reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam o poranku, jeszcze z łóżeczka.
M. mnie wczoraj ze swoich łapek już nie wypuścił, to słodkie widzieć, jak strasznie się stęsknił. A że ma świadomość mojego kolejnego dłuższego wyjazdu za 2 tygodnie, to teraz nadrabia. Wieczór był baaardzo miły ;-)

Scarletka
- fajny koniec dnia miałaś. To cudne, że po iluś latach bycia razem nadal się chce za łapkę trzymać i patrzeć w oczka jak para świeżo zakochanych :-)

Patik
, nie nakręcaj się, na pewno wszystko dobrze. Brzunio pewnie boli, bo wszystko się tam rozciąga.

Clifford
- gratulacje synka!!! Chłopaki są the best :) Mam nadzieję, że mój się na czwartkowym usg potwierdzi.

Pabella, widzę, że Twoja teściowa równie subtelna jak moja (chociaż moja mnie w widocznej ciąży jeszcze nie widziała) i mój szanowny ojciec. Wczoraj spotkaliśmy się z rodzicami na obiedzie i mój tatuś na mój widok oznajmił: "Ale cię wywaliło. Niedługo to się będziesz toczyć". Przyjmuję, że to jego sposób na okazanie, że zauważa mój stan :) :) :)

Koncia, jak ja Ci zazdroszczę tych kopniaków!!!! Ja muszę na razie czekać na usg, żeby zobaczyć moje leniwe dziecko. Bo małego drania nie czuję :baffled:. A tak go zachęcamy - no kopnij matkę, kopnij - masz niepowtarzalną okazję! A ten uparciuch nic :)

Idę robić śniadanie dla M. Do łóżeczka mu podam, jak tylko ta bestia się nie przywlecze za mną do kuchni i zostanie grzecznie pod kołderką :)

reklama
Witam słonecznie niedzielnie:-)
Piekna pogoda ale tylko 10stopni,moze w drodze na tesciowy obiadek zaliczymy spacerek;-)
Cliford gratuluje synka Wiktorka,fajne imie i fajnie ze juz wiesz co nosisz;-)
Scarletka fajny dzien wczoraj miałas,takie chwile jak rzadko sie zdarzaja to jeszcze bardziej ciesza.My tez wczoraj zaliczylismy spacer po naszej''wsi'' z piesem u boku;-)
Bosa miłego dnia dzisiejszego,przynajmniej takiego jak wczorajszy;-)
Koncia fajnie ze juz Twoj maz mogł poczuc dzidziolka,ja ostatnio codziennie wieczorem mocno czuje jak maluch sie wierci ale to jeszcze jest tak ''w srodku''
Milutek wspołczuje takiej nocy,moze dzis troszke sie zdrzemnij w dzien.Miłej wizyty u tesciow;-)
Pabella Ty usłyszałas ze jestes potezniejsza a ja dzis pewnie usłysze wyrzuty ze nic brzucha nie widac u mnie i pewnie za mało jem;-)
Patik nic sie nie martw na pewno jest ok,zdrowiej szybciutko:-)
No to ycze mile spedzonej niedzieli wszystkim marcjankom:-)

pabelka znam te komentarze hehehe u mnie mówią, że marnie wyglądam. Przez takie gadki od razu marnie się czuję:/
a jeżeli chodzi o sny, to ja też ostatnio pobiłam rekordy;) Naoglądałam się na wspólnej i problemów z wirusem Hiv, do tego mój ginek uparł się żebym zrobiła badanie i od razu śniło mi się, że jestem chora. obudziłam się zlana potem, a cały ranek prze śmiałam się z siebie.

Milutku spokojniejszego dnia zyczę, mniej stresików!:)

Bosa widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj udany dzionek i wieczorek:) nadrabiajcie ile wlezie, bo nadejdą gorsze czasy i będziecie kwiczeć. A to chodzenie za rączkę po wielu latach bycia razem naprawdę polecam każdej. Gwarantuję od razu lepszy humor,a przy tym i odmłodzenie:) Nam było to długi czas odebrane, bo synek czuł się zazdrosny, a teraz lubi jak mama z tatą chodzą za rękę. zbój sam nam rozkazuje tak chodzić;)

Konciu wspaniale czyta się takie historie:) mój też uwielbia mnie wręcz obmacywać po brzuszku, ale on jeszcze kopniaczków nie czuje. Na razie tylko ja odbieram delikatne kuksańce:)

Patik odpoczywaj ile wlezie i żeby się Hanulka nie zaraziła. Mój Piotrulek znowu podłapał katarek, tak dawno go nie miał:/

my wybieramy się na spacer z bratem m i bratanicą, a potem jedziemy odwiedzić mojego tatę. zapowiada sie kolejny miły dzionek.
buziaki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Cześć Pączuchy :)

Bosa moja maleńka musi mieć odpowiednie warunki do brykania ;) Kiedy pracuję albo biegam na zakupy, albo sprzątam, to jakoś mniej ją czuję, a kiedy odpoczywam, jestem zrelaksowana to wtedy czuję ją bardzo często ;) Może dlatego, że wtedy bardziej się skupiam na tym, gdzie ona teraz się usadowiła i co porabia ;)

Scarlet my już w pełnej gotowości na wszelkie kuksańce i kompniaki!! Najbardziej mężuś chciałby już coś poczuć..

A dzisiaj umieram :/ Nie śpię od 6ej chyba, obudziło mnie kłucie w boku, najpierw myślałam, że to jajnik, że sobie przewiałam, bo wylazłam wczoraj w pidżamce wieczorem na balkon wytrzepać kocyk, ale to jednak niżej, tak w pachwinie.. eM pojechał na paintballa, namówiłam go w końcu, żeby się trochę zrelaksował.. zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i pomogło na jakąś godzinkę, a potem znowu, nospa nie pomaga, nic, boli cholernie.. brzunio jest miękki, więc to nie skurcze.. pewnie te cholerne więzadła obłe albo zrosty po wyrostku.. Miałam popracować, włączyłam już kompika, ale skupić się nie da :/ koszmar..
Miała któraś taki ból?? Co na to pomaga?? Ratunkuuuuuuuuuu........

hej dziewczyny, ja dopiero co wstalam a od jutra juz mnie czeka wstawanie o 6, ehh a tak sie rozleniwiłam ze nie wiem jak dam rade, no i mase lekcji, chcą mnie wykonczyc, ale narzekania dosc, piękne słoneczko świeci:) spacerek jakis by sie przydał.

Malinka- mi niestety nic na taki ból nie pomagało- choć łagodziło go leżenie i takie ogólne rozluźnienie a im bardziej o bólu myślałam tym bardziej miałam wrażenie że jest mocniejszy. Generalnie przechodziło mi po kolejnej przespanej nocy:(. Wiem że nic sensownego Ci nie napisałam....ale na pewno wiem ze nie powinnaś się martwic- mnie tak kłuło, poszłam do lekarza i w środku było wszystko ok!!!!! Dodam że często mam tak jak ty że nad ranem albo w nocy czuje to kłucie i taki jakby ból brzucha- wtedy zazwyczaj mam ciężki cały dzień:( i towarzyszy mi tak jakby ciężkość brzuszka.

heloł wszystkiem z rana o rety słonce swieci a zimno jak choinka w dodatku obudziłam sie z ogromnym bólem głowy obiadek już w piekarniku i mam nadzieje że Emek nie zapomni w drodze do domu kupic serków homogenizowanych bo mam ochote zrobic szybkie pączki do kawusi na popołudniu o własnie dostałąm smsa do ema że nigdzie nie ma sosów z paczki eche jasne i wysłac dziada na zakupy wrr już jestem wkurzona tym bardziej że mam na obiad pyszne żeberka bez sosu sie nie obejdzie :-((((
no nic nie marudze juz gdybym nie wpadła w co wątpie to miłego dnia wam życze

Witam w słoneczne południe
koncia - no proszę jak ładnie dzidzia przywitała się z tatusiem:-) Ja też się mogę pochwalić, bo wczoraj też poczułam maluszka przez skórę i tatuś też poczuł:tak: A dziś rano to już kopniaczki były na całego:-)
Cliford - gratulacje synka

witam!

u mnie też piękna pogoda:-D:-Dświeci słoneczko,az chce się żyć.Szkoda tylko ,że Natalka chora i musze siedziec w domu.:crazy:

malina,wspólczuje,pewnie tylko leniuchowanie pomoże,albo odwrócenie uwagi od bólu,jeśli to możliwe.

muszę uciekać ,bo córcia się budzi.

reklama
Witam.

Chyba u wszystkich zaświeciło wkońcu słońce. Od razu lepsze samopoczucie.Tylko zimno faktycznie.

Malinka ja również często odczuwam taki ból. Mój gin twierdzi,że nie jest to jakąś patologią. Mi się tak wydaje, że poprostu rozrastamy się i to właśnie takie odczucia mało przyjemne dlatego.I tak jak Milutkowi pomaga mi na to odpoczyne.

Cliford gratulacje synusia. Ja muszę jeszcze troche wytrzymać w bezwiedzy co do płci dzidziolka. Niby jeszcze nie wiemy a moja siostra nakupiła mi wczoraj całą siatę ciuszków. Same dla dziewczynki i powiedziała,że jakby był chłopaka to oddam siostrze ,która za 2 miesiące rodzi dziewczynke. Ale są takie słodkie sukieneczki i takie świetne bolerko. Kurcze ale się rozmarzyłam.

Aneta zdrówka dla córeczki.

Do góry