reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czytam o tych choróbskach co się przyplątują i jestem zła. Dlaczego to akurat w ciązy się przytrafia:wściekła/y:

Igi daj znać po wizycie, jestem ciekawa co będzie u ciebie widać na USG.

Za miesiąc mam pierwszy egzamin na prawko, dziś miałam jazdy. W Katowicach na egzamin czeka się 3 miesięce, paranoja. Jakoś nie wierzę że uda mi się zdać za 1 razem, bo to graniczy z cudem. Następny będzie w listopadzie jak dobrze pójdzie. Fajny brzuch już wtedy będę miała:baffled:, a liczyłam że się do lata z prawkiem wyrobię:oo2:

reklama
Dzięki za odpowiedzi.
Może więc moje złe samopoczucie wynika z fazy ciąży, a nie jest spowodowane lekiem. Ale zapytam dziś o to lekarza.
Moniat szkoda, że nie zdajesz w Poznaniu - siostra jest instruktorem i ma niespożyte pokłady cierpliwości dla kobiet ;-).

Uściski dla wszystkich :-)

Ja sobie właśnie oglądam zdjęcia brzucholków stycznióweczek, oj mają je już pokaźne:tak:. Niektóre lutóweczki też już wklejaja zdjęcia, także dziewczyny za jakiś miesięc niektóre z nas będą mogły się już pochwalić:-p

Ja sobie właśnie oglądam zdjęcia brzucholków stycznióweczek, oj mają je już pokaźne:tak:. Niektóre lutóweczki też już wklejaja zdjęcia, także dziewczyny za jakiś miesięc niektóre z nas będą mogły się już pochwalić:-p
He he, też sobie tam zajrzałam :-). Ja pamiętam, że w ciąży z Karolkiem zaczęłam nosić ciążowe spodnie w październiku, ale pod koniec września już miałam spory brzuszek :tak:

mam pytanko: wiele z Was pisze, ze bierze (lub brało) Luteinę. Jak się po niej czułyście?
Bo mnie okropnie po niej muli, nasiliły się mdłości i generalnie kiepsko mi po niej... A może te objawy są niezależne od tego lekarstwa i bez niego też bym się tak czuła... :baffled:

Ja też biorę luteinę, ale nie zauważyłam po niej żadnych niepożądanych objawów.

Dziś za to rozbolał mnie bruch. Chyba ze stresu :-(

Dziewczny; macie już jakieś przeczucia co do płci?

Ja np. myślę że będzie dziewczynka, choć jest mi to zupełnie obojętne. Nawet kiedyś bardziej chciałam chłopca:-D.

Wiem, że mąż myśli o synu, ale wiadomo że wprost tego nie powie.;-)

Ciekawe po czyjej myśli będzie.

W przyszłości to marzy mi się parka, fajnie mieć i jedno i drugie. Niestety nie zawsze idzie po naszej myśli:-)

Ja przeczucia nie mam żadnego. Choc przez całe życie byłam przekonana, że jeśli kiedykolwiek będę miała dziecko to będzie to chłopiec.

Teraz uporczywie wmawiam sobie, że to jednak dziewczynka :-D

reklama
Ja też chciałabym dziewczynkę, ale czuję, że chyba będzie chłopczyk, ale to dlatego, że ja mam zawsze na odwrót wszystko:-) Ale najważniejsze żeby było zdrowe, a płeć to drugorzędna sprawa.
Ja się tak trochę martwię, że nic mnie mój gin nie przebadał.. Dał mi tylko skierowanie na glukozę 17.08, kazał brać feminatal, pojutrze usg u niego prywatnie a kolejna wizyta 24.08. Nie zrobił ze mną żadnego wywiadu, karty ciąży nie założył.. Nie uważacie, że to trochę za mało??:-(

Do góry