-) też bym skoczyła do teściowej na obiadek, a gotuje zajebiaszczo :tak:, tylko, że my mamy do rodziców jakieś 180 km, ale w najbliższy weekend jedziemy do Białegostoku (to nasze rodzinne miasto) i na pewno teściówka, jak zwykle, upichci coś dobrego, chociaż od kilku dni zauważyłam, że zaczyna mie odrzucać od jedzenia
Moja teściowa mieszka w tym samym miasteczku co my, także wpadamy do niej od czasu do czasu:tak: A gotuje wspaniale:-D Tylko ja też nie mam apetytu, ale to chyba przez tą ciążę:tak::-)

Cześć Dziewczyny,
Wg kalendarza BB mój termin to 8 marca 2010. To moja pierwsza ciąża.
Dziś byłam u lekarza, na monitorze widać było pęcherzyk ciążowy, ale nie widać było zawartości :-), bo jak mówi lekarz jest jeszcze za wcześnie. Ma być widać w przyszłym tygodniu i właśnie wtedy kazał zrobić USG i z wynikami isc do lekarza. Nie zlecił mi żadnych badań, on nie zajmuje się prowadzeniem ciąży, ale czy mimo to nie powinien? Mogłabym już po USG isć do przyszłego lekarza prow. z kompletem wyników, a tak będę musiała chodzić dwa razy? Jak sądzicie? Czy te badania mogę zrobić bez skierowania albo iść po skierowanie do internisty? Strasznie byłam zakręcona podczas tej wizyty, co chyba zrozumiałe :-) i oczywiście zaczęłam się nad tym zastanawiać po wyjściu z gabinetu... :wściekła/y:
Pozdrawiam Was i wasze fasolki serdecznie!
Kochana a po co masz biegac do dwóch lekarzy? Ja tam bym poszła do takiego, który od razu poprowadziłby moją ciążę:tak: Jutro właśnie idę i troche się peniam;-):-D

No właśnie, nie wiedziałam, że ten lekarz nie prowadzi ciąży i teraz już zupełnie nie wiem kto będzie moją ciążę prowadził :-(. Poradzono mi, żebym wybrała lekarza, który pracuje również w szpitalu, w którym zdecyduję się rodzić. Ale ta decyzja na razie mnie przerasta. Czy jest jakaś jedna strona, na której są listy lekarzy pracujących w danych szpitalach? Jestem z Warszawy i mam abonament w Limie. I chwilowo jestem na maxa zagubiona.
:)

No właśnie, nie wiedziałam, że ten lekarz nie prowadzi ciąży i teraz już zupełnie nie wiem kto będzie moją ciążę prowadził :-(. Poradzono mi, żebym wybrała lekarza, który pracuje również w szpitalu, w którym zdecyduję się rodzić. Ale ta decyzja na razie mnie przerasta. Czy jest jakaś jedna strona, na której są listy lekarzy pracujących w danych szpitalach? Jestem z Warszawy i mam abonament w Limie. I chwilowo jestem na maxa zagubiona.
:)

jest taka lista wejdź na mamy z warszawy one tobie najlepiej doradzą:tak:

miły termin masz akurat na Dzień Kobiet:-)

co do lekarza to musi tobie poprasować ja wielu przeszłam w ciągu tych 5 lat i obecnie mam dwóch jednego NFZ i jednego prywatnego pracującego w szpitalu i to on prowadził moją poprzednią ciążę a teraz się okaże zaufanie mam do obu zależy jak ciąża będzie przebiegać jak bez większych komplikacji to zostanę u tego z NFZ:-) zaoszczędzę na pampersy dla maluch:-D:-D:-D

List nie ma, ale jak wpiszesz w googlach "ginekolog lim ciaza" to wyskoczy Ci cala lista opinii.
Ja slyszalam dobre zdania o dr. Barcz i dr. Maj
No i na stronie Limu jest spis lekarzy z info czy maja specjalizacje poloznicza

reklama
matko ale się rozgadałyście :)
witam nowe koleżanki
dzisiaj poszłam do gina, bo martwiły mnie te bóle, więc tak dzidzia ok, widziałam jak bije serduszko 6-7 tydzień dostałam duphaston 14 dni zwolnienia i nakaz leżenia, termin mam na 28.02.2009 ale chyba pozwolicie mi zostać, co :)

Do góry