reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

witam sie w tym kolejnym chorobowym dniu....masakra mam dosc poedejrzewam ze to inefekcje od powietrza w naszym mieszakniu bo w tamtym roku ciagle mialam zatoki itd..i zadne leki nie pomagaly i teraz jeste to samo tylko najgorzej ze maly musi cierpiec...jestem nie do zycia dzis jakas slaba z ciezkimi nogami maly gluty ciagnace sie do pasa i kaszel ..mam dosc mieszkania tutaj nirmalnie!!!!!!

reklama
Witam:)

pare dobrych miesiecy mnie tu nie bylo ale to z zupelnego braku czasu ostatnio nawet dla malej mam go coraz mniej i jak tylko mam wolna chwile kazda chce spedzac z nia postaram sie bywac tu od czasu do czasu moze mi pomozecie z rozwiazaniem problemu dlaczego ona placze czasem mi brak sil od miesiaca jest chora tylko antybiotyk jej zmieniaja a noce czasem sa koszmarne nie dosc ze ciagle sie budzi to jest niesamowity placz w nocy nie je zreszta ostatnio malo co je raczuje do tylu do przodu to sie na tylku podsuwa zabkow brak ogolnie to moj kochany slodziak:)

zycze zdrowka dla maluchu bo epidemia widze pelna para i mam :)

Dzień dobry mamuśki
Mały ma drzemkę więc mogę chwilkę usiąść i poczytać.... a z racji tego że nie mam w domu z kim teraz pogadać to.... podzielę się z Wami pewnymi stwierdzeniami.... nie zupełnie o Waszych i moim skarbeczku.... a więc tak po pierwsze na onecie umieścili dziś artykuł o poronieniu czytają poryczałam się (już taki ze mnie mazgaj, ze wszystko tak bardzo mocno przeżywam) ale po przeczytaniu go spojrzałam co piszą w komentarzach i tu :szok::crazy::no: jednym słowem masakra tak sobie pomyślałam, zę niektórych ludzi to powinni zamknąć za samo podejście do tematu i traktowanie osób które przeżyły taką tragedię... po prostu szkoda słów.
A teraz coś innego... wcześniej czytałam gdzieś na necie a dziś było w Dzień dobry TVN o kampani "śpiąc z dzieckiem zabijasz je?'' przyznam się, że nie oglądałam bo mi Wojtek nie dał ale ... no właśnie jak jest z rym spaniem??? Mały śpi w łózeczku ale czasem jak jest marudny kładę go koło siebie, i wcześniej gdzieś czytałam ze to wpływa pozytywnie na rozwój dziecka .... a teraz takie rzecy słyszę i zgłupiałam .... już nie wiem jak to jest

Wróciłyśmy,w przedszkolu było super. I zobaczyć radość w oczach Jasia tylko z tego powodu,że przyszłyśmy do niego-bezcenne:-) Kochany jest ten mój łobuz:happy:

Ostatnia edycja:
Witam się:-)u nas widacv światełko w tunelu w związku z chorobą Maćka...tzn w nocy nie miał juz ataku kaszlu w związku z tym ładnie spał...dzisiaj tez wdzień spał mi ciągiem 3 godziny:szok: nigdy jeszcze tak długo nie przespał...widac że był tym wszytskim zmęczony...jutro konczymy antybiotyk...

Jutro w ogole jade na uczelnie dogadac sie z promotorka odnosnie mojej pracy mgr...wypadalo by chociaz temat wybrac skoro w czerwcu mam sie bronic hihi:rofl2:

spring super ze wizyta w przedszkolu wypadła pomyślnie:-) nie raz mozna złoscic sie na dziecko, miec wszytskiego dosyc..wyjsc...Ale widziec jego rozesmiane oczy i buzie to rzeczywiscie bezcenne...Matka natura dobrze to w kobietach wymysliła:-)

Madiu oglądałam ten program w ddtvn...i powiem szczerze ze nie trafił ta kampania do mnie..po pierwsze jest ona emitowana w stanach i skierowana na tamten rynek...i jak wiemy jest on dosc specyficzny...z tego co sie wypowiadal pediatra to przede wszystkim dlatego ze jest tam bardzo duzo otylych ludzi i to zazwyczaj oni stwarzaja najwieksze niebezpieczenstwo dla dzieci...po drugie czesto ida spac pod wpływem alkoholu..nie kontrolujac tego co sie dzieje z dzieckiem i po trzecie w ich zwiąkach dzieje sie nieciekawie a dziecko to tez dobry argument zeby np ze soba nie sypiac...Z tym sapniem to trzeba przestrzegac po prostu paru zasad...zeby nie pic % przed spaniem dzieckiem no i musi to tez odpowiadac drugiemu partnerowi...Jaki to ma wpływ na rozwój dziecka??-nie wiem...Ja sama jeszcze niegy np nie spałam z Mackiem...

Chciałam się pochwalić,żemoja Gabi była dzisiaj u pediatry ważona i waży 8350g :-) w ciągu miesiąca przybrała ponad 700g. wkońcu!
Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca, ale coraz lepiej mi je, dzisiaj pierwszy raz wcięła cały duży słoik 190g obiadku! kaszke na gęsto łyżeczką wcina, aż jej się uszy trzęsą, całe jabłko, czy banana, jogurt, to prawie połyka w całości :-) kurde, ale ulga....... i do obiadku nie używamy już chrupek hehe
a co do mleka, to jak jej się umyśli, dzisiaj np. za każdym razem jak jej dałam wypiła całą i to nie na śpiocha! no a czasami to tylko wypije jak śpi, ale wszystko inne je.. i widać to odrazu na wadze..:tak:

Lokata pisałaś kiedyś, że Twoja Malwi kojarzy Ci się z moją Gabi - miałam ci to samo pisać :tak: :-)

No i wreszcie weekend. WITAM!
Ja z moją też byłam ostatnio na szczepieniu i ważyła 8420 (do wzrostu 71,5cm) czyli przez 6 tygodni przytyła dokładnie kilo. Miałam wrażenie że to dużo, ale jak coś to i tak to spali, bo jest jej wszędzie pełno, raczkuje w zawrotnym tempie, wstaje non stop, siada, wstaje, siada, wstaje... ;) Chciałabym mieć jej energię :-D
We wtorek okazało się, że mam zapalenie gardła, katar i w ogóle dętka ze mnie była przez dwa dni. teraz juz tylko kicham i zaczynam kaszleć za to Marcin ma stan podgorączkowy, kaszle jak szalony i smarka na potęgę. o matko czyli się zaczęło i u nas, a tak się cieszyłam, że może się uda bez chorób dotrwać do nowego roku. Młoda trzyma się dzielnie na razie, zobaczymy za kilka dni.
Jutro postaram coś poczytać co u Was (pewnie też choroby :/) a teraz zmykam do ciepłego łóżka się grzać.
Miłej nocy i przespanej.

Dobry wieczór ...
madiu ... ja też uważam że sypianie z dzieckiem jest korzystne, Malwi spała ze mną do 3,5 m-ca.
spring ... super że Jaś był tak szczęśliwy, na pewno bardzo pozytywnie to przeżywał :tak:
magula ... powrotu do zdrówka dla Maćka!
wredniak ... super że Gabi zaczęła tak ładnie jeść ... życzę Ci by apetyt Gabi cały czas dopisywał i by tak ślicznie przybierała na wadze! Może i u nas się poprawi. Mleko w dalszym ciągu na śpiocha, obiady i kaszki średnio na jeża, deserki w miare dobrze.
barbra ... Maja też ma śliczną wagę i ładnie przybrała. Z tą energią to Malwi też non stop w ruchu, chciałaby robić wszystko na raz :-) Kuruj się!

Ostatnia edycja:
reklama
pabella - dlaczego głodzisz swoją Gabe? nieładnie! :-)

Lokata - mam nadzieje, że Malwi zacznie znowu ładnie jeść, życzę Ci tego. Mojej wyszły 3 zęby i jakoś spokojnie jest, chociaż jeszcze ta górna jedynka ją męczy.

Co do ruchliwości to u nas też jest szał ciał.. Gabi jest wszędzie.. raczkuje po całym domu i czasami jak się rozpędzi to muszę ją gonić :-) cały czas w łóżeczku chodzi dookoła, albo wstaje i siada, wsyaje i siada, tak jak pisała barbra rączki, nózki cały czas chodzą.. i ja też zazdroszcze jej tej energii.. nie usiedzi w miejscu nawet dwóch sekund.. :-D:-D

Do góry