reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

A ja dzisiaj ide na 18 na pierwsze USG!!! to już8,5 tyg wiec mam nadzieje że bedzie już nietylko serduszko bo z tego co czytałam dziecko w tym wieku ma 15-20mm :-)
No i dowiem sie ile maluszków we mnie mieszka:-)

A film "Zycie przed zyciem" bardzo fajny, przed chwilą obejrzałam, polecam, W tym filmie poród był łatwy i przyjemny jak jedzenie gofra z bitą śmietana:-)

reklama
nie no wymiękam! zaczęłam pisać posta, przewinęłam małego, dokończyłam a tutaj już tyle nowych!
86ruda oj życzę, żeby było książkowo. Ja rzygałam jak kot przez prawie 11 tygodni

jagodka to trzymamy kciuki za pozytywny (?) test :)
fajnie miec mala roznice wieku,ale fakt ze napewno nie jest wtedy lekko. My chcielismy roznice 3 latka mniej wiecej, bo przy naszym urwisie wczesniej byloby ciezko,oj ciezko. Owszem,umie sie sam zabawic, wymysla sobie cos siedzi i sie w to potrafi dluuugo bawic, z tym ,ze trzeba non stop patrzec co to za zabawa bo pomysly to on ma......

a to,ze bedzie ksiazkowo to tylko moje marzenia ;) Z bartkiem mdlosci skonczyly mi sie gdzies w polowie/pod koniec 5ego miesiaca ;) (z tym,ze byly slabsze bo tylko wieczorem i czasem rano a nie jak teraz calodobowo....)

moim jednym z pomysłów jest dziecko jedno po drugim :-) oczywiście życie zweryfikuje moje pomysły i plany:-) tylk osię zastanawiam czy jest możliwość zajścia w ciążę karmiąc piersią?

futrzakowa-prawda jest taka że skoro mojego męża tata miał brata bliżniaka, moja babcia miała siostry blixniaczki i mojego taty rodzeństwo też to u mnie jest duża szansa na 2:-D ale mnie to nie smuci. Dam wam znać wieczorkiem....Ale juz nie wtrabiam z ciekawości

Wiecie może kiedy najwczesniej można poznać płeć dziecka?

magnolia życzę tylu ilu sobie życzycie :-)
86ruda no właśnie my planowaliśmy 2-3 lata, ale przez pół roku mieszkaliśmy osobno ja w Polsce m w Holandii. od 1,5 miesiąca jesteśmy znów razem i coś mogło się wymknąć spod kontroli ;-P
na razie nie mam jak wyskoczyć z małym do apteki, bo właśnie chustę wyprałam buuuu

magnolia plec to tak ok 16-20 tygodnia ,napewno nie wczesniej.

jogoda a wozka maly nie lubi?

hmm... cos tam szura u gory,mlody chyba wstal,lece sprawdzic zanim pokoj rozniesie :-D
mimo tego,ze to typ lobuza, to takiego lobuza-przytulaczka (jak to wielu chlopcow podobno).Ostatnio mnie rozbraja jak sie do mnie przytula ,usmiecha i glaszcze mnie po plecach albo po nodze tak jak ja jego :)

a futrzakowa ja sie w tym dobrze nie orientuje,jest chyba ciezej, ale napewno nie jest to niemozliwe, tym bardziej ze zawsze lekarze powtarzaja ze karmienie to nie forma antykoncepcji bo zdarzaja sie przypadki ze kobieta zachodzi w ciaze podczas karmienia.Ale moze niech wypowie sie ktos kto wie cos wiecej na ten temat ;)

Ostatnia edycja:
moim jednym z pomysłów jest dziecko jedno po drugim :-) oczywiście życie zweryfikuje moje pomysły i plany:-) tylk osię zastanawiam czy jest możliwość zajścia w ciążę karmiąc piersią?

Ja tez byłam tego zdania ze jedno za drugim, a jak teraz wiem o Naszym konflikcie krwi to marze zeby z tą ninią było wszystko oki, i w to wierze... ale z kolejnym dzidzą trzeba bedzie sie zastanowić bo podono na kolejnych ciązach się pojawia konflikt:(

reklama
magnolia to trzymam kciuki za pozytywne wieści i nawet tą dwójeczkę:-) u nas też są szanse na bliźniaki, ale chyba wolałabym 3 po kolei:tak:
futrzakowa tak karmiąc piersią można zajść w ciążę, karmienie nie jest żadną antykoncepcją
jagoodka a tobie życzę takiego wyniku testu, który cię zadowoli:-)
ruda my też marzyliśmy o różnicy wiekowej między dziećmi ok 3 lat, ale się nie udało, staramy się już prawie rok
ona konfliktem się nie martw, teraz to już nie problem, koleżanka też z mężem mieli i mają 3 zdrowych dzieci

Ostatnia edycja:
Do góry