reklama
K
koncia
Gość
My wracamy po szczepieniu. Maść Emla pomogła, młody nawet nie zauważył
Waży 7kg, lekarz stwierdził, że za dużo i mam ograniczyć pokarm pokarm ograniczyłam już kilka dni temu, ale i tak jestem zdziwiona, że nie waży więcej. Obecnie prawie podwoił swoją wagę urodzeniową. Czytałam, że do 300g na tydzień, to norma, więc nie wiem czemu niby za dużo
Od urodzenia jest w 75 centylu i rośnie równomiernie, więc jak dla mnie *******enie
Teściowa od razu zadzwoniła zapytać co lekarz powiedział na jego wielkość. Powiedziałam jej, że prawidłowo... (niedawno stwierdziła, że jest gruby i to moja wina)
Waży 7kg, lekarz stwierdził, że za dużo i mam ograniczyć pokarm pokarm ograniczyłam już kilka dni temu, ale i tak jestem zdziwiona, że nie waży więcej. Obecnie prawie podwoił swoją wagę urodzeniową. Czytałam, że do 300g na tydzień, to norma, więc nie wiem czemu niby za dużo
Od urodzenia jest w 75 centylu i rośnie równomiernie, więc jak dla mnie *******enie
Teściowa od razu zadzwoniła zapytać co lekarz powiedział na jego wielkość. Powiedziałam jej, że prawidłowo... (niedawno stwierdziła, że jest gruby i to moja wina)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
K
koncia
Gość
Vetka, a mam jeszcze takie pytanie.
Bo mały ma suchą skórę na brzuszku i lekarz kazał zmienić mleko na Bebilon HA. My używamy Bebiko, a on uparcie namawiał na Bebilon
Czy możliwe, żeby od mleka miał suchą skórę? Od dawna używamy Bebiko i było wszystko ok, wydaje mi się, że to nie jest z tym związane. Pogarsza się kiedy młody się przegrzeje, wtedy robią się takie czerwone suche placki. Po posmarowaniu Nivea SOS znika.
Bo mały ma suchą skórę na brzuszku i lekarz kazał zmienić mleko na Bebilon HA. My używamy Bebiko, a on uparcie namawiał na Bebilon
Czy możliwe, żeby od mleka miał suchą skórę? Od dawna używamy Bebiko i było wszystko ok, wydaje mi się, że to nie jest z tym związane. Pogarsza się kiedy młody się przegrzeje, wtedy robią się takie czerwone suche placki. Po posmarowaniu Nivea SOS znika.
Laki, wymiękam!!! W biurze w moim pokoju zepsuła się na amen klima i nie montują nowej, bo z końcem miesiąca przenosimy się do nowego budynku i się nie opłaca. A ja umieram, takie gorąco - dodatkowo przez ścianę grzejąca serwerownia, masakra!!!!
I tęsknię za niunią!!! Wydrukowałam sobie jej zdjęcie w formacie A4 i powiesiłam tak, że wygląda jakby na mnie patrzyła i chciała na rączki. Ja chcę już do niej jechać!!!!!!
Koncia, lekarz namawia Cię na Belilon HA, nie dlatego, że Bebilon, ale że HA - hypoalergiczny. Bo takie suche zmiany skórne mogą często wskazywać na reakcję alergiczną, a przy karmieniu MM, to przecież od razu widzi się winę w podawanym mleku. Może warto spróbować jakiego mleka HA właśnie? Jak nie pomoże, to będziesz wiedziała, że to nie to, a jeśli pomoże - sprawa jasna. No bo jaka inna metoda diagnostyczna u takiego maleństwa, poza próbowaniem co szkodzi?
I tęsknię za niunią!!! Wydrukowałam sobie jej zdjęcie w formacie A4 i powiesiłam tak, że wygląda jakby na mnie patrzyła i chciała na rączki. Ja chcę już do niej jechać!!!!!!
Koncia, lekarz namawia Cię na Belilon HA, nie dlatego, że Bebilon, ale że HA - hypoalergiczny. Bo takie suche zmiany skórne mogą często wskazywać na reakcję alergiczną, a przy karmieniu MM, to przecież od razu widzi się winę w podawanym mleku. Może warto spróbować jakiego mleka HA właśnie? Jak nie pomoże, to będziesz wiedziała, że to nie to, a jeśli pomoże - sprawa jasna. No bo jaka inna metoda diagnostyczna u takiego maleństwa, poza próbowaniem co szkodzi?
Ewi82
Fanka BB :)
Koncia dobrze teściowej powiedziałaś. Ale patrz jaka wścipska odrazu zadzwoniła i z takim pytaniem wyskakuje... Co za kobieta... Moja mała też wazy ok 7 kg. W środę dokładnie ją zważymy to zobaczymy. Jest taka pulchna ale nie uważam żeby była jakaś utuczona. I jest dwa tygodnie młodsza od Twojego Maxa to by dopiero teściowa powiedziała że dziecko spasłam hehe a z tym mlekiem to moze lekarz ma jakąs umowę z Bebilonem i uparcie namawia jak największą liczbę osób
Malinka i ja się zastanawiałam nad tym nosidłem bo mała wyje w gondoli. Jakie zamówiłaś???
Vecia aż pozazdroscic takiego aniołeczka
Bosa a jak mała znosi brak mamy i nianię w zamian? Bo moja ostatnio jak została z moim ojcem to zorientowała sie że odeszłam i zaczeła wyć. I jak wróciłam to był spokój!
Malinka i ja się zastanawiałam nad tym nosidłem bo mała wyje w gondoli. Jakie zamówiłaś???
Vecia aż pozazdroscic takiego aniołeczka
Bosa a jak mała znosi brak mamy i nianię w zamian? Bo moja ostatnio jak została z moim ojcem to zorientowała sie że odeszłam i zaczeła wyć. I jak wróciłam to był spokój!
Ostatnia edycja:
K
koncia
Gość
Bosa, a po jakim czasie robią się takie zmiany skórne? Bo młody pije to mleko 2 miesiące. A pytaliśmy czemu Bebilon, a nie Bebiko, 2 razy zignorował pytanie i powtarzał, że Bebilon, za 3 razem stwierdził, że moze być każde HA, ale najlepiej Bebilon...
Konciu, zmiany alergiczne po mleku nie znikaja po kremie, pojawiaja się zazwyczaj najpierw na buźce. Bebiko też mam mleku typu HA więc najlepiej jesli już zmianiac to na tą samą firme, zeby nie było sensacji brzuszkowych. Ale ja bym na razie sie wstrzymała, regularnie natłuszczała skórke i zobaczyła czy zmiany się będa pogłębiac - bo jesli to alergia to zmiany się rozszerzą i pojawią nowe a wtedy mleko typu HA to stanowczo za mało
reklama
K
koncia
Gość
Vetka, no właśnie na buzi nigdy nic nie miał i ja też wątpię, żeby to była alergia na mleko. I tak jak piszesz, najlepiej na tą samą firmę, dlatego się wkurzyłam, że mi tak wpierał ten Bebilon. On ma suchą skórkę od zawsze i pomaga mu olej parafinowy dodawany do kąpieli. Nie wiem czemu się przyczepił do brzuszka, jest delikatnie suchy, było już gorzej. Wg mnie to nasza woda może tak na niego wpływać, ja też mam bardzo suchą skórę.