reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie dziewczuszki:tak:
Jednak teśc po mnie przyjedzie i zawiezie mnie tak o 8:30 do lekarza:tak: Strasznie jakoś spanikowana jestem..:zawstydzona/y:
Jak tylko wrócę to się odezwę..:tak:
Trzymajcie kciuki by jednak potwierdził ciążę:tak::-)

Trzymam kciuki będzie dobrze!! i czekamy na relacje :)

Kochane zrobiłam drugi test i również wyszły dwie kreseczki :) do lekarza zapiszę się dopiero za 2 tygodnie bo jeszcze troszkę za wcześnie, znam dokładną datę zapłodnienia, według miesiączki jest to początek 5 tygodnia według mojej daty koniec 3. Cała rodzina szczęśliwa. Tylko w tej ciąży spróbuję nie przytyć 23 kg które już zrzuciłam. A pro po listy, na imię mam Karolina, lat 24, Lidzbark Warmiński. Pozdrawiam wszystkie mamusie i maleństwa :)

reklama
Agniesiak mocno kciukam za twoją wizytę:-), ja oddałam dziś krew na betę, wynik będzie po 20, w sumie to jestem spokojna będzie co ma być, wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch, miałam takie lekkie skurcze, ale dziś jest ok i co mnie jedna cycka boleć przestała to druga zaczęła...

Jestem Kochane!!
Widziałam pęcherzyk tylko na usg...:-( 6 mm.. robił mi przez brzuch usg, nie dopochwowo.
Powiedział, że mam się zglosic za dwa tygodnie bo teraz to bardzo wczesna ciąża i nie widac za dużo.
Dał mi skierowanie na różne badania i za dwa tyg mam się u niego pojawic. Powiedział, że coś mu nie pasuje ten pęcherzyk co do ostatniej miesiączki. Może jest za mały.. nie wiem:-(

Powiedział, że coś mu nie pasuje ten pęcherzyk co do ostatniej miesiączki. Może jest za mały.. nie wiem:-(
No właśnie, trzeba się od razu dopytywać o wszystko, bo potem się człowiek niepotrzebnie martwi. Możesz zadzwonić do niego i się dopytać? Na pewno nie miał nic złego na myśli...

a kiedy mialas ostatnia @? 6 mm to chyba dobrze tak tez pokazuje na suwaczku 4-6mm, a bylas prywatnie czy panstwowo?
Ostatnią @ miałam 30 maja. Ja wiem, że mam się nie martwic bo to bardzo wczesna ciąża jak powiedział:tak: Zobaczymy za dwa tygodnie jak pójde z badaniami i na usg:tak: A byłam państwowo. Moja tesciowa pracuje w szpitalu i mnie zarejestrowała ( jest pielęgniarka):tak:

Hej pisałam juz wczesniej.

Ja również bylam wczoraj na badaniu,mialam tylko badanie ginekologiczne,i powiedzial ze moge byc w ciąży bo mam rozpulchnioną i powiekszoną macicę ale również powiedział,ze nie pasuje mu to do ostaniej normalnej miesiaczki(31 maja) kazal przyjsc za 10 dni.Ja w przeciwienstwie do Agniesi dostalam @ a raczej plamienia w kolorze kawy z mlekiem>nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 9 dni;/.Jakie macie dolegliwosci??

Ja miałam tak.
Przed tą pseudo @ bolaly mnie strasznie ale to strasznie piersi,tak ze nawet tabletki i zimne oklady byly potrzebne.Urosły mi o 1 rozmiar.Gruczoly mialam twarde jak skała.Stopniowo przestawało boleć.

Dodatkowo mialam bole brzucha jak na @ gdzies z 5 dni przed tym plamieniem.A nigdy tak nie mialam.

Teraz mam duzo bialego serkowatego sluzu.

Bole brzucha szczegolnie wieczorem nawet w nocy.Ostatnio bylam na koncercie i podskoczylam raz i juz mnie brzuch bolal.

Częste gazy:baffled::baffled::baffled::baffled: i dziwne bulgotania w brzuchu!! jakby sie tam woda gotowała.

reklama
Hej pisałam juz wczesniej.

Ja również bylam wczoraj na badaniu,mialam tylko badanie ginekologiczne,i powiedzial ze moge byc w ciąży bo mam rozpulchnioną i powiekszoną macicę ale również powiedział,ze nie pasuje mu to do ostaniej normalnej miesiaczki(31 maja) kazal przyjsc za 10 dni.Ja w przeciwienstwie do Agniesi dostalam @ a raczej plamienia w kolorze kawy z mlekiem>nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 9 dni;/.Jakie macie dolegliwosci??

Ja miałam tak.
Przed tą pseudo @ bolaly mnie strasznie ale to strasznie piersi,tak ze nawet tabletki i zimne oklady byly potrzebne.Urosły mi o 1 rozmiar.Gruczoly mialam twarde jak skała.Stopniowo przestawało boleć.

Dodatkowo mialam bole brzucha jak na @ gdzies z 5 dni przed tym plamieniem.A nigdy tak nie mialam.

Teraz mam duzo bialego serkowatego sluzu.

Bole brzucha szczegolnie wieczorem nawet w nocy.Ostatnio bylam na koncercie i podskoczylam raz i juz mnie brzuch bolal.

Częste gazy:baffled::baffled::baffled::baffled: i dziwne bulgotania w brzuchu!! jakby sie tam woda gotowała.
No własnie mojemu tez coś nie pasowało co do ostatniej @..
Eh lekarze.. normalnie oszalec mozna. Ja już wcisnełam na luuz. Co ma byc to będzie:tak: Dwa tygodnie szybko mi miną i ujrzę swoja Fasoleczkę:tak:
Kochanie Ty tez się nie martw. Może owulacja się jakoś przesunęła czy cuś;-):tak::-) Bedzie dobrze, nie denerwuj się. Objawy masz ciążowe, także gra gitara:tak:

Do góry