reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Cześć dziewczyny,
przyłączam się do ząbkujących. Koszmar!!!!:eek: Wczoraj wieczorem Ania tak płakała w swoim łóżeczku,że musiałam ją wziąć do siebie. Spałyśmy razem,tzn. ona spała,a ja czuwałam żeby się udusiła tym jej katarem. Jestem zła, niewyspana i w ogóle mam dosyć:dry:
Jedynie wczoraj miałam pozytywny sen:byłam na zakupach w La Manii i kupiłam tam sobie zegarek i portfel:rofl2:

Apistella z tym zgrzytaniem to współczuję, Ania na początku trochę zgrzytała,ale na szczęście przestała. Jaś jak był mały tak zgrzytał... oprócz tego obgryzał swoje drewniane łóżeczko:eek:

u nas też jakiś najgorszy moment wyżynania, bo przy jedzeniu był ryk i mały chwytał się za policzek, tylko, że on nie odpuści posiłku i zjadł wszystko w bólu.

Aha,jeszcze zapomniałam Wam napisać,że wczoraj rozładowywałam swoje emocje piekąc bułeczki (których z resztą nie mogę zjeść:sorry:). Oto efekty: DSC01083.jpg Częstujcie się:-):-):-)

Współczuję wszystkim ząbkowiczom i ich mamom. U nas póki co spokój. Już się boję co dalej będzie. Ponoć kły najbardziej bolą...
Spring- pysznie wyglądają:tak:. Jak możesz to wrzuć przepis:-)

Miłego dnia mamuśki

witajcie:-)

spring cudne bułeczki:-) częstuję się wirtualnie:tak: ja się wyżyłam farbując włosy;-) kupiłam taką piankę z loreala i spełniłam zachciankę emka na żonę brunetkę:-D biedna Anulka - zdrówka!!!!
pabellka współczuję i poganiam tego Waszego drugiego zęba:tak:
wierka niech i u Was w końcu się uspokoi z ząbkowaniem!!! w temacie umiejętności Zosia zrobi brawo/kosi kosi, przybije piątkę ale z papa ciężko, za to powtarza po mnie "ta ta" "ma ma" "ba ba" nie za każdym razem, ale często się udaje
apistella gratki dla córeczki:-) wskazywanie części ciała to już wyższy poziom trudności:-D

a my się leczymy z infekcji układu moczowego i walczymy z brakiem apetytu u Zosi! wczoraj podjęłam próbe nauki samodzielnego zasypiania metodą z książki "każde dziecko może nauczyć się spać" i odpuściłam po 3 razie jak weszłam do pokoju. To nie dla nas:no: za to udało się Zosi zasnąć ze mną w łóżku ale nie przy cycu i jak na razie taki sukces musi nam starczyć:tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Mamusie ...
Ostatnio cisza byłą na bb ale coś się rozkręciło :-p
A ja od poniedziałku wróciłam do pracy ... na razie mam od 15-20 (szkoleniowo-przypomnieniowe) a od grudnia prawie same nocki. Pierwszy dzień kiedy wychodziłam do pracy był smutny, łezki mi do oczu wyszły kiedy wychodziłam ale wczoraj już było lepiej. Wiem że inni (w tym eMek) dobrze się nią zajmują ale jakieś takie przekonanie że ja zajmuję się nią najlepiej :-p
apistella ... fajnie że Twoja Gwiazda umie pokazać gdzie masz nosek, chyba też się zaczniemy uczyć. U nas kosi/kosi, brawo, piątka, dwa rodzaje papa a jak jej mówie powiedz mama to ona da-da :eek: Ale sama od siebie ma-ma powie.
spring ... zdrówka dla Anulki!
wierka, pabella, koncia ... oby te ząbki szybko się wybiły i już tak nie męczyły! U nas póki co nic. No chyba że problemy z zaśnięciem i ciężkie noce mam przypisać ząbkowaniu (?)
patik ... na mnie farba do włosów już czeka ... ale wcześniej chyba wybiorę się podciąć końcówki. W przyszłym tygodniu się będę "pięknić" :-D No i gratulujemy zasypiania bez cyca!

Hello
Nooo wreszcie produkcja postów ruszyła,bo już myślałam ze strajkujecie:-)
U nas dziś nauczyciele strajkują wiec mam obu moich chłopców w domu:tak: Do Sammiego ma potem przyjść kolega wiec sprząta w swoim pokoju;-)
Co do ząbkowania to Jamiego boli nawet jak ciągnie mleko przez butelkę dlatego pije tylko u mnie na rekach i lekko na boczku.W głowie się nie mieści ile te dzieci muszą się nacierpieć w pierwszym roku życia.

spring
jako interpretator Twoich snów przepowiadam przypływ gotówki:tak: A bułeczki muszą być smaczne,już się częstuję;-)
patik ja zawsze Loreal'em farbuje włosy,wtedy maja śliczny połysk:happy:

reklama
Wierka Lokata a moja Młoda właśnie kosi-kosio ani brawo nie bardzo, właściwie to rzadko to robiłam, może dlatego, papa zrobi, ale nie zawsze, tylko czasem "łaskawie" ;-)
Spring a Łucja obgryza wszystko co się da, fotel z drewnianą ramą owszem, ale takim z metalową ramą też nie pogardzi :shocked2: a bułeczki preśliczne, w ciąży jak miałam duuużo czasu to piekłam częśto i bułeczki i chlebek...mmm.chyba muszę znowu coś upiec, bo mi smaka narobiłaś :-D
Patik każdy sukces dobry, u nas było tak, że był czas kiedy bez problemu zasypiała, a czasem, np. teraz, ma spore trudności w ogóle z zaśnięciem, więc po prostu może bardziej mamy potrzebuje i to nie jest czas żeby zaczynać naukę, tylko w ten sposób odkładam to do niewiadomo kiedy...:sorry:

Niunia moja dziś spała tylko po pół godziny, zwalam to na zęby i katar (który nawet się troche zmiejszył...tfu tfu tfu), a jeszcze do lekarza idziemy więc może się choć trochę wyśli i będzie w miarę zadowolona.

Do góry